חוף ים ישראלי (צילום: גלעד שלמור, חדשות)
מסעדה מול הים | צילום: גלעד שלמור, חדשות

ביקרנו במסעדת Benjamin Siegal ביום שבו אפילו גלי הים שידרו קדרות אפרפרה. דווקא בשל כך, התיישבנו בשולחנות הפונים אל מול הים והתמסרנו לתחושת העגמומיות הקולקטיבית. למרות שעת הצהריים, הוצעה לנו כוס שמפניה אדומה מדובדבנים. קיבלנו את ההצעה וטבלנו, מעודדות קמעה, לחם מחמצת שיאור כהה וכבד בפנכת שמן צלול וחומץ בלסמי.

התפריט של המסעדה עבר מהפך לאחרונה, והופקד בידיו של השף צדוק לביא. מנות העסקית שידרו קלאסיקה של ביסטרו עם טוויסט של פיוז'ן, והדגימו את חיבתו של השף למגוון מטבחי עולם.

למנה ראשונה בחרנו צלחת ובה בייבי קלמארי צרוב על הפלנצ'ה עם סלט חומוס הודי. הקלמארי שכשכו ברוטב תמרהינדי-יוגורט, מה שהפך אותם לשמחים ולנימוחים במיוחד. את הרוטב המשכנו לטבול בחדווה בלחם הטעים, מה שחייב אותנו להזמין מנה עיקרית מאופקת יותר.

בחרנו בנתח של סלמון טרי, מצופה ב"שח-מט" של שומשום בשחור-לבן ומונח על מצע של אורז דביק. מנה מסקרנת, שנראתה כמו פיסה ענקית של סושי ולוותה בירקות ופטריות מאודים ברוטב תפוזים אסייתי. הסלמון הוגש בדרגת צלייה מדויקת, שהותירה את בשרו עסיסי וטעים. את הדג והירקות אכלנו עד הסוף, ובגלל שהשארנו את כל האורז בצלחת, פיצינו את עצמנו במנת פחמימות מושחתת וטעימה של מיני סופגניות יווניות, חמות וטבולות בדבש מנחם.

Benjamin Siegal, מגדל האופרה, טיילת תל אביב, טלפון: 03-5166224. ארוחות עסקיות: א'-ה' 12:00-17:00, 85 שקל ללחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית. חלק מהמנות בתוספת תשלום. רמת אנרגיה אחרי האוכל: מעודדת, אך מחייבת הליכה על הטיילת. שורה תחתונה: אופציה משובחת מול הים.