שף ענר בן-רפאל פורמן אולי מוכר לחלק המקוראים בזכות תכנית האוכל-אירוח שלו בכאן 11, "ארוחה של החיים", אבל עוד הרבה לפני שהצטרף לארסנל השפים שעשו את המעבר מהמטבח לאולפן, ענר בן-רפאל פורמן מוכר בזכות לא מעט מסעדות שהוביל, שהמשותף להן - אוכל חכם וטעים ותוחלת חיים קצרה: מונאר שהקים עם תמיר מיכאלי, מעין דאבה תל אביבית; איגרא רמה שהשתיים פתחו ברחוב ברנר בתל אביב ונתנו לחומרי הגלם לזרוח עם מנות מופלאות כמו עגבנייה מטוגנת בתוך מרק עגבניות, סשימי וקינוח תירס חלומי; איגרא במשק בשיתוף משק מלמד עם מנות עוף מעולות; והאחרונה, אלטער ברמת השרון שנסגרה תוך פחות משנתיים לצערם של תושבי האזור.

המסעדה החדשה של בן-רפאל פורמן היא תריסר, על שם 12 חודשי השנה. בדומה לאג'נדה של השף במסעדותיו הקודמות, גם בתפריט של תריסר יינתן דגש עיקרי על חומרי הגלם בהתאם להיצע העונתי, ליתר דיוק המיקרו-עונתי. המסעדה נפתחה בחתיכת חלל: היכן ששכנה קיטשן מרקט של שף יוסי שטרית. המסעדה עצמה, שעיצבו יערה בלנגה והאדריכל יואב וויד, ממוקמת בקומה השנייה של שוק האיכרים וכוללת נוף לים. הסועדים גם יכולים להתבונן בשף וצוות המטבח עומלים על המנות במטח הפתוח ומלבד לחלל הישיבה האינטימי, במסעדה קיים גם חדר שיכול להתאים לאירועים פרטיים או לשולחנות גדולים יותר. 

מסעדת תריסר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
מסעדת תריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
מסעדת תריסר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
חלל נעים. מסעדת תריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

התפריט בתריסר מחולק ל-4: ירקות קרים, ירקות חמים, דגים ופירות ים ובשר. בקטגורייה הראשונה מנות כמו פטה אבטיח (66 שקלים) - ציר אבטיח, סלט קליפות אבטיח, פטה רותחת בגרעיני דלעת וחמנייה. טייק אוף נהדר לאבטיח ופטה שזוללים בבילוי בים, רק במיצוי ושילוב טעמים מקסימלי. גם מנת פנקוטה עגבניות (56 שקלים) לוקחת חומר גלם, עגבנייה, והופכת אותו לפנקוטה קרמית בצבע משגע מבלי לעשות שימוש מיותר בטכניקות בישול מתקדמות.

בקטגוריות של המנות החמות מככבות כמה מנות שלא כדאי לפספס: בשר סרטנים צרוב בחמאה חומה ומרווה (76 שקלים). כמה שהתענגנו על המנה הזאת, עד שהזמנו גם את מנת הלחם (26 שקלים) רק בשביל לנגב עד הטיפה האחרונה מהפנכה הקטנה הזאת. אפילו את שני עלי המרווה המטוגנים כרסמנו, עד כדי כך היא הייתה טובה. 2 מנות נוספות הן תירס צעיר שלם (68 שקלים), קלח צעיר שנקטף בתזמון מדויק כך שיהיה ניתן ליהנות ממנו בשיאו החמקמק שמונח על גבי קרם תירס בשל ומעליו גבינת לשם של חוות הנוקד. המנה הבאה ממשיכה בקו המנומק של השף: קלמרי לב חציל צלוי (96 שקלים). לב חציל הבלאדי אפוי לשלמות, במרקם מיטבי וביחד עם קרם החצילים והקלמרי הצלויים נוצרים ביסים הרמוניים צלולים ללא כל רעשי רקע. 

פטה אבטיח. תריסר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
פטה אבטיח. תריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
שף ענר בן רפאל פורמן. תריסר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
שף ענר בן רפאל פורמן. תריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

בגזרת הקינוחים קשה להכריע מי היה מוצלח יותר: עלה תאנה (54 שקלים) או כדור לאבנה (42 שקלים). כדור לאבנה הוא מחווה מחממת לב לקינוח המיתולוגי שהגיש יוסי שטרית בקיטשן מרקט - עוגת גבינה ומעליה פירורי זיתי טאסוס. ענר מגיש כדור לאבנה שהוא למעשה עוגת גבינה עם לאבנה ובתוכה זיתי טאסטס. הכדור מוגש לצד טוויל שומשום ומתחתיו שמן זית של ריש לקיש וזעתר. קינוח התאנה כולל קרם אנגלז תאנים, תאנים מקורמלות ריבתיות ומעליהן בצק פריך שעליו מודבק טוויל עלה תאנה. סיום נפלא לארוחה. 

קינוח כדור לאבנה. תריסר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
קינוח כדור לאבנה. תריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
קינוח עלה תאנה. תריסר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
קינוח עלה תאנה. תריסר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

כעת, נותר רק לקוות שלתריסר תהיה תוחלת חיים ארוכה יותר משאר המקומות שהפעיל השף. מדובר במסעדה שלא שוחקת את השימוש בתארים כמו "עונתיות" ו"מקומיות" ואף פעם אין יותר מדי כאלה. הפתיחה הרשמית מחר, 14.08.23 (ניתן להזמין מקומות).

View this post on Instagram

A post shared by תוקעת על הדרך | ניצן לנגר (@tokaat_al_ha_derech)

תריסר. האנגר 12, נמל תל אביב (קומה 2 של שוק הנמל). טלפון: 0747585353. שעות פעילות: שני-חמישי 18:00-23:00, שישי 12:00-17:00