mako
פרסומת

אצל כיוף מהנחל: על הכיף כיופאק

דווקא במרכז תעשייתי קטן בעמק חפר מצאנו מנת אוכל רחוב מיוחדת שאולי מזכירה כל מיני מנות אחרות במראה שלה, אבל לא דומה לשום דבר אחר, ומוגשת עם רוטב חריף קטלני וממכר

איילה כהן
mako אוכל
פורסם:
סמבוסק תרד
זה נראה כמו פיתה, אבל זה עולם אחר | צילום: איילה כהן, mako אוכל
הקישור הועתק

אם יש כאן מטיבי לכת ולא רק מטיבי לסת, אולי הם מכירים את הדוכן של כיוף מנחל אלכסנדר, שפעם היה ממוקם שם והאכיל אין ספור טיילנים. מאז כיוף עבר למבנה קבע, מסעדה באזור התעשייה של עמק חפר ועדיין בשישי ושבת החבר׳ה מעמידים בחוץ זולה מוצלת עם שולחנות וכסאות וטליינים וזללנים ממשיכים להגיע, גם כשהנוף הירוק התחלף בבטון.

כיוף - הכנה
כיוף - הכנה | צילום: איילה כהן, mako אוכל
מגש כנאפה גדול
מגש כנאפה גדול | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אצל כיוף מגישים אוכל דרוזי מעולה: זיתים מופלאים עם מידת מרירות מדויקת, פיתות דרוזיות (וגם במילוי מתוק), סמבוסק (אפשר גם תכלס לקרוא לזה פטאייר) במילוי כבש או במילוי תרד, עלי גפן ועלי כרוב ממולאים וכנאפה.

לקחתי 2 מנות סמבוסק: אחת עם כבש (25 שקלים), אחת עם תרד (20 שקלים) וכמובן שקינחתי עם כנאפה (10 שקלים). הפינוק האמיתי כאן זה שאחרי שכל סמבוסק-פטאייר משולש כזה נצרב על הסאג׳, פותחים אותו כמו פיתה ומוסיפים לו תוספות טריות: בצל מתובל, עגבניות, טחינה, עמבה, לבנה, חומוס ורוטב חריף נדיר (תיזהרו ממנו). הכל השתלב מצוין ולבנה, החריף והזיתים הצטיינו במיוחד. אם לא הייתי ממשיכה באוטו הייתי לוקחת איתי הביתה קופסה מכל אחד מהם, בחיי. טעמים מאוזנים ועדיין מענגים וחזקים. זה לא ממש כמו לאכול שווארמה, לא ממש פיתה, לא סמבוסק, וזה הייחוד של מנה.

ממלאים את הסמבוסק
ממלאים את הסמבוסק | צילום: איילה כהן, mako אוכל
סמבוסק כבש כיוף
סמבוסק כבש אצל כיוף | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת
סמבוסק כבש
מקרוב יותר: סמבוסק כבש | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הבצק עצמו של הסמבוסק לא היה מושלם, בעובי לא אחיד, אז יוצא ככה שהחלקים שבהם הבצק מקופל לא מוכן מאה אחוז. לא משהו שהרס את החווייה, אבל הרחיק אותה מלהיות מושלמת. כמו שהזהרתי, החריף קטלני אבל אל תפספסו אותו.

הכנאפה היא מהסוג היותר ספוגי. חוטים נמתחים של גבינה לא מצאתי שם, ודווקא החמיצות המפלאה של הלבנה הייתה חסרה כאן וכל המנה הייתה מתוקה מדי ורטובה מדי לטעמי. לי באופן אישי עושה את זה כשיש קראנץ׳ קטן מהלמעלה של הקדאיף, אולי אם הייתה משתזפת רגע בטאבון לפני ההגשה הכל היה נראה אחרת. בכל מקרה, לכאן לא מגיעים כדי לאכול כנאפה, ואין לי ספק שאני חוזרת לכאן לאכול גם ממולאים ופיתה דרוזית ואני באה עם קולר לקנות לבנה הביתה.

סמבוסק תרד
סמבוסק תרד | צילום: איילה כהן, mako אוכל
כנאפה
כנאפה | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת
אצל כיוף מהנחל
העמדה של סופי השבוע | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אצל כיוף מהנחל. החריש 20, פארק תעשיות עמק חפר. טלפון: 053-9228277