המבורגרים חדשים באברטו, גדרה
בין ההמבורגרים החדשים, שיוגשו בימים ראשון עד רביעי מ-18:00: אמריקה טריפל - 3 סליידר בורגר עם גבינת צ'דר, בצל בגריל, רוטב ברביקיו, איולי רמולד וצ'יפס דק (93 שקלים); המבורגר צרפתי - קציצת המבורגר מנתח קצבים עם פטה כבד בקוניאק וריבת בצל, שוקולד לבן ובטטה קריספי (87 שקלים); והמבורגר אסיה מבשר פרגיות ברוטב אסייתי עם אבוקדו וחסה בגריל ובטטה בטמפורה (73 שקלים).

אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066

חגיגות ראשון המסיק ברוברטה וינצ'י, פרדס חנה
עד תחילת דצמבר יחגגו ברוברטה וינצ'י את ראשון המסיק עם תפריט מיוחד בהשראת שמני הזית של פתורה. בתפריט: ברוסקטה עם תבשיל עלי בר ושמן פיקואל (44 שקלים), ירוקים חמים מהחווה עם פולנטה רכה ושמן ברנע מסיק מוקדם (55 שקלים), ספגטי אליו אוליו ושמן קורנייקי (48 שקלים) וגלידת שוקולד מריר ושמן נאבלי (28 שקלים). בנוסף יתקיימו ארוחות ראשון המסיק בהרשמה מראש. 

רוברטה וינצ'י. אחוזה 43, פרדס חנה. 04-6037377 

תערוכת מטבח מקומי, תל אביב
במסגרת שבוע האיור מתקיימת ב-21-30 בחודש במסעדת א לה רמפה תערוכת מטבח מקומי שאצרה רעות ברנע. התערוכה מעניקה פרשנות לביטוי המתהווה של מטבח מקומי בישראל וגם לפרדוקסים בדרך אליו. בין המשתתפים בתערוכה: אביב גרינברג, אתי אלקובי, בנימין הסנוט, דריל ארז-האצ'יסון, הללי ז'בוטינסקי, זאב אנגלמאיר, נועה ליברמן-פלשקס, נועה שוויקי ועמית טריינין.

מטבח מקומי. א לה רמפה. העמל 21, קריית המלאכה, תל אביב

מעדניית פיד  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
מעדניית FEED | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

FEED - מעדנייה חדשה בתל אביב
בית קנדינוף פתחו מעדנייה חדשה ברחוב שוקן בתל אביב. בתפריט: מאפים של רביבה וסיליה כמו מאפה פטל, שוקולד, חמאה, שקדים ומאפים ללא גלוטן; כריכים במילויים כמו גבינת קממבר, סלט ביצים, סלט טונה ואנטיפסטי; סלטים כמו עדשים שחורות ובטטה וסלט עלים ירוקים וחמוציות; ומנות עיקריות כמו קציצות דג בקארי אדום וניוקי בחמאה עם אפונת שלג. המקום פתוח בימות השבוע ב-9:00-18:00.

פיד. שוקן 23, תל אביב

תפריט חדש במושו, תל אביב
בר האוכל האסייתי מציע תפריט אוכל חדש עם מנות כמו סלט פפאיה עם רוטב קוקוס, בוטנים, כוסברה ורום (39 שקלים); לחמנייה סינית ממולאת בדוקסל פטריות, ג'ינג'ר וברנדי (44 שקלים); טטאקי טונה אדומה עם מלפפון, ווסאבי, כמהין וטוביקו שחור (54 שקלים); וקקאו יפני - קרם שוקולד וקראנץ מאצ'ה (39 שקלים). כמו כן מציעים במקום קוקטיילים חדשים.

Mooshoo. פרישמן 77, תל אביב. 054-7000163

יום הולדת 7 לבורגר סאלון, סניף רוממה חיפה
שבוע חגיגות יום ההולדת של המסעדה יימשך עד 23 בחודש עם מבצעים שונים.

