מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

משהו קטן וטוב בצפון

בבוקר טוב בשדמות דבורה תוכלו להתפנק עם אחת מארוחות הבוקר המשובחות ביותר בצפון ובארץ כולה, אל מול נוף משגע

חגית אברון
גלובס
פורסם:
הקישור הועתק
ריבות ביתיות
ריבות ביתיות. מפירות הבוסתן בחצר|צילום: דן-יה שוורץ, mako

דמיינו את התמונה הבאה: אתם נוסעים בכבישים קטנים ויפים, עצים ניבטים מכל עבר, בתים נישאים על גבעות עגולות קטנות, ואתם משייטים להנאתכם בינות כל זאת. חסרה לכם רק ארוחת בוקר משגעת. אתם רוצים מקום מיוחד, שיאפשר לנשום את האוויר הצלול של אחרי הגשם, ולגמוע את כל הטוב הזה עמוק אל תוך הריאות. בבוקר טוב בשדמות דבורה יגשימו עבורכם כל זאת ועוד.

מיקי ודני ינון הם הבעלים של חמש בקתות קסומות במושב שדמות דבורה. מומלץ כמובן ללון בבקתות וליהנות מסוף שבוע רגוע ונפלא, אך גם ללא לינה במקום, פותחים בני הזוג את ביתם לאחת מארוחות הבוקר המשובחות ביותר בצפון ובארץ כולה.

אם אתם קבוצה גדולה ועליזה שנסעה ליהנות מטיול באזור הכנרת (במסגרת פסטיבלטעם כנרתהמתקיים מסוף השבוע הקודם ובבמהלך שני סופי השבוע הקרובים), או זוג רומנטי שנסע לטייל בגפו, הזמינו מראש ארוחת בוקר במרפסת של מיקי ודני. שבו אל מול חמדתו של הר תבור והכינו את בלוטות הרוק. מיקי היא בשלנית מהסוג היצירתי, ומדי בוקר ושוקדת על מטעמים הייחודיים רק לה ולמצב רוחה באותו יום. עד מהרה תתכסה המפה המשובצת בשלל מאפים תוצרת תנורה הביתי של מיקי, בגבינה צ'רקסית שלמדה להכין מהשכנים, בשלל סלטים נהדרים, בפוקצ'ה מעולה, ובעוד המון מפנקי בוקר שירוממו את גופכם ונפשכם.

הביצים אף הן מוגשות באופן מיוחד, עלומות ברוטב ייחודי ומהוות חידוש מעניין. את הריבות רוקחת מיקי מפירות הבוסתן שבחצר הבית, הצמחים בתה מערוגת הגינה והנוף הנשקף, כאמור, הוא בונוס מקומי.

בוקר טוב, שדמות דבורה, טלפון: 04-6767745, 054-2255448, בתיאום מראש. פסטיבל טעם כנרת הרביעי, בסופי השבוע של 12-27.12, www.ekinneret.co.il.