מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

כבוד: עוד שף ישראלי זוכה בפרס נחשב

השף אלון שעיה, ישראלי לשעבר שנולד בתל אביב, זכה אמש בפרס השף הטוב ביותר בדרום ארצות הברית בטקס פרסי ג'יימס בירד - אחד מהטקסים הקולינריים החשובים בעולם

ריטה גולדשטיין
פורסם:
שף אלון שעיה
שף אלון שעיה|צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של אלון שעיה
הקישור הועתק

שבועות טובים עוברים על הקולינריה הישראלית בניכר, ועל השפים הישראלים בפרט. אחרי שפאלומר של קבוצת מחניודה הירושלמית זכתה רק בשבוע שעבר בפרסי האוכל והשתייה של מגזין GQכמסעדה הטובה בלונדון, אמש, הוכרז השף יליד ישראל אלון שעיה (Alon Shaya) כשף הטוב ביותר באזור דרום ארה"ב, כחלק מפרסי ג'יימס בירד היוקרתיים.

שעיה, שנולד בתל אביב ועזב את המדינה עם משפחתו בגיל 4 לטובת פילדלפיה, היה מועמד לזכות בפרס הקולינרי הנחשב גם בשלוש השנים האחרונות, אך לא הגיע מעבר לשלבים הסופיים. כעת, נכנס שעיה לרשימה נחשבת מאוד של שפים ומסעדות שזכו בפרסים הקולינריים של קרן ג'יימס בירד - שנחשבת לחשובה ביותר בעולם האוכל האמריקאי.

השף מוביל את מסעדת דומניקה (Domenica) האיטלקית שבניו אורלינס מאז פתיחתה בשנת 2009. את האוכל שמכין במסעדה מתבל שעיה באופן תמידי בטעמים ישראלים ייחודיים, אותם למד אחרי שנים ארוכות במטבח עם אמו וסבתו, שהופכים את המנות האיטלקיות של המסעדה לייחודיות. מזה שנים שהמסעדה של שעיה זוכה לשבחים ממגזינים שונים בארה"ב ובתחרויות אוכל באזור.

עוד באוכל טוב:

בנוסף לדומיניקה, פתח שעיה עם שותפיו גם אחות קז'ואלית יותר בדמות פיצרייה איטלקית קלאסית וגם מסעדה חדשה בסגנון ישראלי הנושאת את שם משפחתו - Shaya, שמציעה מטבח ישראלי בשימוש חומרי גלם מקומיים. ב-Shaya מוגשות מנות מפתח כמו חומוס עם טחינה, פלאפל, קבב כבש, סלט פאטוש ומעורב ירושלמי.

מצאתם טעות לשון?