עוף במולה איתמר דוידוב
חגיגות מקסיקו סטייל. עוף במולה של טרס פזוס | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

חגיגות וחדשות

פסטיבל סינקו דה מאיו במסעדות המקסיקניות בתל אביב
בין 3 ל-9 למאי יחגגו שלל המסעדות המקסיקניות בתל אביב את פסטיבל סינקו דה מאיו עם מנות ספיישל מקסיקניות. באל טאקו, למשל, יוגש טאקו אראצ'רה - עם נתח קצבים דק במרינדת עגבניות שרופות, צ'ילי יבש חריף, חומץ, ליים ותבלינים (18 שקלים), בלוס ברנינג טאקוס טאקו בטן חזיר בבישול ארוך עם אננס, פלפל מורטה וציר חזיר (39 שקלים), בפאנצ'ו פלאוטס מקמח תירס, עם עוף ואבוקדו ברוטב לימון וכוסברה ומעל סלסה ורדה (38 שקלים) ובצ'אנגוס עוף במרגריטה, מוקפץ עם שום, צ׳ילי, תירס, ליים, טקילה וקוואנטרו (50 שקלים). גם ברשת בנדיקט יחגגו, עם ארוחת בוקר חוואים במקסיקו ובה צ'ילי קון קרנה עם שתי ביצי עין, גוואקמולי וסלסת עגבניות וכוסברה על טורטייה (62 שקלים). בנוסף, מוצרי חברת טרס פזוס יימכרו במהלך שבוע החגיגות בהנחה של 10 אחוזים.

לפרטים נוספים.

>> וזה עוד כלום לעומת מה שמחכה לכם בפייסבוק שלנו

EatAlley, מסעדה איטלקית חדשה בהוד השרון
ניר מלכוב ממסעדת חנדל'ה ורועי שם טוב פתחו יחד מסעדה איטלקית מהירה בשם סמטת האוכל (EatAlley) בהוד השרון. בתפריט: מבחר פיצות משפחתיות (יש גם אחת טבעונית) עם תוספות כמו ארטישוק, פטריות, חצילים, פלפלים קלויים ובייקון. המחירים: 56 שקלים לפיצה מרגריטה משפחתית, 85 שקלים לפיצה משפחתית עם תוספות. בנוסף יוצעו במקום פסטות ברטבים שונים, במחיר 24-25 שקלים. המסעדה פתוחה מדי יום משעות הצהריים ועד חצות ומאפשרת גם משלוחים.

EatAlley. סוקולוב 16, הוד השרון. טלפון: 09-9500272.

אין תמונה
סמטת האוכל החדשה של הוד השרון

פיר 23 בנמל תל אביב חוזרת לפעילות
מסעדת פיר 23 נפתחת מחדש אחרי שיפוץ מקיף, ומציעה תפריט שכולל מנות חדשות לצד קלאסיקות. בין המנות: פיש&צ'יפס – דג קוד קריספי לצד צ'יפס בלגי ורוטב פלפל-שום (52 שקלים); קיפוד שרימפס – שרימפס משופדים עם מיונז ביתי ורוטב מתוק-חריף (41 שקלים); פוקצ'ה אנטרקוט עם בצל מטוגן, סומאק ופטרוזיליה (48 שקלים); וכרובי'ס - כרובית מטוגנת (18 שקלים).

פיר 23. האנגר 23, נמל תל אביב. טלפון: 03-5469937.

ערב דייגים במסעדת חאן מנולי, יפו
מסעדת חאן מנולי עורכת הערב ערב דייגים מיוחד במסגרתו יבשל השף פליקס רוזנטל יחד עם גילי ססובר. בתפריט: מבחר סוגי סשימי וטרטר, דגים מטוגנים, מנת סרדינים מחותנים וכן דגי ים שלמים צלויים עם ירקות. טווח המחירים: 38-58 שקלים למנה ראשונה, 90-130 למחבתות פירות ים ו-42-48 שקלים ל-100 גרם לתבשיל דגים.

חאן מנולי. בית אשל 7, יפו. טלפון: 03-6767884.

חגיגה הולנדית בביאטריס, תל אביב
ב-30 לאפריל עורכת בירה הייניקן במעדניית ביאטריס בתל אביב אירוע לכבוד חגיגות יום המלך ההולנדי. האירוע יתחיל בשש בערב ויוגשו בו בירות הייניקן לצד מבחר גבינות הולנדיות מיוחדות, כמו גם נקניקיות אנגוס בלחמנייה ברוטב קארי קטשופ. במעדנייה יוצעו 10 אחוזי הנחה על כל מוצרי החנות.

מעדניית ביאטריס. רש"י 19, תל אביב.

עוד באוכל טוב:

 

על המים הרצליה
קיצי וטעים. תפריט חדש בעל המים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

תפריטים חדשים ושווים

תפריט קיץ חדש ברשת קופיקס
רשת בתי הקפה מציעה תפריט קיץ חדש הכולל שייקים בטעמים תות, בננה, שוקולד, ואגוזי לוז; מאפינס ללא גלוטן; מוזלי ונשנושי ירקות. בנוסף תציע הרשת מבחר גלידות ושלגונים של חברת נסטלה - כולם, כזכור, ב-5 שקלים.

לכל הפרטים.

