מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

צ'נה: מסעדה חדשה לתומר אגאי

כבר שנים שמסעדת סנטה קתרינה שומרת על רמת מצוינות מרשימה, ועכשיו אנחנו שמחים לבשר על הולדת צ'נה - בר אוכל מבטיח מאותו בית יוצר ובאותו האזור בתל אביב, שאם לשפוט לפי התפריט ועל אגאי עצמו - הולך לתפוס חזק

ריטה גולדשטיין
פורסם:
צ'נה בר אוכל חדש לתומר אגאי
צ'נה בר אוכל חדש לתומר אגאי|צילום: דריה קוזמינה, יח"צ
הקישור הועתק

מסעדתסנטה קתרינהשל השף תומר אגאי היא אחת מהמסעדות המצליחות בתל אביב מהיום שבו נפתחה. המסעדה, שממוקמת במתחם בית הכנסת הגדול ומשלבת בהצלחה בין אוכל שף למנות בר משוחררות ואווירה צעירה, הצליחה איפה שרבות לפניה נכשלו, ועדיין - עד כה השף והבעלים של המקום תומר אגאי לא התרחב עם יותר מדי מיזמים נוספים.

צ'נה תומר אגאי
לא רק פיצות|צילום: דריה קוזמינה, יח"צ

עכשיו אנחנו שמחים לספר שהתמונה משתנה, בזכות בר האוכל החדש צ'נה (Cena) שפותח אגאי לא רחוק מסנטה קתרינה. כמו במסעדת האם גם פה יככב הטאבון, והאוכל יהיה משוחרר ולא רשמי אבל בכל זאת מוקפד. המסעדה תיפתח בקומת הקרקע של מלון בראון תיאודור ותכלול גם חצר פנימית שאפשר לשבת בה ובר ארוך.

התפריט של אגאי במקום החדש מתכתב עם דרום איטליה וצפון אפריקה, וכולל בין השאר מבחר פיצטות, כמו פיצטה אדומה עם רוטב אדום, בזיליקום טרי ושמן זית פרחוני (59 שקלים); פיצטה ירוקה עם תרד בר, גבינת המאירי, צ'ילי ירוק, אורגנו וחלמון ביצה חצי אפוי (64 שקלים); ופיצטה חריפה עם מוצרלה, פלפל שושקה וצ'ילי ירוק צלויים, שיפקה וזיתים סוריים, עלים ירוקים ובצל סגול (64 שקלים).

עוד בתפריט: מנאיש זעתר - לחם שטוח מרודד עם זעתר בטאבון, כדור לאבנה קשה למריחה וסלסה של עגבניות מגי עם צ'ילי ירוק חריף (36 שקלים); סלט חם של סלקים צלויים עם ג'יבנה על גריל פחם, ריג'לה ובלסמי לבן (52 שקלים); טרטר פיאמונטזי שטוח מפילה בקר על הסכין, אנשובי ופרמזן (72 שקלים); קלמרי טרי צלוי בפחם עם סלט מלפפון בלאדי, ארוגולה, שמיר וגספצ'יו מעגבניות מגי (82 שקלים); נקניקיית בקר עם שומן טלה, כרוב אדום כבוש וצלוי בטאבון, חרדל קולמנס ואורוגולה (89 שקלים); נתח קצבים עם מסבחה של ארטישוק ירושלמי ושורשים, טחינה וסלט של נענע, סלרי ובצל סגול (84 שקלים); ושיפוד דג ים מקומי צלוי עם תאנה, בצל ירוק וסלט משאוואי (82 שקלים). תפריט היין כולל אופציות מקומיות ואיטלקיות.

צ'נה פיצה תומר אגאי
גם פה יש טאבון|צילום: דריה קוזמינה, יח"צ
פרסומת
צ'נה של תומר אגאי שיפוד
נתח קצבים בצ'נה החדשה|צילום: דריה קוזמינה, יח"צ

המקום יהיה פתוח בכל ימות השבוע מהשעה 18:00 ועד 00:30. מהיכרותנו עם אגאי והשילוב של האוכל שלו עם הפורמט של בר יין קליל ולא יקר במיוחד, אנחנו בטוחים שנשמע על צ'נה לא מעט בזמן הקרוב.

צ'נה. מלון תיאודור בראון, הרצל 10, תל אביב. 03-7660504

מצאתם טעות לשון?