מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מנאל כנאפה ובקלאוורי: מקום חדש למתוקים ערביים

לאחרונה אנחנו מתבשרים שוב ושוב על מקומות חדשים לכנאפה, וחלילה שלא יישמע שאנחנו מתלוננים. ברוח התקופה נפתחת בימים אלה בתל אביב בקלאוורי (שזה כמו פטיסרי אבל עם בקלאווה), שמציעה שלל מתוקים ערביים מהחלומות שלכם, וגם כאלה שלא ידעתם שאפשר לחלום

ריטה גולדשטיין
פורסם:
מנאל כנאפה ובקלאוורי כנאפה
מנאל כנאפה ובקלאוורי כנאפה|צילום: אפיק גבאי, יח"צ
הקישור הועתק

מאז הפתיחה שליאפה כנאפה, הכנאפה בפרט, והקינוחים הערביים בכלל, הפכו למוקד חיפושים של פודיז, ודחקו הצידה אפילו את הפטיסרי הצרפתי וקינוחי הוויטרינה המפונפנים. אחרי הרבה מאוד שנים המתוקים הערביים מקבלים סוף סוף את הכבוד הראוי להם, כי בשורה התחתונה - כנאפה טובה זה כל מה שאנחנו צריכים כדי להיות שמחים, גם אם זה אומר לעמוד בתור ארוך במיוחד.

בעקבות ההצלחה של מקומות כמו יאפה כנאפה וממתקיחג' בקקמים עכשיו מקומות נוספים שבליבם המתוקים הערביים, אחד מהם הוא קונדיטוריה ערבית יפואית חדשה ומסוגננת במיוחד בשם מנאל כנאפה ובקלאוורי, שנפתחה בצומת הרחובות בוגרשוב ובר כוכבא בלב תל אביב.

מנאל כנאפה ובקלאוורי
טירליטשה. מכירים?|צילום: אפיק גבאי, יח"צ

על מנאל אחראים קונדיטורים בשם מוחמד ומנאל אבו שחאדה, והם מציעים במקום את המתוקים המשפחתיים שלהם - שלל קינוחים ועוגיות, לצד משקאות קפה מיוחדים. בין השאר תמצאו שם קלאסיקות כמו סוטלאץ' - פודינג אורז ושמנת (22 שקלים); בסבוסה - עוגה סולת מתוקה בגרסת סבתא סוכינה (17 שקלים); קינוח ליאלי ביירות מהמטבח הלבנוני, מפודינג סולת עם קרם שמנת ושכבת פיסטוקים ואגוזים קלויים (28 שקלים); מלבי (14 שקלים); וקטאייפים בגדלים שונים ומילויים כמו אגוזי מלך, קוקוס וקינמון (7 שקלים ליחידה).

עוגת חלב וזעפרן
מנאל כנאפה ובקלאוורי עוגת חלב|צילום: אפיק גבאי, יח"צ

בנוסף מציעים במקום מבחר סוגי כנאפה, במטרה לגוון את ההיצע עם אופציות לא שגרתיות. תמצאו פה למשל כנאפה איסטנבולית עם סמנה ושערות קדאיף, ג'יבנה וסירופ סוכר (23 שקלים); כנאפה נבולסית עם סמנה וקדאיף טחונים דק עם ג'יבנה וסירופ סוכר (23 שקלים); כנאפה במילוי נוטלה עם אגוזי לוז גרוסים ושבבי מקופלת (23 שקלים); כנאפה טבעונית במילוי מוצרלה טבעונית עם סירופ סוכר ופיסטוקים טחונים (28 שקלים); וכנאפה גרין עם פיסטוקים וקרם מלבי (30 שקלים).

פרסומת

עוד מציעים במקום קינוחים מיוחדים כמו טירליטשה - עוגת טורט ספוגה בחלב, שמנת וחלב מאודה מצופה בגלייז קרמל (28 שקלים); עוגת חלב בזעפרן עם קציפת שמנת (31 שקלים); ועוגיות לרכישה הביתה כמו גרביה, עוגיות לוקום, עוגיות ריבה, עוגיות תבלינים, מעמול, עוגיות מגולגלות במילוי חלבה (18 שקלים ל-100 גרם) ומבחר רחב של בקלאווה (20 שקלים ל-5 יחידות).

Manal Knafeh & Baklavari. בוגרשוב 61, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 9:30-16:00. 077-5578908

מצאתם טעות לשון?