תפריט קיץ חדש בעל המים, הרצליה
מסעדת על המים בהרצליה מציעה תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו קוקי סאן ז'ק עם אפונת גינה, קרם תפוחי אדמה, רוטב הדרים ופלפל שחור (72 שקלים); מקרלים כבושים עם עגבניות, פלפל חלפיניו, שום, כוסברה, קרם חציל וביצה קשה (69 שקלים); וטרטר סלמון עם אספרגוס, שאלוט, בצל ירוק, ג'ינג'ר כבוש וצ'ילי חריף על אורז עם רוטב אננס ויוזו (59 שקלים).

על המים. חוף השרון, הרצליה. טלפון: 057-9443332.

קובה טבעוני במזללה
קובה טבעוני במזללה. הגם אתה מאירוס? | צילום: מאיר אדוני, יחסי ציבור

תפריט טבעוני חדש במזללה, תל אביב
ממחר יגיש השף מאיר אדוני במזללה תפריט טבעוני, ובו מנות כמו נקטרינות צלויות בסלסת עגבניות מעושנות, פלפלים צבעוניים צלויים, קרם אבוקדו, בצל ירוק, כוסברה, בוטנים, טורטיות קריספיות, יוגורט יוזו, ויניגרט דבש וצ'ילי (81 שקלים); סלט שורשים עם סלקים צבעוניים ולפתות צלויים בבצק מלח וגפת יין, קרם סלק ומסטיקה, קרמבל לתת עם לדר קריספי של פטל אדום, אבק שוש ועשבים חרדליים (77 שקלים); מסבחה הר ברכה עם תבשיל עגבניות גריל, חצילים קלויים, גרגרי חומוס, עלי סלק, במיה, כרוב ממולא מעושן ושמן עמבה (79 שקלים); קובה סולת במילוי כרשה, ירוקים ושקדים, מרק חמוסטה של סלרי, קישוא בלאדי, תרד, גרגרי חומוס ולימונים כבושים (79 שקלים).

Mizlala. נחלת בנימין 57, תל אביב. טלפון: 03-5665505.

ריזוטו אפונה בג'ויה
ריזוטו אפונת גינה בג'ויה. מתפריט הקיץ החדש | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תפריט קיץ חדש בג'ויה
הרשת האיטלקית ג'ויה משיקה תפריט קיץ חדש, ובו מנות של השף יובל פכלר כמו ריזוטו אפונה וטלה; סלמון קוסקוס במיץ תפוזים ויין לבן; פסטה חונקי כמרים עם שאטה, צ'ילי חריף פרוס, עגבניות מיובשות ובייבי תרד; וריזוטו קינואה טבעוני עם בצל אדום, שום ויין לבן.

פרטים באתר המסעדה.

קיץ ברזילאי במידס, ברור חיל
המסעדה הברזילאית בצפון הנגב מציעה מנות קיץ חדשות כמו מוקקה - מנה מצפון ברזיל של דג לבן בתיבול פיקנטי בחלב קוקוס ואננס (67 שקלים); ומרקוזה פסיפלורה – קוקטייל ברזילאי על בסיס קסשה ופסיפלורה (25 שקלים).

מסעדת מידס. קיבוץ ברור חיל, על כביש 232 (סמוך לקיבוץ אור הנר). טלפון: 08-6803441. 

צ'אנגוס חגיגות 1 למאי
עוד קצת מהחגיגות המקסיקניות, והפעם בצ'אנגוס | צילום: חגי קרויזר, יחסי ציבור

שותים היטב ואוכלים

יקב דלתון מתארח במלון הבוטיק האפנדי בעכו
ב-14 במאי יערוך יקב דלתון ארוחת טעימות שתשלב את יינות היקב עם מנות כמו פנקו סלמון ופטאייר עם אבטיח מיובש ולבנה; סביצ'ה דג ים וקפוצ'ינו פירות ים; שרימפס אבוקדו ודג בטחינה; רוסטביף עם סלט תפוחי אדמה; מדליוני פילה מעושן ופירה; וקינוח סלט פירות עם סורבה. מחיר הארוחה: 290 שקלים לסועד.

מלון האפנדי. לואי התשיעי, עכו. טלפון: 074-7299799.

בר גורמה חדש בזו ביזו, תל אביב
מ-5 במאי יערוך בר הקוקטיילים סדרת ערבי שף בשיתוף כאמל השלמון ובירה הייניקן. בתפריט הערב יוגשו מנות כמו מאמא גנוש עם קישואים; חומוס אבוקדו עם קלמארי קריספי; נקניק סוג'וק עם שום ולימון; סינייה דג; ושישברק עם רוטב עגבניות חריף. האוכל יוגש לצד אלכוהול, ובתכנית גם די.ג'יי והופעה של רקדניות בטן.

זו ביזו. בן יהודה 185, תל אביב. טלפון: 054-3880000.

שותים עולם ביקב טוליפ
בחג הפועלים 1 במאי תיערך ביקב טוליפ טעימה של יינות אדומים מחו"ל שמחירם פחות מ-50 שקלים. לצד היינות יהיה אפשר לרכוש במקום מאכלים דרום אמריקאיים של אסאדו בר. האירוע ייערך בין השעות 10:00-15:00 במרכז המבקרים.

לפרטים נוספים.

>> כל חדשות האוכל