מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

כנפים חריפות של מסעדת אגאדיר

ברוטב פיקנטי של צ'ילי, סילאן וסויה

|מסעדת אגאדיר| פורסם11:44
כנפיים חריפות של אגאדיר (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
צילום: רן בירן, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 וחצי ק"ג כנפי עוף נקיות ומחולקות
  • רבע כוס קמח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • שמן עמוק לטיגון הכנפים
  • בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות, באלכסון

לרוטב:

  • חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק מסונן
  • רבע כוס רוטב צ'ילי חריף
  • 5 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה איכותי
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הרוטב (ניתן להכין יום קודם).

2מערבבים את הקמח עם הפפריקה.

3מחממים שמן בסיר עמוק (לא במחבת).

4מקמחים את הכנפים בציפוי דק מאד של קמח ומטגנים בשמן כ-7 דקות (חשוב לטגן בכל פעם כמות קטנה כדי שהשמן לא יתקרר יתר על המידה).

5בינתים יוצקים את הרוטב לקערה עמוקה.

6כשהכנפיים יותאות מטיגון מעבירים מיד בעודן חמות אל הרוטב ומערבבים מעט עד שכל הכנפיים מצופות.

7מניחים בצד, רצוי בתוך תנור שחומם מראש ל- 120 מעלות וחוזרים עם הפעולה עד שכל הכנפים מוכנות.

8מעטרים ברצועות בצל ירוק ומגישים חם.

כנפיים חריפות של אגאדירכנפיים חריפות של אגאדיר|צילום: רן בירן, יחסי ציבור
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il