בורגר סאלון רוממה. היכל הספורט, חיפה. 1-700-705-715

פרש דה מרקט  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
פרש דה מרקט | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

פרש דה מרקט - רשת חדשה מבית פרש קיטשן
הרשת החדשה נפתחה לפעילות עם סניפים במתחם ביג קריית גת, מתחם מול החוף וילג' בחדרה ומתחם G בכפר סבא. הרעיון מאחורי המקום הוא שילוב של כמה מטבחים - מטבח ים תיכוני שבבסיסו מנות מהטאבון, מטבח איטלקי, מטבח אסייתי, וגם מדור מתוקים ושייקים. בין המנות: סמבוסק סביח ממולא ביצה קשה וחציל קלוי, עם סלסת עגבניות וטחינה (51 שקלים); ניוקי בטטה ערמונים בחמאה ושום עם רוטב שמנת, בטטה צלויה, ערמונים, תרד טרי, שקדים קלויים ופרמזן (64 שקלים); אקא טונה - דניס, אבוקדו, בוטנים ופטריות שיטאקי, במעטפת של טונה אדומה עם שבבי סלמון טמפורה ובצל ירוק (58 שקלים); ומאפה קרם שקדים עם שברי שקדים קלויים, גלידת וניל ורוטב שוקולד (52 שקלים).

פרש דה מרקט

מנות צהריים חדשות בקאב קם, תל אביב
בקאב קם מציעים מסלולי ארוחות זוגיות חדשים של ארוחות חלוקה עם מבחר מנות, וכן מנות צהריים חדשות בתפריט. בין המנות החדשות: טום יאם גאי - מרק חריף חמצמץ מבושל עם נתחי עוף, פטריות שימאג'י ומלך היער; פאד פאק מו קרופ - ירוקים מהחווה כמו ברוקולי, אספרגוס ופאק צ'וי על הווק עם נתחי ברוסט חזיר ושום גס; ופאד קי מאו סן שנהיי - אטריות שעועית שקופות מוקפצות בווק עם ברוקולי, לוביה, כרוב, בזיל תאילנדי, שורש קרצ'אי וצ'ילי.

קאב קם. לינקולן 11, תל אביב. 03-6889960 

השף אוראל קמחי מארח את השף עינב אזגורי, תל אביב
אזגורי יתארח ב-25 בחודש אצל קמחי בפופינה, והשניים יגישו מנות לצד יינות של יקב בר מאור. בין המנות: כרישה צלויה בבר בלאן ופירורי לחם מתובלים; סשימי דג מקומי, לצ'ה דה טיגרה עם חלב קוקוס, אגסים כבושים וג'ינג'ר; קובנייה טלה על לחמנייה מאודה ולוביה כבושה; ופילה דג מקומי עם שעועית, תרד, פיסטוקים ושמן זית. 

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477

אוקינאווה מרק  (צילום: אמיר מנחם,  יח"צ)
מרק באוקינאווה | צילום: אמיר מנחם, יח"צ

מרקים חדשים במסעדות אוקינאווה סושי, תל אביב
המסעדה מציעה לקראת החורף מרקים חדשים, ביניהם מיסו אודון פטריות עם עלי באק צ'וי, פטריות שיטאקה טריות וכבושות, פטריות שמפניון, בצל ירוק, ג'ינג'ר טרי ואצת נורי; ומרק טום יאם עם חלב קוקוס, כפיר ליים, למון גראס ועגבניות ובחירה של קוביות טופו, נתחי חזה עוף או פירות ים.

אוקינאווה. לבונטין 11, תל אביב. 03-5101099

מרקים חדשים במסעדת לאנטרקוט, תל אביב
המסעדה מציעה מרקים חדשים לחורף, כמו מרק עגבניות וגריסים, מרק כתום על בסיס חלב קוקוס ושמנת צמחית ומרק אפונה עם אורגנו ועדשים שחורות. מחיר כל מרק - 25 שקלים.

