כשהזדמנתי השבוע במסלול שלי לאזור יהודה הלוי-נחלת בנימין, במקום ללכת על אחת השווארמיות הסמוכות או על אחת האופציות בשוק לוינסקי הקרוב, ניסיתי דווקא משהו חדש – מזללת סון רון. זוכרים שלא מזמן התלהבתי מה"לאפה של ההודים"? אז זאת גרסה יותר טובה וגם יותר יפה. העסק המשפחתי הקטן פתוח בערך חודשיים ומגיש נאן הודי מגולגל עם 3 מילויים שונים: עוף, קבב  וירקות. תפריט מהודק שקולע בול.

לצערי הקבב אזל כשהגעתי אז הסתפקתי בשתי המנות האחרות: שיפוד פילה עוף מושרה ביוגורט ותבלינים (32 שקלים) ובטטה, עשבים וטחינה עטופים בכרוב ודפי אורז (32 שקלים). כל מנה מגיעה בלחם נאן שנאפה במקום בתנור טנדורי יפה המשמש כלב המקום והנאן עצמו נהדר, הייתי יכולה לאכול אותו ככה בלי כלום, חלום של נאן.

View this post on Instagram

A post shared by Saône Rhône (סון רון) (@saone.rhone) on

סון רון הכנה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מרכיבים טריים ומוקפדים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

סון רון  עוף (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
טעמים הודיים עדינים וכיפיים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

שיפודי העוף נצלים גם הם בחום גבוה בתנור, ושומרים על עסיסיות מצוינת. הטעמים ההודים של המנה מגיעים מהמרינדה, אבל הם לא אלימים. בתוך הנאן שמים ערימה גדולה ויפה של ירוקים טריים – חסה, פטרוזיליה, כוסברה ונענע; סלט עגבניות, שבבי בצל מטוגן וגרידת לימון. מעל הכל שמים את השיפוד ומגלגלים. התוצאה פשוט נהדרת – מנה רעננה שמשלבת טעמים עמוקים עם קראנץ' טרי ועקצוץ של יוגורט. אוכלים ולא מרגישים מפוצצים, שובעים בכיף.

סון רון טבעוני (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סון רון טבעוני | צילום: איילה כהן, mako אוכל

את המנה השנייה, הטבעונית, ביקשתי עם יוגורט במקום טחינה (יש טחינה כבר בתוך הכרוב הממולא, נראה לי מספיק). גם כאן הנאן רופד בירקות ותוספת רוטב יוגורט, אבל התוצאה קצת פחות מענגת. הממולא עצמו טעים בסך הכל, אבל אם אתם שואלים אותי, הוא עדיין רחוק מלהיות שיפוד. אם העוף מקבל זיגוג בתנור, כאן האפקט קצת שונה וזה בעצם כמו לאכול נאן ממולא בממולא. שלא תבינו לא נכון - זה טעים – אבל לא לשם כך התכנסנו. בואו נגיד שיש לממולא הזה מזל שהוא בתוך כזה יופי של נאן ומוקף בכל המרכיבים הטריים והכיפיים האלה. נראה שלא נותרו ברירות ואיאלץ לשוב לכאן בהקדם ולדגום גם את הקבב (ולשתות בירה ב-10 שקלים).

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר אכלנו בסביח עובד בדיזינגוף

סון רון. יהודה הלוי 44 תל אביב יפו. טלפון: 052-3662285. לא כשר