טרנד שיפודיות השף: הקאמבק של השיפוד
אנחנו רואים אותם יותר ויותר בכל מקום. השיפוד כובש את ישראל וזה ללא ספק עידן השיפודיות החדשות: משיפודי שף יוקרתיים, דרך קבבים ועד שיפודי גורמה מיוחדים. אלה מסתמנות כ-5 השיפודיות הלוהטות של 2025

זוכרים את השיפודיות שהיו פעם המסעדה הקבועה שמשפחות רבות היו מגיעות לפתוח בה שולחן לכל חגיגה? לא רק הן עדיין קיימות ובועטות, הן אפילו מתרחבות. בהמשך לסניף החדש לאימפרייתעזרא ובניו, קשה להתעלם מגל ה"שיפודיות גרסת 2.0" שמסתמן כאחד הטרנדים הקולינריים הבולטים של 2025. הכוונה היא לשיפודיות שפתחו שפים כדי לבשל את האוכל שהם בעצמם הכי אוהבים לאכול, להיות בגובה העיניים ונגישים ולספק לישראלים את האוכל הפשוט והאולטימטיבי שהם כל כך נהנים ממנו.

האם המחיר תואם את כל זה? לא תמיד. השיפודיות החדשות זולות אומנם ממסעדות שף, אבל אין לטעות ולחשוב שהן זולות כמו השיפודיות של פעם.


גוגיס
אחת הסנוניות הראשונה של הטרנד הייתהגוגיס- שיפודייה שמאפשרת להגשים בלב תל אביב את חוויית פתיחת השולחן האולטימטיבית, ולשם שינוי, בלי להתחשבן. היא מציעה שיפודים, סלטים ומנות בפיתה במחירים שכבר לא פוגשים, בטח לא באזור בו היא פועלת. התפריט מציע שיפודים ב-19 שקלים, פיתות עם בשר ב-27 שקלים, פלטת סלטים שעולה 28 שקלים והיא מוגשת עם פיתות ויש גם חומוס ב-10 שקלים, צ'יפס וסלט ירקות באותו המחיר. והשיפודים? טובים מאוד.
גוגיס. אלנבי 47, תל אביב. ראשון-חמישי, שבת 12:00-22:00, שישי 12:00-18:00

גיטה
גיטה היא השיפודייה החדשה והטרנדיתשל שוק לוינסקי, שעל המטבח שלה אמונים השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג (ממסעדת פרא ובר היין קרוט) יחד עם אופיר ועקנין (שעבר במסעדת דוק). בתפריט תמצאו קלאסיקות כמו שיפודי קבב (56 שקלים) ופרגית (52 שקלים), לצד יציאות מקוריות כמו עראייס דג (86 שקלים). המסעדה שמה דגש על פשטות, אווירת שוק ואוכל איכותי עשוי היטב בלב הפועם של תל אביב (ההושבה היא על בסיס מקום פנוי). בתחילת דרכה המקום פעל בשעות הצהריים בלבד ולאחרונה התחיל גם סרוויסים של ערב, אז מוגשות מנות נוספות ביניהן שיפודי שרימפס, ממולאים וקבב דג (98 שקלים). לפעמים יש גם לב שור ושיפוד של קולרבי והצ'יפס שמוגש לצד השיפודיםהוא מהטובים בעיר.
גיטה. לוינסקי 39, תל אביב. ראשון-שישי 12:00-22:00, שישי 11:00-17:00.לא כשר

סיח
סיח היא שיפודיית פופ אפ שתפעל עד ה-14.12 (וכולנו מקווים שגם אחרי התאריך הזה כי השמועה אומרת שהוא מוצלח מאוד) אותה פתחו ברביעיית פלורנטין קבוצת ברולה. השפים הצעירים עידו בן חפר, עלי פרץ וניר ברק בנו תפריט של שיפודים (או סיחים) שלא דומים לשיפודים שכולנו מכירים. יש למשל סיח קבב על טחינה ירוקה במרווה שלוקטה בפארק הירקון (32 שקלים), סיח פאלדה של רולדת כבש על יוגורט בשמן הדרים עירוניים וסומאק מהגליל, סיח ים מתחלף לפי מה שעלה בחכה (38 שקלים), סיח טוסיקים (כן כן אתם קוראים נכון) של תרנגולת במשרה של חומץ מנגו וחושחש רמת אביבי (32 שקלים) ויש גם שפע של סיחים צמחוניים. לצד הסיחים יש כמובן פתיחת שולחן מתחלפת עם פרנה חמה על חלוקי נחל, סלט פריקי ויוגורט כבשים ממשק יעקבס, קפרזה גלילית מעגבניות מגי, אבטיח ואזוב עם גבינה צ'רקסית, צ'יפס ברולה גרנייה עם עשבי תיבול ובצלים ירוקים בטמפורה דקיקה.
סיח. רביעיית פלורנטין, תל אביב.שני-שבת 12:00-24:00, שישי 12:00-18:00.לא כשר

אללי לאנץ'
אללי לאנץ' היא גרסת הצהריים שלבר האוכל אללי. הקונספט עממי, המחירים פחות, אבל ככה זה כנראה כשהלוקיישן הוא החלל שאכלס בעבר את מסעדת טומפולופופו. התפריט מתחיל מלחם הבית וסלטים במחיר 38 שקלים בהזמנת 2 שיפודים או עיקרית. מבחר העיקריות כולל שיפודים של פרגית, קבב וכבד עוף (38-42 שקלים) שיפודי אנטריקוט (80 שקלים), פילה בקר (90 שקלים), חזה אווז (72 שקלים), שקדי עגל (140 שקלים) ואפילו כבד אווז (145 שקלים).
אללי. ולטר מוזס 14, תל אביב. כשר
סטקייה
הבשורה הירושלמית של השיפודיות החדשות מגיעה מקבוצת מחניודה,שפתחו אתסטקייה, שיפודייה כשרהירושלמית.ברוח השיפודיות של פעם יש פתיחת שולחן עם סלט טורקי, טחינה, סלט שומר, טירשי ועוד. אחרי זה אפשר להזמין בין השאר כבדי עוף (65 שקלים), פרגית (65 שקלים), קבב (58 שקלים), מרגז (68 שקלים), חזה אווז, נתח קצבים (78 שקלים) ושקדי עגל (82 שקלים). מחיר הסלטים כלול במחיר מנת הבשר, והמחיר הזה כולל גם פיתות על הגז ולחם ירושלמי עם שמן זית וזעתר.יש בתפריט גם ראשונות "בקטנה", שמחירן נע בין 28 ל-48 שקלים ובינהן; חומוס, סמבוסקים קטנים ממולאים בארטישוק ירושלמי, סיגר סיסקה, עראייס, קובה נבלוסיה, חומוס בשר, לחמג'ון, צלחת ירקות שרופים ופיתה עם מח עצם.לרציניים מציעים כאן נתחי פרימיום מהמאזניים, כאשר הכל מוגש על צלחות נירוסטה ובאווירה מחניודאית צוהלת.
סטקייה. הדקל 1, ירושלים. ראשון-חמישי 12:00-22:00. כשר