לאנטרקוט. אחד העם 28, תל אביב. 03-6337733

נייט קוקי במוזס  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
נייט קוקי במוזס | צילום: גיל אבירם, יח"צ

מוזס משתפת פעולה עם נייט קוקי
רשת ההמבורגרים מציעה במשלוחים ובמסעדות את העוגיות של מותג נייט קוקי. בנוסף תשלב הרשת את העוגיות בתפריט, במנות קינוח כמו בננה נאט קוקי - עוגיית חמאת בוטנים Reese's ושוקולד לבן עם בננה מקורמלת, רוטב קרמל מלוח, בוטנים מלוחים וגלידת וניל של בן אנד ג'ריס (26 שקלים); קוקי קרים - עוגיית נייט קוקי חמה עם כדור גלידת בן אנד ג'ריס (22 שקלים); וקוקי מילקשייק על בסיס גלידת בן אנד ג'ריס, עם רוטב נוטלה, רוטב נוצ'יטלה, חלב, עוגיית צ'יפ וקצפת (32 שקלים).

לפרטים

ימי ראשון מיוחדים במעשנה, ינוב
בימי ראשון מציעים במעשנה בינוב חגיגת בשרים במחיר 200 שקלים לסועד. בין המנות: שיפוד שווארמה מעושן בברבן אמריקאי; ועוף שחור עטוף תערובת תבלינים עם שום שחור.

המעשנה. נתיב הזית 88, מושב ינוב. 09-8945118

עשור לסנדוויץ' בר, חיפה 
המקום חוגג עשור לקיומו עם תפריט חדש. בין המנות: פילי צ'יז סטייק בג'בטה עם נתחי רוסטביף, בצל מקורמל, ביצת עין, פלפל קלוי, גבינת צ'דר וגבינה סקנדינבית (49 שקלים); וכריכי בשר מעשנה מנתחים כמו אסאדו, חזה אווז, רוסטביף וקורנדביף (27-47 שקלים).

סנדוויץ' בר. הנשיא 128, חיפה. 04-8380444

סניף חדש לרשת נגיסה, קריית אונו
לרגל הפתיחה מציעים במקום הטבה של 10 אחוזי הנחה למזמינים משלוח.

נגיסה. המייסדים 3, פארק רייספלד, מתחם יובלים סנטר, קריית אונו. 03-7480958

עוגת תות לאונרדו פלאזה  (צילום: אורן בן חקון,  יח"צ)
עוגת תות, לאונרדו פלאזה | צילום: אורן בן חקון, יח"צ

יום העוגה בלאונרדו פלאזה, ירושלים
ב-26 בחודש יחגגו בלאונרדו פלאזה ירושלים את יום העוגה הבינלאומי עם מבחר עוגות של השף שלום קדוש. בין האופציות: עוגת תות שדה, טירימסו, עוגת מוצרט, עוגת היער השחור וטארט טאטן. העוגות יימכרו במקום עד 29 בחודש ויוגשו עם שתייה חמה.

לאונרדו פלאזה. המלך ג'ורג' 47, ירושלים. 02-6298666

מנות חדשות במסעדת רג'ינה, תל אביב
המסעדה מציעה מנות חדשות כמו חצילים קלויים מתובלים בטחינה גולמית, סילאן וחמוציות; אסאדו בציר בקר עם סויה וסילאן, אורז לבן וירקות שורש; וסנייה - קבב על טחינה עם חציל וירקות.

לפרטים

מרקים חדשים בפארוק בשוק, יפו
המסעדה מציעה מרקים חדשים לחורף כמו מרק קובה עם ירקות וקובה ממולא בבשר ועשבי תיבול (39 שקלים) ומרק עדשים כתומות עם בצל, כרישה, גזר, שום וכוסברה (39 שקלים).

