צלחת חומוס ופלאפל (צילום: istockphoto)
סעיד מעכו מגיע לתל אביב | צילום: istockphoto

"חומוסולוגים" חרופים שנשבעים על החומוס האגדי של סעיד מהשוק בעכו, לבטח לא נרתעים מהאירועים האחרונים בעיר וממשיכים לפקוד את המוסד הוותיק והמשובח בנאמנות אין קץ. גם לכל השאר מומלץ להמשיך ולהגיע לעיר המקסימה שעל סודותיה הקולינאריים עוד ידובר בהרחבה במדור זה. אבל עד אז וגם לכל מי שסתם מתעצל להיכנס לרכב ולהצפין עד לשוק של עכו, יש בשורות טובות: "חומוס הכרמל", מקום קטן וחדש השוכן מאחורי דלפקי הירקות והפירות של שוק הכרמל בתל אביב, מכין חומוס על פי הידע והמסורת של "חומוס סעיד" המפורסם מעכו. אייל תעוז, ירושלמי במקור ופריק מושבע של חומוס טוב, נהג לנסוע על בסיס כמעט יומי לנגב חומוס אצל סעיד. עם הזמן נרקמה ידידות בין השניים, וסעיד האב הזמין את אייל לעבוד אצלו במטבח וללמוד את מלאכת הכנת החומוס ואת סודות המקצוע. מדובר בצעד שאין להקל בו ראש, שכן הכנת החומוס קשורה בסודות משפחתיים שעוברים בין אב לבנו.

לאחר מספר חודשי עבודה קשה מהבוקר השכם, יצא אייל ממטבחו של סעיד חמוש באותו ידע סודי ובברכת הדרך ופתח את "חומוס הכרמל". החומוס של אייל, בדומה לאחיו העכואי, מצטיין במרקם משחתי מעט קצפי ובטעם עדין. החומוס מוכן כמעט ללא תיבול, כאשר מוזגים עליו שלולית של שמן זית שמגיע היישר מסעיד ומעט רוטב חמצמץ-חרפרף העשוי מלימון ומפלפל חריף. גם הזיתים המרירים-דפוקים מגיעים בחביות מהסניף בעכו והשנה מצפים ליבול טוב במיוחד. גם הפלאפל שמכין אייל נהדר, ומגיע שחום וחם עם צלחת החומוס. אנשי השוק התל אביבי, הנוהגים להשכים קום לפנות בוקר, קידמו בברכה את הדייר החדש ונוהגים לאכול מנה של חומוס-פול או חומוס משוושה (המכונה מסבחה בתל אביב יפו) עם ביצה או בלי כבר ב-9:00 בבוקר. מאחר שהמקום מתאים את עצמו לשעות פעילות השוק, בסביבות השעה 17:00 נגמר החומוס ואייל הולך הביתה. 

חומוס הכרמל, הכרמל 11, שוק הכרמל, תל אביב. אין טלפון. בשישי עד 15:30