
מתכון למפרום של בכור את שושיאצל רוב חובבי האוכל הטריפוליטאי, מסעדת "בכור את שושי" היא לא פחות ממוקד עלייה לרגל. קבלו, יד ראשונה, את המתכון של המסעדה המיתולוגית למפרום, רק אל תשכחו לחזור לספר איך יצא|בכור את שושי| פורסם10/01/1312:06 ![]() צילום: דרור כץ |
המצרכים (10 מנות):
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הרוטב: לוקחים סיר בינוני-גדול, שיוכל להכיל את כל המפרומות, ומסדרים בתחתיתו את פרוסות תפוחי האדמה. 2מסדרים את שאר הירקות על תפוחי האדמה, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומכסים במים. טועמים, ומוסיפים מלח אם צריך. מביאים לרתיחה, ובינתיים מכינים את המפרום. 3המפרום: חוצים כל תפוח אדמה לאורך. חותכים פתח לאורכו של כל חצי, כך שייווצר מעין כיס למילוי. 4מערבבים את שאר חומרי המפרום, וממלאים את תפוחי האדמה בתערובת. 5מכינים שתי קערות - באחת שמים קמח ובשנייה טורפים את הביצים עם רסק העגבניות והמים. מחממים שמן עמוק לטיגון. 6מגלגלים את המפרומות בקמח, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהוב. מעבירים לסיר עם הרוטב (הרוטב אמור לרתוח בשלב הזה). 7מוסיפים עוד מים אם צריך, ומבשלים כחצי שעה. * המתכון באדיבות בכור את שושי בני ברק, הרב אבו חצירה 10, טלפון: 03-5793856 הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |