אוכל
אוכל

מתכון למפרום של בכור את שושי

אצל רוב חובבי האוכל הטריפוליטאי, מסעדת "בכור את שושי" היא לא פחות ממוקד עלייה לרגל. קבלו, יד ראשונה, את המתכון של המסעדה המיתולוגית למפרום, רק אל תשכחו לחזור לספר איך יצא

|בכור את שושי| פורסם12:06
מפרום (צילום: דרור כץ)
צילום: דרור כץ
Rating:4.4116reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • 12 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון גס
  • 10 שיני שום כתושות
  • 2 פרוסות לחם שרויות במים
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית שטוחה בהרט למפרום
  • 3 ביצים

לטיגון:

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • חצי כוס מים
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
  • בצל מקולף וחתוך לפרוסות
  • 4 גזרים, חתוכים לפרוסות
  • 4 קישואים, חתוכים לפרוסות
  • כמה פרוסות של דלעת
  • בטטה, קלופה ופרוסה (לא חובה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • רבע כף כורכום
  • חצי כף מרק עוף בשרי

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: לוקחים סיר בינוני-גדול, שיוכל להכיל את כל המפרומות, ומסדרים בתחתיתו את פרוסות תפוחי האדמה.

2מסדרים את שאר הירקות על תפוחי האדמה, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומכסים במים. טועמים, ומוסיפים מלח אם צריך. מביאים לרתיחה, ובינתיים מכינים את המפרום.

3המפרום: חוצים כל תפוח אדמה לאורך. חותכים פתח לאורכו של כל חצי, כך שייווצר מעין כיס למילוי.

4מערבבים את שאר חומרי המפרום, וממלאים את תפוחי האדמה בתערובת.

5מכינים שתי קערות - באחת שמים קמח ובשנייה טורפים את הביצים עם רסק העגבניות והמים. מחממים שמן עמוק לטיגון.

6מגלגלים את המפרומות בקמח, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהוב. מעבירים לסיר עם הרוטב (הרוטב אמור לרתוח בשלב הזה).

7מוסיפים עוד מים אם צריך, ומבשלים כחצי שעה.

* המתכון באדיבות בכור את שושי בני ברק, הרב אבו חצירה 10, טלפון: 03-5793856

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il