אחד האזורים האהובים עליי בארץ זה המדבר. יש בו משהו נקי ופראי, סקסי אפילו. חולה על האוויר היבש, השמש הקופחת והנוף הצחיח. תנו לי פעם בחודש נסיעה בכביש 90 לנקות את הראש ולמלא מצברים. רק מה? דבר אחד חסר לי שם: אוכל טוב. אין מספיק מקומות ממש טובים בחלק הדרומי של הארץ. בגלל זה, עוד כששמעתי על המעדנייה שנפתחה לפני כשנתיים בכניסה ליישוב צוקים, ידעתי שבהזדמנות הראשונה שאזדמן לאזור - אני אשתולל שם. וכך היה.

המעדנייה בערבה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
המעדנייה בערבה | צילום: איילה כהן, mako אוכל
המעדנייה בערבה ויטרינה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קשה לבחור. המעדנייה בכביש 90 | צילום: איילה כהן, mako אוכל

תבינו, מדובר בסוג של נווה מדבר: רחבה עם שולחנות וכסאות ומתחם קניות קטנטן שבו מככבת המעדנייה שמציעה מוצרים איכותיים מהמטבח האיטלקי והמקומי, בירות בוטיק ויינות, קפה טוב ותפריט די מגוון של כריכים, חביתות, פסטות, סלטים ופלטות קרות של גבינות ונקניקיות. נווה מדבר כבר אמרתי. אם כבר נסיעה על הכביש הכי ארוך בארץ, שיהיה איזה אואזיס מפנק, זה מתבקש.

המעדנייה בערבה דלפק (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מוצרים איכותיים מהמטבח האיטלקי והמקומי, בירות בוטיק ויינות | צילום: איילה כהן, mako אוכל
המעדנייה בערבה כריך רוסט עגל (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כריך רוסט עגל. מורכב, מעולה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

היה לי קשה לבחור אבל הייתי צריכה לחטוף משהו זריז ולהמשיך הלאה, אז הלכתי על כריך רוסט עגל (45 שקלים) וכריך גאודה עיזים (44 שקלים) בלחמניות ג'בטה טריות. כריך הגבינה מגיע עם ממרח מיונז, חסה, עגבנייה וצנוניות. הכי פשוט הכי טעים. ככה זה כשהגבינה איכותית והלחם והירקות טריים. באמת שלא צריך יותר מזה. כל רכיב בכריך מרים לשני ויחד נוצרים ביסים נהדרים מהתחלת הכריך ועד סופו.

המעדנייה בערבה תפריט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
התפריט | צילום: איילה כהן, mako אוכל
המעדנייה בערבה בכביש 90 - כריך גאודה עיזים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כריך גאודה עיזים. פשוט, מעולה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הכריך עם רוסט העגל כבר יותר מורכב: אל המיונז התווספו ממרח לימון כבוש ביתי ומעולה, ירקות טריים, קצת חריף מאוזן והלחם הכיפי הזה. מעדן, לא פחות. שני הכריכים מעולים לתקיעה מהירה על הכביש וללא ספק מעוררים סקרנות בנוגע לשאר התפריט פה. קינחתי בארטיק פירות טעים בעבודת יד של PALETAS ויצאתי לדרך עם כוחות מחודשים ושמחה בלב (ובבטן). יש חיים בערבה, ושלא יגידו לכם אחרת.

המעדנייה בערבה כריך רוסט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כריך רוסט עגל - מבט אחרון לפני פרידה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

4.jpg (468×94)

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר אכלנו את הסו בורק הכי טעים בתל אביב (ואולי בארץ)

המעדנייה Route 90, ישוב צוקים (חניון מתחם התיירות). טלפון: 08-9398886