אחרי שפתח ממש לפני הקורונה סניף לפלאפליה שלו, ופל פלאפל, בסמוך לדיזנגוף סנטר בתל אביב, זוכה העונה השמינית של אח הגדול, אביחי אוחנה, ממשיך להתרחב בעולם המסעדנות ומגשים חלום עם מסעדה מרוקאית חדשה, שנפתחה ממש בשבוע שעבר.

המקום, שנקרא המרוקאי, נפתח לפעילות ברחוב לוריא בתל אביב, ומתמקד בקונספט של מנות מרוקאיות בתוך מופלטות או בתוך לחם פרנה. בנוסף, המקום מתפקד גם כמעדנייה עם אוכל ביתי לקראת סופי השבוע, בשאיפה לספק את החוויה המלאה של ארוחת שישי משפחתית. בימים חמישי ושישי ניתן יהיה לרכוש כאן במשקל מבחר סלטים מרוקאים, מנות בשר ודגים, פיצוחים וגם קינוחים מבית המותג אלגריה, שמייצר גיסו של אביחי ונמכרים במקום גם בימות השבוע.

אוחנה גייס למקום שף שמגיע דווקא מתחום האירועים, והוא זה שאחראי על האוכל והתפריט, שמתחלק למופלטות, מנות בפרנה וצלחות. בין היתר תמצאו כאן מופלטה במילוי אסאדו מפורק עם סלט עגבניות חריף; מופלטה במילוי בקר וצנוברים; פרנה במילוי מעורב ירושלמי; ועראייס בפרנה (35-44 שקלים למנה).

המרוקאי אביחי אוחנה מסעדה  (צילום: אור גבאי ,  יח"צ)
עכשיו באוכל מרוקאי. אביחי אוחנה במסעדה החדשה | צילום: אור גבאי , יח"צ

בגזרת המנות בצלחת התפריט מציע שלל מנות כמו חומוס בשר, מעקודה עם סלט, קציצות עוף, שניצל, קוסקוס עם בשר ושקשוקה חריפה. (28-52 לארוחה עסקית שמוגשת עד השעה שש בערב). את המנות ניתן לאכול במקום, שמעוצב בסגנון ביתי ופשוט, או להזמין הביתה במשלוח.

בין הקינוחים שמציעים פה לרכישה הביתה: עוגות שמרים, עוגת גבינה פירורים, עוגת אלפחורס וכן מארזי גלידות. במקום עצמו מגישים לקינוח מופלטה עם דבש, מלבי או ספינג' (12-15 שקלים).

בעוד המרוקאי החדשה נפתחה, הסניף התל-אביבי של ופל-פלאפל נסגר לצמיתות ואביחי הפסיד במסגרת העסק, שנקלע ללב משבר הקורונה, מאות אלפי שקלים, על פי הדיווחים. הסניף של ופל-פלאפל באילת, עם זאת, ממשיך לפעול כסדרו.  

המרוקאי. ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 10:00-15:30. 03-9312933. כשר

המרוקאי אביחי אוחנה עוגות  (צילום: אור גבאי ,  יח"צ)
ויש גם קינוחים מבית המותג אלגריה | צילום: אור גבאי , יח"צ