מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

להתראות פיצה, שלום מסעדת שף: בית העם נסגרת

מצד אחד - עבודות הרכבת הקלה והשיפוצים שהביאו לירידת תנועה כללית באזור, מצד שני - הדחף שהתעורר בשף ערן שרויטמן, מבעלי המקום, לחזור לבשל, והתוצאה: פחות משנה אחרי הפתיחה המדוברת פיצריית בית העם סוגרת שערים. השף ושותפו כבר מתכננים את המסעדה הבאה

ריטה גולדשטיין
פורסם:
בית העם פיצרייה
בית העם פיצרייה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק
בית העם פיצרייה
בית העם. נסגרת בקרוב|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בית העםהחלה את דרכה כאחת הפיצריותהמדוברותבגל פיצות-השף ששטף את תל אביב בשנה האחרונה, אך למרות כל ההייפ, המקום הולך להיסגר בשבועות הקרובים, אחרי פחות משנה לפתיחתו. זוג השותפים מאחורי בית העם, השף ערן שרויטמן וגידי כהן (מבעלי ביתא קפא), החליטו על הסגירה בעקבות החלטה שלקח שרויטמן לשוב למטבח ולבשל בעצמו אוכל מקורי ויצירתי במסעדה משלו.

לא ידוע בדיוק מתי תיסגר הפיצרייה המדוברת, אך לגורמים מקורבים למקום חשוב להבהיר כי לא מדובר בסגירה שנובעת מכישלון כלכלי, ומבהירים שעקב השיפוצים הנרחבים בסביבה (בית העם ממוקמת ברחוב לילינבלום בתל אביב) והירידה בתנועה כתוצאה מעבודות הרכבת הקלה הלוקיישן פשוט לא עמד בציפיות הראשוניות ממנו. המסעדה החדשה תיפתח, ככל הנראה, במיקום שונה ובימים אלה מחפשים שטרוימן וכהן לוקיישן מתאים.

עוד באוכל טוב:

במסעדה החדשה של השניים יבשל שרויטמן לראשונה באופן אישי וקבוע מאז סגר את מסעדת אורקה בתל אביב, לפני כשבע שנים. את המקום החדש הוא לא מעונין להגדיר ככמסעדת שף, ומתכנן מסעדה קטנה ואינטימית עם מטבח פרונטלי, כשהוא עצמו יהיה זה שעומד מאחורי הסירים. סוג האוכל טרם נסגר סופית והתפריט מתגבש בימים אלה, מה שבטוח -פיצהלא תהיה שם, האוכל יהיה אישי ומקורי, והמקום יפעל רק בשעות הערב.

פרסומת
בית העם פיצרייה קינוח
שרויטמן. רוצה לחזור לבשל|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

על פי שרויטמן, תקופת הפעילות שלו בבית העם והמפגש המחודש עם הסועדים השיבו לו את ההתלהבות והרצון להיות שף פעיל (בשבע השנים האחרונות הוא עסק בעיקר בפיתוח תחום האפייה ובייעוץ קולינרי למסעדות). ההתלבהות דבקה גם בכהן והשניים החליטו לצאת יחד לדרך.

המקום החדש ייפתח בחודשים הקרובים אך אם אתם חובבי פיצות ועדיין לא ניסיתם - עוד יש לכם הזדמנות אחרונה לנסות את בית העם: במקום מוגשת פיצה שאת הבצק שלה פיתח שרויטמן במשך שנים ארוכות, עם תוספות ייחודיות שמוכנות בנפרד מהפיצה וגבינות מגוונות ומפתיעות.

מצאתם טעות לשון?