שמועה על מנה טבעונית חדשה ומסקרנת התגנבה לאוזנינו והצליחה להוציא אותנו מהמשרד הממוזג אל מסעדה ותיקה שמתמחה דווקא בתפריט בשרי, מסעדת קלארו, של מי שהוכתר כשף העשירון העליון רן שמואלי והשף עומר אבישר. מתברר שגם בקלארו הבינו שהטרנד הטבעוני הוא כבר מזמן לא טרנד אלא אורח חיים בריא ומתחשב לסביבה והוא כאן בשביל להישאר.

התפריט של קלארו, הממוקמת במבנה טמפלרי עתיק רחב ידיים בפאתי מתחם שרונה, אומנם מורכב בעיקרו ממנות בשר, עוף ודגים ברוח המטבח הים תיכוני, אך גם דוגל בתפיסת מטבח עונתי ומקומי. מה שאומר, ירקות טריים וטובים תוצרת הארץ.

המלצרית הקשובה הרכיבה לנו ארוחה צמחונית, והמליצה לפתוח את הארוחה עם  סלט עלים, ויניגרט עשבי תיבול, תאנים , שקדים, בצל מוחמץ וגבינת כבשים (58 שקלים). מדובר במנה גדולה ומתאימה לחלוקה, עלים רעננים אחד אחד, התיבול בול ושאר המרכיבים מחמיאים אחד לשני באופן מענג וחף מיומרות.

המלצתה השנייה של המלצרית הייתה כבר הברקה אמיתית: קלחי תירס צלויים בטאבון, חמאת בייקון, איולי שמנת חמוצה, גבינת קדוש ופפריקה מעושנת (54 שקלים) – מינוס חמאת הבייקון כמובן. מדובר כנראה במנת התירס הטובה בעיר. מצד אחד צמד קלחים טריים של תירס מצוין, מצד שני השמנוניות המפנקת של החמאה והאיולי בשילוב עם טעם המעושן והחרוך של התיבול. ללקק את האצבעות, ליטרלי. זו בהחלט לא מנה מעודנת, אבל אין כיף גדול יותר מלהתלכלך במהלך זלילה טובה.

A post shared by Ran Shmueli (@ranshmueli_chef) on

המשכנו עם המנה הטבעונית החדשה שיצר אבישר, סטייק חציל העשוי בגריל פחמים במרינדה של אריסה מותססת ומוגש עם רוטב שזיפים, אורגנו טרי (או זעתר, תלוי מה יש באותו יום במטבח), קשיו וסירות חסות וירוקים טריים (58 שקלים). החציל הזה תפס אותנו לא מוכנים, טעמו כלל לא מזכיר חציל אלא מתכתב יותר עם עולמות החי, טעמו מעושן ומרקמו עסיסי ובשרני. השילוב של החציל בעל הטעמים העמוקים עם החסות שהיו רעננות, צעירות ופריכות להפליא עבד מצוין, רוטב השזיפים היה מתקתק מדי לטעמנו, הרגשנו שתוספת חמצמצה וחריפה תתאים כאן יותר, גם אגוזי הקשיו נותרו מיותמים. עוד דיוק קטנטן וזו תהיה מנה נהדרת, וממש לא רק לטבעונים.

A post shared by Ran Shmueli (@ranshmueli_chef) on

לא שנותר הרבה מקום בבטן, אבל לגרגרנות מקום משלה, כך שהלכנו גם על מנת הניוקי. חתיכות ניוקי שמנמנות, צרובות וקלילות, על חמאת עגבניות, קישואים צלויים, מטבוחה קישואים, גבינה פטה ואורגנו (78 שקלים). הניוקי עצמם הם מעדן, הרוטב מעולה וכך גם הקישואים הצלויים והגבינה. אך פה העומס קצת פוגם, ממרח הקישואים מיותר למדי וכך גם תועפות האורגנו הטרי שדחפנו הצידה.

A post shared by Ran Shmueli (@ranshmueli_chef) on

בשלב הקינוח, ידענו לסמוך על המלצרית הנבונה שתמליץ על עוד מנה מנצחת, וזו לא אכזבה. בדרך כלל כששומעים את צירוף המילים "קינוח טבעוני" עולות אסוציאציות לא מגרות במיוחד של פרווה ותחליפי חלב מלאכותיים. בקלארו מבינים דבר או שניים בקינוחים, והכינו סטיקי טופי פודינג טבעוני (תמרים, סורבה קוקוס ורוטב טופי) שעושה שימוש בחומרי גלם טבעיים בצורה הטובה והטעימה ביותר. כיף לסיים ארוחה בנימה מתוקה וכיף גדול לראות מסעדה מבוססת כמו קלארו מאמצת את אורח החיים הצמחוני/טבעוני ומרחיבה את התפריט שלה בכיוון הזה. כן ירבו.