פארוק בשוק. רבי נחמן 6, יפו. 03-6515670

אביב משה (צילום: אלון גרגו, מסה)
אביב משה | צילום: אלון גרגו, מסה

אביב משה מתארח בטנדוקה, עמק יזרעאל
ביום שלישי חוגגת מסעדת טנדוקה 12 שנות פעילות בארוחה עם השף אביב משה. בין המנות שיוגשו: טרטר בקר עם משמש אוזבקי, לימון פרסי, קרפצ'יו סלק וויניגרט סומאק; גירוס של שווארמה דגים; עלי גפן בטמפורה עם טחינת אריסה וחציל שחור; והמבורגר עם כבד אווז ורוטב דמיגלאס.

טנדוקה. יקנעם המושבה. 04-9590323

חגיגות שנה לאמש, תל אביב
לכבוד חגיגות השנה מציעה המסעדה עד 20 בדצמבר תפריט ספיישלים. בין המנות: קרודו דג ים ואבוקדו עם פיסטוקים, בצל שאלוט וצ'ילי אדום (68 שקלים); מרק שורשים לבנים וקלמרי סגול עם שמן טרגון (49 שקלים); פלמידה לבנה בכבישה ביתית עם צנונית, קרם פרש וזעתר (64 שקלים); ופילה דג וטורטליני במילוי בצלים וגבינות ברוטב בר בלאן (124 שקלים).

אמש. לילינבלום 30, תל אביב. 054-6804699

תפריט חורף חדש בדלאל, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט חורף חדש עם מנות כמו בוראטה ממחלבת עברי עם עגבניות, בלסמי, שמן זית צעיר, בצל סגול, צ'ילי אדום וסחוג דלאל ירוק (46 שקלים); ניוניסואז עם דג ים נא כבוש במלח גס על עלים ירוקים, תפוח אדמה וגזרים צבעוניים, ביצה כמעט קשה ברוטב ויניגרט חלמונים וחזרת לבנה (56 שקלים); וניוקי סורנטינה בעבודת יד, עטופים בחמאת עגבניות, עגבניות טריות, קציפת מסקרפונה ופרמזן (76 שקלים).

דלאל. שבזי 10, תל אביב. 03-5109292

יולה בר עפולה  (צילום: תמירון חן ,  יח"צ)
יולה בר, עפולה | צילום: תמירון חן , יח"צ

ארוחת טעימות ביולה בר, עפולה
מדי יום חמישי מ-28 בחודש יערוך שף מאור אופק ביולה בר ארוחת טעימות עם מנות כמו סלט קפרזה עם עגבניות שרי, בייבי מוצרלה ובזיליקום; ביצים צבעוניות עם קרם חצילים שרופים ופטה; סשימי של טונה אדומה עם מנגו, קארי צהוב וקראנץ' קדאיף; ומיני קרואסון במילוי אסאדו בבישול ארוך עם ירקות שורש, איולי צ'יפוטלה, ארוגולה ובצלים כבושים. מחיר הארוחה לסועד: 125 שקלים.

יולה בר. החשמל 3, עפולה. 050-6981321

ערב יווני במסעדת נינה ביאנכה, מתחם ביל"ו
ביום שלישי מציעים בנינה ביאנכה ערב יווני עם תפריט ובו מנות כמו זוקיני בטאבון עם פטה, עשבים ושמן זית (37 שקלים); סרדינים כבושים באוזו, עגבניות, בצל ואורגנו (42 שקלים); ורביולי תרד עם קונקסה עגבניות אורגנו ושמן זית (78 שקלים).

נינה ביאנכה. בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו. 08-9480080

פאסטל מארחים את קאסטל  (צילום: עופר זמיר,  יח"צ)
פאסטל מארחת את קסטל | צילום: עופר זמיר, יח"צ

יקב קסטל מתארח בפאסטל, תל אביב
ביום רביעי 27 בחודש שף קובי בכר מארח את יקב קסטל עם ארוחה מיוחדת. בין המנות: קרפצ'יו ילו טייל עם ויניגרט תפוזי דם, פומלה, פיסטוק קלוי ועלי טרגון מסוכרים; גלידת כבד אווז עם אננס ופקאן מסוכר; וראגו שורט ריב ולחי עגל עם ירקות שורש צלויים, דמיגלאס עגל, גרגר נחלים וצנונית. מחיר הארוחה (כולל יינות): 375 שקלים לאדם.

פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441

בראנץ' שישי איטלקי בג'ויה, ראש פינה
בצהרי שישי בשעות 11:00-15:00 מציעים בג'ויה ראש פינה ארוחת בראנץ' איטלקית עם מנות כמו ארנצ'יני - כדורי ריזוטו עם מוצרלה ופרמזן ברוטב עגבניות; פריטטה איטלקית עם בצל, שום ופטריות; שקשוקה ברוטב עגבניות עם חלה; וסלט עגבניות ומוצרלה. המחיר לארוחת בראנץ' - 77 שקלים לאדם.

ג'ויה. שופינה, ראש פינה. 04-8589099

חג ההודיה מלון ענבל  (צילום: שלומי אמסלם,  יח"צ)
חג ההודיה במלון ענבל | צילום: שלומי אמסלם, יח"צ

ארוחת הודיה מסורתית במלון ענבל, ירושלים
במלון ענבל מציעים ב-28 בחודש ארוחת חג הודיה מיוחדת במחיר 300 שקלים למבוגר ו-225 שקלים לילד. בין המנות: הודו שלם עם רוטב פירות יער, פאי בטטה עם בצק פריך, מרק דלעת עם כרישה מטוגנת וגרעיני דלעת; ופילה סלמון על תפוחי עץ מקורמלים.

מלון ענבל. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756692

סניפים חדשים לפיצה שמש
הפיצרייה פותחת 4 סניפים חדשים בבני ברק (רחוב רבי עקיבא 61), צפת, טירת הכרמל וחדרה. ב-27 בחודש יימכר בסניפים אלה מגש פיצה ב-10 שקלים.

לפרטים

בוטיק נספרסו, אילת
נספרסו משיקים בוטיק חדש במלון רויאל גרדן אילת. במקום יציעו את השרוולים והמכונות מבית המותג.

לפרטים

תפריט חדש סיטרה  (צילום: יהונתן בן חיים,  יח"צ)
תפריט חדש בסיטרה | צילום: יהונתן בן חיים, יח"צ

תפריט חדש למסעדת סיטרה, תל אביב
שף אורן מורד הצטרף לסיטרה ומציע במקום תפריט חדש עם מנות כמו טטאקי טונה סביח עם חציל בגריל, תפוח אדמה, ביצה חצי קשה, גרגירי חומוס, טחינה יפנית וסלט עשבי תבלין; קיסר פירות ים עם חסות ועלי תבלין, ארטישוק רומאי צלוי ורוטב קיסר; וקבב דגים עם חציל שרוף, טחינה יוגורט וירקות שורש טריים בלימון.

סיטרה. הרצל רוזנבלום 8, בנייני סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633

תפריט מרקים בהרוויס, ירושלים
המסעדה מציעה מרקים חדשים, כמו מרק גריסים עם פטריות ובריסקט, מרק עדשים עם גזר וצ'וריסו ומרק עגבניות עם חציל מעושן.

הרוויס. בן שטח 7, ירושלים. 02-6246444

מאנצ'יפס - צ'יפסרייה חדשה בירושלים
דוכן צ'יפס חדש נפתח לפעילות ברחוב ירמיהו בירושלים ומציע צ'יפס הולנדי בליווי רטבים כמו רוטב חמאת בוטנים וצ'ילי ורוטב איולי. מחיר מנת צ'יפס נע בין 8 ל-18 שקלים. המקום כשר ופעיל בימות השבוע מהשעה 10:00 ועד 22:00.

מאנצ'יפס. ירמיהו 9, ירושלים

ספיישל בנונונו, תל אביב
קונספט הלחמניות מוסיף לתפריט ספיישל של מקלות גבינה מטוגנים לצד איולי צ'יפוטלה (28 שקלים).

NUNUNU. הרצל 16, תל אביב. 03-9453111