מרכז תל אביב עשיר במסעדות, אוכל רחוב וכמובן מתוקים מכל מיני סוגים. מה שכן, יש משהו שדווקא קשה למצוא באזור, ואלה ממתקים ערביים פופולריים כמו כנאפה או בקלאווה. בדיוק אל תוך הוואקום הזה נכנס בקלאוורי (על משקל הפטיסרי) חדש בשם מנאל, ששייך לזוג אחים צעירים בשם מנאל ומוחמד.

השניים מגישים בעסק המשפחתי מבחר של לא פחות מ-5 סוגי כנאפה - מכנאפה טורקית עם סמנה ושערות קדאיף, ג'יבנה וסירופ סוכר ועד כנאפה מודרנית במילוי נוטלה עם אגוזי לוז - וגם המון סוגי בקלאווה שמוצגים בוויטרינה רחבת ידיים שמקשה על הבחירה.

מנאל לילות ביירות (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מנאל לילות ביירות | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
מנאל כנאפה ובקלאוורי כנאפה  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
כנאפה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

אבל אם כבר הגענו לכאן, נבדוק את הקינוחים המיוחדים יותר, קינוחים שקשה למצוא בגרסת אוכל הרחוב. ניסינו את הקינוח חלוואת אל ג'יבן - קינוח שמורכב מבצק סולת וגבינה במילוי קרם שמנת עם ניחוחות מי זהר. במנאל מכינים אותו בגרסה קטנה ונעימה, שהכי אהבנו בה את היכולת לשלוט במתיקות על ידי טבילה של הקינוח במי סוכר, ככה שממתיקים כמה שרוצים.

מנאל כנאפה ובקלאוורי (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מנאל. טירליטשה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

ניסינו קינוח נוסף, שמקורו בשכם ונקרא פטיר באישטח - צורתו כמו של מאפה גבינה, אבל הבצק שלו מזכיר יותר את זה של בקלאווה פריכה, והמילוי הוא קאימק עדין. אבל גולת הכותרת, לפחות לטעמנו, הייתה קינוח לילות ביירות, עם סולת וקרם שמנת שמכינים במקום, שהיה לא פחות מנהדר. פודינג קרמי עשיר במתיקות מעודנת שעושה חשק לעוד ועוד.

מגישים כאן גם עוגת 3 סוגי חלב בשם טרה לצ'ה, סוגים שונים של רחת לוקום ועוגיות מסורתיות. אם תשאלו אותנו, מדובר בתוספת מתבקשת לגזרת המתוקים באזור, עם קינוחים מעניינים שלא מוצאים כמותם במקומות אחרים, וכשכל זה מלווה בקפה טורקי טוב, אז בכלל קניתם אותנו.

Manal Knafeh & Baklavari. בוגרשוב 61, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 9:30-16:00. 077-5578908