mako
פרסומת

גורל'ס קיטשן בשוק תלפיות - גן עדן לכיסונים

יש בחיפה כמה וכמה מקומות של כיסונים מצוינים, אבל אולגה גורל, שפתחה את גורל'ס קיטשן בשוק תלפיות, מצליחה להציב רף חדש למצוינות בתחום. בכל כיסון שהיא מכינה במו ידיה היא משקיעה תשומת לב ומאמץ כאילו היה יהלום שעובר ליטוש, וזה ניכר בכל ביס. כל הפרטים

לין לוי
פורסם:
גורל'ס קיטשן
מגש טעימות ליחיד של גוראל'ס קיצ'ן | צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

שוק תלפיות החיפאי הוא מקום שלא מפסיק להפתיע - בכל ביקור אנחנו מגלים בו עוד ועוד מקומות מיוחדים שיכולים, כך נראה, להתקיים רק בו, כמו המסעדה הסקנדינבית הראשונה בישראל נורד 26, שעליה סיפרנו לכם לאחרונה. בצמוד לאותה נורד נפתחה לאחרונה מסעדת גורל'ס קיטשן (Goral`s Kitchen), שבה אולגה גורל ובתה מריה מכינות בעבודת יד קולקציית כיסונים נפלאים ועוד כמה מנות מהמטבח הרוסי.

אולגה והכיסונים
אולגה והכיסונים | צילום: לין לוי, mako אוכל

גורל'ס קיטשן היא בעצם מטבח ענק של הכנות, שבפרונט שלו יש דלפק הזמנות ולידו שולחן אחד בודד לזוג. אין כאן ממש מקום לעמוד בתור, אבל תור ברוך השם יש. ולא קצר. בחוץ יש עוד שני שולחנות ודלפק "בר" עם שני מקומות ישיבה נוספים. במהלך השבוע המקום משמש "מפעל" ביתי לייצור כיסונים בהזמנה, ובימים חמישי ושישי בין 11:00-16:00 הוא נפתח גם לציבור הרחב. מה שאומר שרוב מה שאולגה והצוות שלה מכינים במטבח נשלח במשלוחים ברחבי הארץ לפי הזמנות מראש, ורק בימי חמישי ושישי אפשר ליהנות מהמטעמים במקום.

בתפריט תמצאו פלמני (קרפלך) עגלגלים מבצק עדין מושלם, ממולאים בבשר עגל ועוף ומקופלים למשעי, שמוגשים בתוך מרק עוף ביתי טעים (30 שקלים ל-8 יחידות, 58 שקלים ל-16); ורניקי שאולגה מכינה על פי כל הכללים, מבצק דק ועדין אפילו יותר מזה של הפלמני, מקופלים לצורת חצי ירח וממולאים בפירה תפוח אדמה, מוגשים עם קרם שמנת ופטריות קצוצות ופצפוצי בצל שהוא מעדן בפני עצמו (51 שקלים); צ'יבורקי מטוגן במילוי בשר טחון ארומטי, שמוגש עם רוטב מיונזי ורדרד (65 שקלים); וחינקלי עם כפלים יפים וצ'ופצ'יק מחודד לאחיזה, ממולאים בקר וציר בקר ומוגשים עם רוטב טקמלי גיאורגי בטעמי אומאמי עמוקים (50 שקלים). יש בתפריט גם שני סוגים של חצ'פורי: אצ'רולי, שהוא מעין סירה עם ביצה וגבינה (65 שקלים), ואימאריאני ממולא בהמון גבינה (45 שקלים).

פרסומת

עוד בתפריט: סירניקי - לביבות גבינה שמנמנות (45 שקלים ל-3 יחידות), מרק סלק בורשט (60 שקלים) וסלט חצילים גיאורגי בשם אדג'יקה עם בצל ועגבנייה (45 שקלים). את הפלמני, החינקלי, הצ'יבורקי והוורניקי אפשר גם לקנות קפואים הביתה (65-70 שקלים ל-250 גרם).

לקינוח אולגה מכינה עוגת נפוליאון קלאסית, שתזכיר לכל יוצאי ברה"מ לשעבר את הרגעים הכי יפים של ילדותם הסובייטית: 8 שכבות של בצק מושלם וביניהן קרם וניל ביתי, עם ריח מתקתק נהדר. העוגה מאוד עדינה, לא מתוקה מדי ומצופה בפירורים שנותנים לה מראה פלאפי, כאילו התכסתה במעיל פרווה. מחיר פרוסה הוא 51 שקלים.

נפוליאון של גוראל'ס קיצ'ן
עוגת נפוליאון של אולגה גורל | צילום: לין לוי, mako אוכל
צ'יבורק של גורל'ס קיטשן
צ'יבורק של גורל'ס קיטשן | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

אם רוצים לטעום קצת מהכל בלי להזמין את כל התפריט אפשר ללכת על פלטת טעימות ליחיד או לזוג (75/130 שקלים), שנועדה בדיוק לזה וכוללת פלמני, ורניקי, צ'יבורקי ומלפפון מלוח.

הפלמני של אומניבור

אם השם של אולגה גורל מוכר לכם, זה כנראה כי בעבר הייתה הבעלים של מסעדת אומניבור באזור השוק הטורקי בעיר התחתית, ושם נהגה להכין את כל המנות המופלאות האלה. בתקופת הקורונה היא נאלצה לסגור את אומניבור, וכדי להמשיך להכניס כסף החלה למכור במשלוחים את הפלמני המפורסם שלה, אותם היא מכנה "הפלמני של אמא פרידה" (פרידה הייתה החברה הכי טובה של אמא של אולגה, וממנה למדה את המתכון).

פלמני קטנים ומושלמים. גורל'ס קיטשן
פלמני קטנים ומושלמים | צילום: לין לוי, mako אוכל

גורל עלתה לארץ ב-2016 ממוסקבה, שם עבדה ביחסי ציבור של שפים מובילים, ובגיל 46 התחילה בקריירת המסעדנות שלה בארץ. גורל'ס קיטשן היא בעצם ההמשך של ההצלחה שלה זכו הפלמני שלה במשלוחים, וגם חזרה לחלום ישן שניסתה להגשים במסעדה הראשונה - לבשל ולהאכיל אנשים באוכל שלה. כל מה שהיא מכינה במסעדה נעשה על ידה, על פי המתכונים האישיים שלה, וזו הסיבה שלאוכל שלה יש טעם אמיתי של בית רוסי. עם יד על הלב, באף מקום אחר בחיפה אין כיסונים טעימים כמו שלה.

גורל'ס קיטשן. סירקין 28, שוק תלפיות, חיפה. חמישי-שישי 11:00-16:00. להזמנת אוכל