הקונדיטורים שנפגעו מהמלחמה מגיעים לתל אביב
היום ומחר יתקיים בשרונה מרקט תל אביב אירוע שמרכז יקבים וקונדיטורים מהדרום והצפון שפרנסתם נפגעה בעקבות הלחימה. בין דוכני היינות המקומיים ושלל הקינוחים ייערכו גם סדנאות הכנת כדורי שוקולד עם רות סירקיס

חודשיים בדיוק אחרי האסון של 7.10 ובערב הראשון של חנוכה, יתקיים היום ומחר (7-8.10) בשרונה מרקט בתל אביב אירוע "אור ראשון" שמרכז יקבים וקונדיטורים מקווי העימות בצפון והדרום. מלבד הזדמנות להתפנק ועל הדרך לתמוך בכל אותם עסקים, ייערכו היום (7.12) במתחם גם סדנאות כדורי שוקולד עם רות סירקיס, מחברת "ילדים מבשלים" (הסדנאות פתוחות לילדים מגיל 5 על בסיס מקום פנוי, ללא תשלום. הן תתקיימנה ב-4 סבבים: 16:00, 17:00, 18:00 ו-19:00).
כמו כן תיערך במסגרת האירוע מחווה לקונדיטור-שוקולטייר דביר קרפ ז"ל, בעלי "שוקולד קפה" שנרצח ברעים ב-7.10 במטרה להמשיך לתמוך ולשקם את העסק המשפחתי: תלמדי "בישולים" ישחזרו את מתכוני הדגל של קרפ - פרלינים, בראוניז, סופלה שוקולד ועוגיות תמרים - וכל ההכנסות ממכירת הקינוחים יועברו למטרת המשך שימור המורשת והעסק של קרפ.

המתוקים המשתתפים
מותק סדנאות שוקולדשל אלה חרפק מקיבוץ גברעם, עם מארזי פרלינים ושוקולד מקוריים בעבודת יד;מאפיית מטרלומעין זיוון שלאחרונה נפתחה מחדש ומשרתת כעת בעיקר חיילים מהאזור;מאפיית טופלושל בני הזוג ורד באר מגשר הזיו ומוראד בשארה מתרשיחא שיציעו קינוחים מיוחדים, עוגיות, לחמי מחמצת, קישים ועוד;לה שוקוליטהשל משפחת מוהנא מפקיעין שיגיעו עם פרלין הכנאפה, מנת הדגל של המקום וגם עם טבלאות שוקולד בטעמים מפתיעים, טראפלס ועוד;לחם טנאמגשר הזיו עם לחמים מקמחי מורשת, חלות, מאפים ועוד;בית המלבימעכו (שמאז 7.10 עומד סגור) עם המלבי שתינה חטיב מכינה לפי המתכון של סבתה; ופטיסטריI Love Eatהאשדודי של שמואל אביטיאן עם קינוחי בוטיק עדינים.


היקבים המשתתפים
לטםמקיבוץ לטם מאזור משגב עם יינות אורגניים בטעמים טבעיים;כישורמכפר כישורית בגליל המערבי, המאפשר לבוגרי הכפר בעל צרכים מיוחדים אפשרויות תעסוקה ופנאי;ג'וליה, היקב המשפחתי ממעיליא עם יינות שמייצגים את הטרואר הגלילי בתפארתו;דלתוןממרום הגליל עם מגוון יינות נגישים; יקבהרי הגלילמקיבוץ יראון עם הסדרות המוכרות והאהובות שלהם וגם סדרת הסתיו;פינטו, היקב המשפחתי מירוחם שאמור היה לחנוך באוקטובר מרכז מבקרים;רמת נגבממושב קדש ברנע ומחלוצי הכורמים במדבר;אוריאלשממוקם בשדרות ומתמחה ביינות בלנד אדומים;נצרמכרם רתמים בנגב של בני הזוג אביחי ותמר ארקין;צוףמערד שמייצרים יינות מכרמים אורגניים ללא תהליכים כימיים וללא חומרים כימיים;מואהממושב צופר בלב הערבה, שם מכינים את היין בעבודת יד מענבי מדבר ממצפה רמון; וגם בית המלאכהזוטא, בו מכינים בין השאר משקאות ותזקיקים אלכוהוליים מקומיים.


אור ראשון. חמישי 12:00-22:00, שישי 10:00-15:00. שרונה מרקט תל אביב
תושה בייקרי חוזרת
המאפייה האהובה בגליל המערבי, שמאז ה-7.10 עמדה סגורה למבקרים, תתארח באופן זמני בבלוברי נהריה, שהציעו לארח את תושה ללא דמי שכירות, תמורת תרומה של 5% מההכנסות לחיילי צה"ל. בתפריט: כל המאפים האהובים, סופגניות לחג ובהמשך גם הפתעות נוספות.
תושה בייקרי בבלובלרי. הגעתון 52, נהריה. ראשון-חמישי 09:00-18:00, שישי 09:00-14:30
