ירון שלו (צילום: איל יצהר, גלובס)
ירון שלו. ברוך השב | צילום: איל יצהר, גלובס

לפני כחודש הכריז ירון שלו על שובו למסעדת טוטו - חיכינו בסבלנות, והנה זה קרה. ברביעי האחרון נפתחה המסעדה סופית, ושלו חזר למקומו הטבעי במטבח. בתור מי שעקבו אחרי התהפוכות של טוטו מקרוב, הסקרנות גאתה ומיהרנו לפקוד את המסעדה עם פתיחתה ולבדוק מה קורה. למרבה השמחה, נראה מיד שהעניינים בטוטו חזרו לתפקד כרגיל, במהירות מרבית. התחושה במקום כבר עם כניסתנו הייתה דומה מאוד לתקופה שבה שלו פעל במסעדה, טרם פיטוריו וכניסתו לתפקיד של מושיק רוט. באופן בלתי מפתיע, המסעדה המתה לקוחות סקרנים, חלקם וותיקים, חלקם סלבס מקומיים וחלקם אושיות מעולם הקולינירה והאווירה במקום חזרה להיות חיובית ומלאת חיים. השף ירון שלו נראה נרגש מאוד מהפתיחה המחודשת, ונחוש להוכיח את עצמו מחדש לקהל הלקוחות הנאמן של המקום ולהשיב אותו אל פסגת המסעדות בישראל בהקדם.

רוצים עוד? בואו גם לפייסבוק שלנו

טוטו במילפיי  (צילום: עומר קדר)
ושוב אתכם: מילפיי הערמונים של טוטו | צילום: עומר קדר

טוטו החדשה שודרגה לקראת הפתיחה בשינויים קוסמטיים קלים במטבח, במרפסת החיצונית הרחבה וברחבת השולחנות המרכזית, ועל קירותיה נתלו מגוון עבודות אמנות חדשות ובולטות. כמו כן קיבלה המסעדה לוגו חדש וקלאסי וכן שף תפעולי חדש, כשאל נעליו הגדולות של רז סלע, שעזב את המסעדה בתקופת העבודה עם רוט, נכנס אלי שטיין - לשעבר סו שף במסעדת טאיזו האסייתית של יובל בן נריה. שטיין הוביל אמש את המטבח תחת הנהגתו של שלו, שבילה את זמנו בבדיקת המנות היוצאות מהמטבח ובבחינת הרחבה והלך הרוחות של הסועדים. מדי פעם גם יצא מהמטבח כדי לברך את האורחים הנרגשים, שמצדם לא חסכו במילות פרגון וגעגוע.

בתפריט החדש של טוטו, שעליו עובד שלו זה חודש, אפשר למצוא חלק מהמנות שכיכבו במקום בעבר, עם שינויים קלים שנועדו להקליל אותן מעט - כמו סשימי טונה אדומה על קרם אבוקדו עם בצלים מוחמצים בבלסמי לבן (78 שקלים), טורטליני זנב שור בציר עגל וירקות חורף הקלאסי של שלו (72 שקלים) וכן מילפיי הערמונים הנהדר של הקונדיטורית סאני דרעי ששודרג לגרסת 2015 (52 שקלים). לצד המנות הללו הוגשו בטוטו לכבוד הפתיחה גם מנות ספיישל מפוארות כמו פטוצ'יני עם כמהין שחורות טריות, שהגיעו אל שלו במשלוח מיוחד מפריגור שבצרפת לקראת פתיחת המסעדה (192 שקלים), וגם אויסטרים ברוטב דיאבלו (35 שקלים ליחידה) בלו ודובר סול בחמאה לבנה, ורמוט ופטריות ג'ירול (68 שקלים ל-100 גרם).

 

טורטליני זנב שור (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
התגעגענו אליכם! טורטליני זנב שור | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוד באוכל טוב:

 

בטוטו המחודשת יוגשו פיצות, שגם המתכון שלהןן שונה והתעדכן, והן ייאפו בתנור פיצות חדש שהותקן במטבח המסעדה. כך למשל פיצה סרדינים עם ביצה רכה, בוטארגו וכוסברה (88 שקלים) או פיצה קלאסית עם רוקט (56 שקלים). את הבשר שבו משתמשים במסעדה בגלגולה הנוכחי מספקת קצביית המיט מרקט של ירון קסטנבוים ויניב בר נור בשוק הכרמל, ובאופן מפתיע חלק מהלחמים המוגשים במסעדה מסופקים על ידי מאפיית בר לחם - שבעליה, דגן שחם ויובל שניר, נקשרו בעזיבתו של שלו מלכתחילה.

על תפריט היינות בטוטו אחראי הסומלייה אבירם כץ, שחזר לפעילות במסעדה אחרי שעזב אותה גם הוא בתקופת שניר ושחם. כץ מציע תפריט יינות עם מבחר יינות ישראלים של יקבים כמו ספרה, ויתקין, קלו דה גת ושאטו גולן, לצד יינות מצרפת, מבחר ריזלינגים ושמפניות (תפריט היינות והמבחר במסעדה ישתנה מדי חודש).     

הדרך לשובה המלא לפעילות של טוטו תימשך עוד זמן מה. כרגע עוסקים במקום בליטושים אחרונים, הן של התפריט והן של הצוות במקום. לכן, נכון לתקופה הקרובה טוטו תהיה פעילה בשעות הערב בלבד, מהשעה 18:00 ועד חצות. בהמשך היא תשוב לפעול גם בשעות הצהריים.

טוטו, ברקוביץ' 4, תל אביב, טלפון: 03-6935151

>> כל חדשות האוכל