
מיתולוגית: פיתה עם זעתר של אבולעפיהאיזה כיף לנו - חמיס אבולעפיה, מלך הפיתות מיפו, הסכים לשתף אותנו במתכון לפיתת הזעתר הידועה והנפלאה שלו. עוד לא התחלנו לאפות ואנחנו כבר מריחים את הריח המגרה באווירחמיס אבולעפיה|mako אוכל| פורסם21/10/1308:05 ![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
מקורה של הפיתה עם הזעתר הוא בלבנון ובסוריה. בישראל מוגדר הזעתר כצמח בר מוגן, ולכן הוא מיובא אך ורק מחו"ל או משטחי הגדה המערבית. הוא נחשב לצמח מרפא בעל סגולות, ומטפל בכאבי בטן והתקררויות. המצרכים (12 מנות):לבצק:
לזעתר:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל החומרי הבצק במיקסר ולשים כ-10 דקות, לקבלת בצק חלק ולא דביק (אם צריך - מוסיפים מעט מים). 2מחלקים את הבצק לכ-12 חתיכות במשקל כ-100 גרם האחת, ומכדררים לכדורים. 3מכסים במגבת, מניחים בצד ומאפשרים לבצק לתפוח כ-20 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות. 4מרדדים את כדורי הבצק במערוך לגודל פיתה, ומניחים להם לתפוח 20 דקות נוספות. בינתיים מערבבים כמות יפה של זעתר עם כמה כפות שמן זית, עד שהזעתר ספוג היטב. אם רוצים, מוסיפים עוד שומשום. 5מחוררים את הפיתות בקצות האצבעות, ומורחים את הבצק בתערובת הזעתר. 6מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-15 דקות, עד שהפיתות מקבלות צבע אפוי. יש להקפיד על קשר עין עם הבצק בתנור כבר מהדקה הרביעית, ולעקוב אם התנפח וקיבל צבע אדמדם. תודה לחמיס אבולעפיה, ששיתף אותנו במתכון לרגל כיכובו בקמפיין החדש לפיתה קראנצ' של שטראוס הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> עוגיות שיבולת שועל וצימוקים![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |