אתם יכולים לשנוא את ההמולה והאווירה הסוערת, אתם יכולים לאהוב את השמחה והאוכל היווני הלא יומרני, אבל מה שבטוח הוא שאתם לא יכולים להישאר אדישים להצלחה שסחפה את צפון תל אביב - מסעדת גרקו של המסעדן צביקי עשת (שאחראי גם על ביסטרו גרינברג השכן, מתחם אמריקה במרכז תל אביב, הגלידרייה ג'לטריה והפיצרייה PIZZA); המקום מלא בכל ערב מחדש והפך כבר מזמן לאחד ממקומות הבילוי החביבים על תושבי השכונה, כמו גם על חובבי המטבח היווני שמגיעים הנה במיוחד לחוות קצת צלילי בוזוקי לצד אוזו, וכמובן לשלב את כל הכיף הזה עם ארוחה יוונית אותנטית.

בימים אלה מנסה עשת לשחזר את ההצלחה עם סניף חדש, שני וגדול במיוחד לגרקו, הפעם בהרצליה פיתוח. הסניף החדש משתרע על פני 900 מ"ר וממוקם בתחתית מלון פאבליקה החדש. המקום מעוצב בסגנון יווני עם פריטים שונים שהובאו מיוון ותמונות אישיות של עשת ממסעותיו הרבים למדינה השמחה. בנוסף, גם הסניף הזה ישאב השראה ממועדוני הבוזוקי היווניים, ויכלול מלבד תפריט עשיר (מגירוס, דרך בר דגים יווני ועד מעדנייה על בסיס חומרי גלם יווניים) גם חלל הופעות ובר גדול ומרווח.

אבל עכשיו, אל האוכל עצמו: התפריט בגרקו הרצליה (גם הוא בהובלת השף אליאב גולדנברג) יציע לחמים יווניים, מנות קרות, אגף שלם שיוקדש לפאבה, סקציית עופות, סקציית גירוס ומגוון מנות עיקריות חמות. כצפוי, בגרקו החדשה יהיה אפשר למצוא הרבה ממנות הדגל שמוגשות במסעדת האם: עלי גפן בעבודת יד, מאפה הספאנקופיטה - בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר; ומאפה 12 האלים המושחת והנהדר, על בסיס פילו מטוגן במילוי גבינת פטה עם דבש פרג, שומשום לבן ושחור. חוץ מזה תמצאו כאן כמובן גם מוסקה עם תפוחי אדמה, חצילים, בשר עגל ורוטב בשמל או ממרח ביצי דגים יווני.

שף יווני בגרקו  (צילום: צביקי עשת,  יחסי ציבור )
מעכשיו גם בהרצליה. גרקו | צילום: צביקי עשת, יחסי ציבור

גרקו הרצליה מלון פאבליקה (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
מסעדה גדולה במיוחד. גרקו בהרצליה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

מלבד המנות האלה יוגשו במקום לא מעט מנות חדשות, כמו חצי עוף בגריל עופות יווני, שמוגש במרינדת תפוזים, דבש ותימין עם פיתות יוונית אפויות וסלט עגבניות חריף; כיסוני פסטה במילוי תרד ומנגולד ברוטב יוגורט, חמאת סטקה ולימון מקורפו; עגבניות ממולאות בפירות ים ברוטב עגבניות וציר ים; סופלקי מוסר ים עם בצל, עגבניות צלויות, יוגורט לימון ועשבי תיבול מטוגנים; סלט אוקטופוס עם פלפלים מעושנים, סלרי, שעועית לוביה, עגבניות מגורדות ופטרוזיליה; וקציצות כרישה וחומוס עם שיבולת שועל, עשבי תיבול ופטה. המחירים בגרקו החדשה ינועו בין 32 ל-46 שקלים למנה ראשונה ובין 62 ל-112 שקלים למנה עיקרית חמה.

כיאה לאזור התעשייה שבו ממוקמת המסעדה, המקום החדש יכלול גם עמדת טייק אוויי רחבה שבה יהיה אפשר להצטייד במנות גירוס וסופלקי (במילויים כמו עגל וכבש, צמחוני, קבב יווני או פרגית, 46-68 שקלים), או מנות פאבה עם שלל תוספות (פאבה עם אוקטופוס בגריל, פאבה עם תבשיל טלה, ביצה כבושה וכרוב שחור ופאבה עם זיתי קלמטה ופלפל חריף). בשעות הערב המקום יהפוך לשמח הרבה יותר עם מבחר סוגי אוזו, בירות יווניות ויין לבן יווני.

גרקו הרצליה. שדרות אבא אבן 9, הרצליה. 09-7404747. לא כשר

גרקו הרצליה (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
ויש גם אפשרות לעשות טייק אווי של גירוס. גרקו החדשה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור