אגז בנדיקט גוטלה
גוטל'ה. בראנץ' חורפי חדש | צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור

עם כל הכבוד לכנרת ולחקלאים - היתרון הגדול של החורף הוא היכולת לבלוס פחמימות שמנוניות וטובות ולכסות את הכל בסוודר ענקי. בחורף כולנו מחפשים רק לישון כמה שאפשר, ואם כבר לצאת מהפוך - שיהיה לטובת ארוחת בוקר דשנה, או במילים אחרות - בראנץ'. הרבה מאוד בראנצ'ים טובים פזורים ברחבי הארץ, חלקם מוגשים מדי יום וחלקם רק בסופי שבוע; אנחנו התכנסנו כאן כדי לספר לכם על כמה בראנצ'ים חדשים שכדאי לכם לשקול לחורף הקרוב.  

גוטל'ה, אבן יהודה

הבראנץ' של גוטל'ה מוגש לאורך כל שעות היום (יתרון אדיר בעינינו) ושופע מאפים שמכינים בקונדיטוריית המקום. בין האפשרויות כאן: שתי ביצים עלומות על לחם בריוש קלוי עם גאודה, אספרגוס חלוט, רוטב הולנדייז ועירית (64 שקלים); שקשוקה ירוקה עם תרד, שמנת, גבינת מוצרלה ושתי ביצי משק (58 שקלים); סלסלת לחמי מחמצת, חמאה וקונפיטורת הבית (56 שקלים); ופרנץ' טוסט מלחם בריוש בחמאה, שמנת, ביצים וקינמון עם סלט פירות, קצפת ומייפל (42 שקלים). יש גם אופציות טבעוניות.

קפה פופולר, תל אביב

השף אבי ביטון מציע מהשבוע תפריט בראנץ' שיוגש בסופי השבוע בלבד, בשישי ושבת מ-10:00 ועד 14:00. מחיר הבראנץ' הוא 98 שקלים והוא כולל לא פחות מ-14 מנות שמוגשות למרכז השולחן. בין המנות: רוסטביף עם טחינה, שמן זית וזעתר; ברוקולי צלוי עם גבינת פרמזן; עדשים שחורות עם ברולה פטה וקרם ציזיקי; פסטייה עם תרד, גבינה מלוחה ויוגורט; מקושקשת עם ראגו פטריות ופרמזן; וביף בורגניון של ירקות שורש עם ביצת עין. לצד המנות יוצע תפריט קוקטיילים של תחילת היום כמו טיקי - מרטיני עם פרוסקו, פסיפלורה ותפוז; ומרגריטה עם תפוזי דם.

קפה פופולר בראנץ'
למרכז השולחן. בראנץ' בקפה פופולר | צילום: My social, יחסי ציבור

דרימרי, פתח תקווה

בימי שישי בין השעות 8:00 ל-14:00 מגישים בדרימרי - ביסטרו פריזאי ומאפייה חדשה בפתח תקווה - ארוחת בראנץ' שמשלבת את הפטיסרי והבולונז'רי הצרפתי. בין המנות: קרואסון עם קציפת טחינה, חצילים, ביצה חצי קשה ומשוויה של ירקות שרופים (44 שקלים); בייגל בריוש עם סלמון, גבינת שמנת, אבוקדו וביצה חצי קשה (46 שקלים); אגז בנדיקט עם בריוש, ביצים עלומות, תרד בר, בצל ורוטב הולנדייז (48 שקלים); ובורקס גבינות עם גאודה, מוצרלה וריקוטה, אבוקדו, גבינת חלומי וביצה (42 שקלים). בנוסף מוצעים במקום מאפים להשלמת החוויה, כמו קווין אמן - מאפה שמרים-חמאה רב שכבות עם קרמל; מאפה ריקוטה אמרנה; קרואסון חמאה, שוקולד, או שקדים; ובבקה שוקולד (12-14 שקלים).

דרימרי בייקרי קרואסון
רק בימי שישי. בראנץ' בדרימרי | צילום: חן ברקוביץ' נוי, יחסי ציבור

קפה נורדוי, תל אביב

אחרי זמן המתנה ארוך, בעוד שבוע ייפתח סוף סוף רשמית הבראנץ' של קפה נורדוי. בתפריט מנות כמו טוסט בריוש מוצרלה ובוטרגו; מקושקשת ונקניקייה על תבשיל שעועית ואינגליש מאפין; סטייק אנד אגס - שתי ביצי עין על סטייק מינוט ופטריות צלויות; מקושקשת על אינגליש מאפין עם תרד בשמנת, פטריות ופרמזן; אומלט גבינות ושינקין; צלחת דגים כבושים עם קרם פרש, צ'ילי וסלט ירקות; וביצים עלומות בציר בקר ויין אדום עם בייקון על בריוש קלוי. טווח המחירים: 42-88 שקלים למנה.

בנוסף מגישים בקפה נורדוי מתוקים מעולים לסיום הבראנץ', או כאלה שמהווים ארוחה בפני עצמה - כמו פנקייק סופלה עם תותים, מייפל ואבקת סוכר; ופל בלגי עם בייקון ובננה מקורמלת; ופרנץ' טוסט קוגלהוף עם קרם אנגלז, וניל ופירות. אם אתם לא יכולים לחכות, תמיד תוכלו לפקוד את הבראנץ' המצוין של האחות הגדולה מבית נורדוי, בר א וין, שכבר פועל בהצלחה חודשים ארוכים.

קפה נורדוי פרנץ' טוסט קוגלהוף
פרנץ' טוסט קוגלהוף בקפה נורדוי | צילום: עינב אזגורי, יחסי ציבור

הוטל דה ויל, תל אביב

הגסטרו בר הוטל דה ויל החל להגיש ארוחות בראנץ' בסופי שבוע בין 9:00 ל-17:00 (מה שבקלות יכול להפוך לחגיגת קוקטיילים לגיטימית לחלוטין). הבראנץ' כאן הוא בסגנון צרפתי, וכולל אפשרויות כמו קרואסון עם איולי לימון כבוש ושקדי עגל (68 שקלים); ביצים רכות, קרם תפוח אדמה, כרישה ותרד טורקי עם גבינת סנט מור, לצד חלה ובריוש (58 שקלים); וביצים עלומות על ביסק סרטנים, לנגוסטין וחלה (82 שקלים). לצד המנות מוגשים כאן קוקטיילים כמו Peach Crusta עם קוניאק, וניל, הדרים, מחית אפרסקים לבנים וקצף תה שחור; Remond Gin Fizz - ג'ין, מיץ גזר טרי, ריבת תותים, יוגורט, לימון, חלבון וסודה; וגרסת קוקטייל לקפה עם קפה, חוואייג' ביתי, וויסקי, דמררה, שמנת ומוסקט.

פנקייק תפוחי אדמה הוטל דה ויל
בליני. בראנץ' צרפתי בהוטל דה ויל | צילום: דן לב, יחסי ציבור

נומילי פטיסרי, כפר סבא, הוד השרון ורעננה

עוד בראנץ' חדש בסגנון פריזאי תמצאו בסניפי נומילי פטיסרי באזור השרון. בין האפשרויות כאן: קרוק ברי עם פאן דה מי (לחם צרפתי קלאסי), רוטב בשמל, ריבת בצל, גבינת ברי ואגוזי פקאן (42 שקלים); בורקס צרפתי-ישראלי על בסיס חמאה במילוי גבינת פטה לצד טחינה, ביצה קשה, ירקות וזיתים (45 שקלים); קרואסון סנט מור עם סלט עלי בייבי ועגבניות שרי בוויניגרט (30 שקלים); וקרואסון מרסיי עם פטריות שמפיניון ובצל מוקפצים, ועליהם גבינת צ'דר וביצת עין (36 שקלים). לצד המנות מוגשים בנומלי מאפים כמו שסון אה פום (כיס תפוחים עם קרם פטיסייר), שבלול קינמון ובריוש דובדבנים (22-28 שקלים). הבראנצ'ים מוגשים לכל אורך שעות הפעילות של המקום.

