לאחרונה סיפרנו לכם על כמה שיתופי פעולה בין שפים מוכרים למסעדות יוקרה; הבולטים ביותר היו תומר אגאי, שפתח את מסעדת צ'נה במלון בראון בתל אביב, ואסף גרניט שפתח מסעדה במלון גלי כנרת המחודש בטבריה. עכשיו השף אורן אסידו עושה מעשה דומה (אחרי שעזב את מסעדת פופה והוחלף בשף מישלן), וחובר למלון סלינה בשכונת נווה צדק בתל אביב לטובת מסעדה חדשה. 

המקום, שמתהדר במיקום מרשים במבנה טמפלרי בשכונה, נקרא OLE, ומגיש אוכל באוריינטציה ישראלית, ספרדית ומרוקאית. בניגוד למסעדות שבהן עבד אסידו בעבר, כמו פופה ודקל 3 של קבוצת מחניודה בירושלים, באולה הוא גם הבעלים, כך שמדובר בהזדמנות בוגרת יותר עבורו להראות את האוכל האישי שלו.

אורן אסידו מסעדת אולה  (צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור)
מצטרף למגמת מסעדות השף במלונות | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור
סשימי דג מסעדת אולה  (צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור)
אוכל שמושפע ממרוקו, ספרד וישראל | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

התפריט באולה כולל מנות ראשונות כמו פלפל פדרון מטוגן וצלחת חריפים; סלט בישבש עם סלרי, זוקיני וסחוג ירוק; סרדינים כבושים עם מקדמיה, סלט תפוזים וזיתי קלמטה; ברוסקטה עם רוסטביף ופלפל שושקה קלוי עם איולי שיפקה; וקלמרי בסגנון מרוקאי עם חלה וכוסברה (47-84 שקלים).

בין המנות העיקריות תמצאו אטריות עם שומר קונפי, דג מפורק, ציר דגים ואריסה; שיפוד דג עם צ'ילי מותסס, ירקות ולאבנה; ומחבת חלקי פנים עם קרם חומוס וציר עוף חום (97-127 שקלים). הקינוחים כוללים סיומות מסורתיות של ארוחות משפחתיות, כמו ארטישוק עם לימון ומלח אטלנטי, לצד אופציות מקובלות יותר במסעדות שף, כמו קולי תות עם קראמבל פיסטוק וסורבה רוזטה; קרמו שוקולד עם שמן זית, מלח וטוויל שומשום; וקרם חלב ושיבה עם קראמבל יוגורט, מרנג וגלידת זרעי כוסברה.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

OLE. מלון סלינה נווה צדק, שביל האטד 5, תל אביב. 073-3329323. לא כשר