mako
פרסומת

נורד: טעימה מסקנדינביה בלב חיפה

נורד 26 בתלפיות מביאה לשוק התוסס ניחוחות סקנדינביים בצורת כריכי סמורבורד מפתים, דגים מעושנים, סלטים ועוד. זה מה שקורה במסעדה הנורדית הראשונה של ישראל

לין לוי
פורסם:
כריך בשר סרטן בנורד 26
כריך בשר סרטנים בנורד 26. המסעדה הנורדית הישראלית הראשונה|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

כריכים עם דגים כבושים או נאים, סלטים, עוגת שרימפס, דגים וירקות טריים או מבושלים, תפריט צהריים עם שפצל'ה ודג קריספי, וגם אומלט דני עם סלמון מעושן לארוחת בוקר. אם אתם חובבי ארצות הצפון הקרות, בוודאי תשמחו לגלות את הפנינה הנורדית החדשה שנפתחה בשוק תלפיות.

עוגת שרימפס. נורד 26
עוגת שרימפס. נורד 26|צילום: לין לוי, mako אוכל

המסעדה הסקנדינבית הראשונה בישראל

נורד 26 נפתחה בבניין הכי חדש בשוק תלפיות. טוב, לא בדיוק חדש, אבל בין היחידים שעברו תמ"א 38. החזית שלו נקייה ומעוצבת בסגנון מינימליסטי, מה שמאוד בולט בסביבה הצבעונית שבו הוא נפתח. את המקום פתחו האחים פאדי וענאן זייד, שהחליטו שזה הזמן (והמקום) למסעדה הסקנדינבית הראשונה בישראל.

כריכים פתוחים בכל צבעי הקשת
כריכים פתוחים בכל צבעי הקשת|צילום: לין לוי, mako אוכל

נורד 26 משמש כבית קפה וגם כמעדנייה עם ויטרינה מרהיבה שקשה לבחור ממנה פריט אחד בלבד. יש בה כריכים פתוחים על גבי פרוסת לחם שיפון מלא: קפרזה עם מוצרלה ועגבניות (32 שקלים); סלט ביצים נורדי (30 שקלים); גבינה כחולה ותפוח עץ (22 שקלים); או ממרח מבשר סרטן שמזכיר סלט טונה שיושב מעל ריבת עגבניות שרי צהובות (37 שקלים). היצע הכריכים משתנה מדי יום וכולל בין היתר גם סלמון ומלפפון עם ביצה חצי רכה; כריך שרימפס חלוט; טרטר סלמון ומלפפון או דג מלוח. יש גם גרסאות בשריות עם לשון בקר, בשר כבוש ומעושן (34 שקלים) או רוסטביף (34 שקלים).

עם שרימפס, עם סלט סרטנים או עם דג כבוש. הכריכים של
עם שרימפס, עם סלט סרטנים או עם דג כבוש. הכריכים של נורד|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

ליד הכריכים מוגשים סלטים שלא פוגשים הרבה בארץ: סלט עם שרימפס ואפרסמון (29.90 שקלים); סלט סלמון ותפוחי אדמה (29.90 שקלים); סלט תמנון עם תפוחי אדמה וזיתים; סלט קלמרי; סלט גזר עם פטה, דבש ונענע; וסלט כוסמת ועדשים שחורות עם אגסים מבושלים ביין וגבינה כחולה.

ארוחות בוקר נורדיות

תפריט ארוחת הבוקר של נורד 26 מציע אומלט דני אוורירי שאליו אפשר להוסיף סלמון מעושן, שמנת ועירית; עגבניות, גבינת גאודה וגרנה פדנו; בצל מקורמל; פטריות על האש או עשבי תיבול. המנה מוגשת עם לחם שיפון מלא וסלט (55 שקלים). מנה נוספת בתפריט הבוקר נקראת ויקינג סקיר, שזה יוגורט קרמי מיוחד שמוגש עם ריבת אוכמניות או עם קומפוט תפוחים או עם אגוזים ודבש (15 שקלים). יש גם ארוחת בוקר מלאה שעולה 75 שקלים ומורכבת מאומלט או כריך פתוח, סלט, יוגורט עם תוספת, רוטב סקיר עם טחינה, חמאה, שמן זית, קפה או תה ומיץ.

בצהריים מומלץ לטעום כאן עוגת סרטן עם צלפים, קורנישונים ודג לבן שכדאי לצרף אליה פרוסת לחם דני (62 שקלים). יש בתפריט גם מנות של פירות ים: קלמרי פריך (62 שקלים) ושרימפס פריך (87 שקלים), ומנת הדגל בצהריים היא שפצל'ה – נטיפי בצק פסטה מקמח שיפון שאפשר לשלב עם שרימפס, סלמון מעושן, אסאדו או עם קלמרי (78-88 שקלים). מנות נוספות בתפריט הצהריים הן דג פריך (72 שקלים) ושניצל נורדי (72 שקלים) שמוגשים עם סלט תפוחי אדמה,פירה או צ'יפס.

פרסומת

האווירה בנורד 26 קלילה ונעימה והיא לא מרגישה כמו מסעדה מחייבת. בפנים יש אזור ישיבה גבוה ובחוץ, איפה שכל האקשן של שוק תלפיות, מפוזרים שולחנות לנוחיות הסועדים. מזמינים כריך, יוגורט או סלט ולרגע מרגישים רחוק מכאן.

נורד 26. סירקין 26, חיפה. ראשון ושישי 08:00–18:00, שני-חמישי 08:00–20:00. לא כשר

מצאתם טעות לשון?