נומילי פטיסרי. סוקולוב 3 פינת ויצמן, כפר סבא. 09-7662616; הבנים 14, הוד השרון. 09-7441920; התדהר 15, מגדל אליהו יצחקי, רעננה. 09-8668040

מאפה דובדבנים נומילי פטיסרי
בדגש גם על מאפים. נומילי | צילום: יהונתן בן חיים , יחסי ציבור


הולה, תל אביב

שף ויקטור גלוגר מציע בהולה בראנץ' חדש שיוגש בימים שישי ושבת בשעות 12:00-18:00. הבראנץ' כאן כולל מבחר של מנות ראשונות שמוגשות למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה במחיר קבוע של 135 שקלים לסועד. בין המנות הראשונות למשל: סלט חצילים קלויים על גחלים עם צ'יפס חציל; איקרה שנעשית במקום; ואמפנדס במילוי זנב שור עם צ'ימיצ'ורי. בין העיקריות: המבורגר פילה בקר עם כבד אווז; בצל מקורמל; צ'יפס ואיולי עגבניות שרי; פאייה פירות ים זוגית עם שרימפס, קוקי סאן ז'אק, קלאמרי ומולים; ונתח קצבים עם פירה מדורה, ובצלי שאלוט בציר בקר.

הולה. הירקון 87, תל-אביב. 03-5759060

בראנץ' בהולה
מול הים. בראנץ' בהולה | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור

כפרה, באר שבע

בר הטאפאס כפרה החל להגיש ארוחות בראנץ' מדי יום בין השעות 9:00 ל-15:30. בתפריט: קרואסון חמאה וסלמון מעושן עם גבינת שמנת, שמיר, מלפפון ורוקט (54 שקלים); בנדיקטוש בריוש עם בייקון טלה, קורנביף, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז (62 שקלים); בריוש עם שרימפס, חמאה, עירית, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז (62 שקלים); שקשוקה של סבתא הלן עם עגבניות ופלפל חריף שרופים עם לימון כבוש, שום קונפי, פטרוזיליה וביצים, לאבנה או טחינה ומיני חלה (58 שקלים); וסטייק אנד אגז עם ביצי עין וסלט רוקט וצנוניות (72 שקלים).

קרואסון בכפרה
קרואסון בכפרה | צילום: גליה אבירם, יחסי ציבור

הפי פיש, ירושלים

השף של מלון ממילא, קובי בכר, מציע בימי שישי תפריט בראנץ' חדש שמוגש מ-10:00 ועד 14:00 במסעדת הפי פיש. בתפריט: סלסילת לחמים ומאפים, גבינות, מאזטים, שתייה קלה וקפה, ומנה עיקריות לבחירה: טוסט גאודה עם סלמון נורווגי מעושן, גבינת שמנת, בצל ירוק וביצת עין (92 שקלים); שקשוקה עם רוטב עגבניות פיקנטי, פטה צאן וחציל מטוגן (89 שקלים); פרנץ' טוסט מפרוסות חלה מתוקה מטוגנות עם קצפת מסקרפונה ופירות העונה (89 שקלים); וחריימה של בוקר עם רוטב חריף בתוספת לימון וחלה (98 שקלים).

חריימה הפי פיש
חריימה בבראנץ' הפי פיש. ירושלים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

ביתא קפה, סביון

בסניף ביתא קפה בסביון מציעים בראנץ' חדש שיוגש באמצע השבוע (ראשון עד חמישי, מ-9:00 עד 13:00). הארוחה נפתחת עם מאפי בוקר, סלט ירקות, חציל על האש, טחינה, גזר באריסה, גבינת שמנת, טפנד זיתים, ממרח חומוס, בצל כבוש, פסטו ודגים כבושים. לאחר מכן בוחרים מנה עיקרית מבין אופציות כמו שקשוקה ירוקה של ליקוטי חורף עם תרד, חמציץ ועשבים, בייקון פריך וריקוטה (90 שקלים); מקושקשת כבד דגים ועירית על לביבת כרובית (85 שקלים); חומוס פטריות עם אסאדו וביצת עין (110 שקלים); קרואסון בשר לחי עם תרד ושעועית חריפה (95 שקלים); ובורקס טבעוני עם פאבה שעועית אדומה, זוקיני ותערובת שומר ובטטה עם ממרח אבוקדו ולימון כבוש (80 שקלים).

ביתא קפה בראנץ' קרואסון
קרואסון אסאדו בביתא קפה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור