רובע 5 ירושלים דג בסומק (צילום: רונית רומנו,  יחסי ציבור )
מסעדת שף חדשה במרכז העיר - רובע 5 | צילום: רונית רומנו, יחסי ציבור

בזו אחר זו נפתחות בירושלים מסעדות שף צעירות, ואחרי מנזה ברחוב בצלאל וסאטיה הפשוטה והמרעננת של השף אילן גרוסי בקרן היסוד, שתיהן מסעדות קטנות יחסית, בשבועות הקרובים תיפתח בעיר רובע 5 - מסעדת שף גדולה ומבטיחה, תחת שרביטו של השף אוהד אמזלג, שעמל על התפריט כבר חצי שנה. 

רובע 5 עתידה להיפתח ב-15 במאי במרכז העיר, במקום שבו שכנה עד לא מזמן מסעדת ספגטים ועל ידי אותם הבעלים - אנשי העסקים בני חוג'ה ומושיק כהן. חוג'ה וכהן הם גם בעלי המסעדות הכשרות בממילא - קדמה הבשרית ודה ספגטיס החלבית - אבל הפעם החליטו ללכת על תפריט לא כשר.

אנחנו כבר חברים בפייסבוק?

"המסעדה החדשה תהיה בעיקר בקונספט של דגים ופירות ים", מספר אמזלג. "לפתוח מסעדה לא כשרה בסדר גודל כזה בירושלים זה משהו גדול, על אף שנפתחו כמה וכמה מסעדות כאלה בשנים האחרונות. אני מאמין שקונספט כזה, למרות שאינו כשר, יכול להצליח בירושלים כי קורים כאן דברים מבחינה קולינרית ויש ביקוש. זאת עיר מגוונת תרבותית ודתית, ומגיעה הנה המון תיירות, חוץ ופנים. בהחלט יש מקום למסעדה כמו שלנו".

רובע 5 ברוסקטה שייטל (צילום: אוהד אמזלג,  יחסי ציבור )
ברוסקטה שייטל. מנת פתיחה ברובע 5 | צילום: אוהד אמזלג, יחסי ציבור

_

אמזלג מתכנן להגיש במסעדה מנות שף שהן אינטרפרטציה להיסטוריה הקולינרית של העיר: "לקחתי מאכלים היסטוריים שקשורים לעיר ואני מגיש אותם כאן בצורה שונה", הוא מסביר, "למשל, במנת עלי גפן ובצלים ממולאים באורז, שאופיינית למסעדות הפועלים של העיר, אני מכין, במקום האורז, מילוי של פירות ים כמו שרימפס וקלמארי עם יוגורט כבשים. במקום מעורב ירושלמי בפיתה יהיה כאן מעורב ירושלמי על לזניה פתוחה שאנחנו עושים כאן ושכבת רוטב ציר בקר מעל".

עוד באוכל טוב:

 

מלבד המנות עם הנגיעות הירושלמיות יוגשו ברובע 5 מנות כמו סלט אנדיב עם גבינת בלו בוואריה ברוטב ויניגרט שמפניה; פילה בקר בפונדו גבינות; וברוסקטה מבריוש עם שייטל קצוץ, קוויאר בלסמי וחמאת כמהין. את כל התפריט ניתן יהיה להזמין בחצאי מנות, וכך לטעום כמה שיותר אפשרויות בטווח מחירים סביר: מ-54 שקלים למנה ראשונה ועד 95 שקלים למנה עיקרית.

רובע 5 פלטת בשרים (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
פלטת בשרים. אחת החדשות בקדמה ממילא | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

מהפך מרענן במסעדות קדמה ודה ספגטיס 

ומה עם קדמה ודה ספגטיס הכשרות? "יצרתי תפריטים חדשים לשתי המסעדות, שהם שונים לגמרי ממה שהיה עד היום", מספר אמזלג. "יש הרבה יותר דגש על חומרי גלם, נראות הצלחות וכמובן - הטעמים. נגיש כאן אוכל טיפה יותר מתקדם שמתאים לקהל הישראלי ולמה שקורה היום בשוק הקולינריה, כי היה פה אוכל קצת מיושן".

התפריטים החדשים יוגשו מיד אחרי חול המועד. בין המנות החדשות בקדמה: מסבחה של שעועית לימה עם דגים אפויים במלח ושמן כמהין; סלט טונה אדומה במרינדת ערק עם טבולה עדשים אדומות מבושלות בחלב קוקוס, גוג'י ברי ומלפפונים בתחמיץ; ניוקי לחי עגל עם ציר בקר, ירקות שורש ופטריות יער ומוסר ים עם סופריטו אפונה, עשבי תיבול ולימון. בדה ספגטיס יוגשו מנות חדשות כמו פלאפל חצילים, גבינת פטה ואגוזים עם יוגורט כבשים; סלט פולנטה צלויה חתוכה לקוביות עם שרי, ארטישוק ותערובת עלים; לזניה ריקוטה ותרד; ומנת פילה לברק על קנלוני ממולא מסקרפונה וריקוטה.

רובע 5, הלל 35, ירושלים, ראשון-שבת 12:00-00:00. 02-623-5547. לא כשר.

קדמה, יצחק קריב 6 (קניון ממילא), ירושלים, 02-5003737. כשר.

דה ספגטיס, שדרות אלרוב ממילא, ירושלים, 02-5003636. כשר.

>> לכל חדשות האוכל