כמה פעמים התחלתם דיאטה או רציתם לאכול קצת יותר בריא ופשוט לא צלחתם את שלב הבישולים, ההנבטות והקניות של כל חומרי הגלם שיש להצטייד בהם כדי לאכול נכון? כנראה שהרבה. הילה וידבסקי, נטורופתית ובשלנית, עלתה בדיוק על הנקודה הבעייתית הזאת והחלה במיזם חדש ומעולה, שיספק לכם עד הבית ארוחות בריאות בבחירה מתפריט קיים או בהתאמה אישית לבעיות ומגבלות תזונתיות.

לבריאות קציצות קינואה (צילום: נועם נכון,  יחסי ציבור )
קציצות קינואה. אופיציה זולה ומשביעה | צילום: נועם נכון, יחסי ציבור

>> כבר ביקרתם בפייסבוק שלנו?

"תמיד נמשכתי לתזונה ובריאות ונכנסתי לנושא במסגרת קורס תזונה שעברתי בווינגייט שלאחריו המשכתי ללמוד נטורופתיה ותזונה טבעית ברידמן", מספרת לנו וידבסקי. היא סיימה את לימודיה והחלה לטפל בנטורופתיה במסגרת קליניקה בתל אביב. "נטורופתיה זה עולם שונה מתחום התזונה הקלינית שעוסקת בקלוריות ואחוזים של חלבונים פחמימות ושומנים", היא מסבירה, "בנטורופתיה מסתכלים על כל המערכות בגוף, שצריכות לעבוד כמו שצריך יחד. הכל קשור להכל".

לכן, כשמגיעים לטיפול נטורופתי, מקבלים שאלון מקדים שכולל  לכלול הרבה מאוד היבטים ושאלות, גם אם בסך הכול מגדירים מטרה של לרדת 5 קילוגרמים. לצד השאלון, צריך כל מטופל להציג יומן אכילה ולאחר בירור כל הפרטים, מרכיבה וידבסקי למטופליה תפריטים בהתאם לבעיותיהם. עד כאן הכול טוב ויפה. "שמתי לב שכשהייתי רק מייעצת, אנשים היו מקבלים אמנם את התפריט שלי, אבל היה קשה להם ליישם אותו", אומרת וידבסקי, "גם אם אנשים ניסו, זה פשוט לא החזיק יותר מדי זמן".

לבריאות צלחת קטניות (צילום: נועם נכון,  יחסי ציבור )
הכל התחיל מצלחת של החותנת שהפכה לרעיון עסקי | צילום: נועם נכון, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

ואז היא הבינה שהדבר הנכון לעשות יהיה פשוט לספק למטופלים שלה את האוכל הבריאותי שבתפריט שהיא בנתה להם, בעצמה. "כבר שנים שאני מבשלת לחברים ולמשפחה ובזמן שלמדתי ברידמן, התנסיתי גם בבישול לחמותי שעשתה שינוי קיצוני בתזונה שלה בשנים האחרונות והיא זאת שלימדה אותי לבשל את המאכלים הבריאים יותר וגם להנביט". בזמן תקופת הלימודים של וידבסקי, חמותה הכינה לבעלה ולה מנות גדולות ובריאות אותן היו מקפיאים ומפשירים לפני האכילה ומשם היא קיבלה את הרעיון למיזם. "כי אם לי זה עזר לשמור על משקל תקין, זה יכול לענות גם על הצרכים של המטופלים שלי" אמרה. 

התגובה של המטופלים לא אחרה להגיע ווידבסקי החליטה לקחת את הביזנס באופן רציני. היא חברה לשפית, בנתה תפריט רחב ואפילו לקחה מתכונים לא בריאים והפכה אותם לבריאים וטבעוניים למהדרין. היא פתחה את המיזם שלה "לבריאות" ולמרות שהחל לפעול לאחרונה המריא די מהר. כעת, היא מגישה במסגרתו אוכל מוכן בשוק האוכל של סוף השבוע בדיזנגוף סנטר, מתחילה לערוך סדנאות וכמובן שולחת אוכל הביתה למגוון רחב של לקוחות. "היום האוכל שלי מוצע למטופלים בקליניקה, למטופלים של דיאטניות ורופאים אחרים ששולחים אלי וכמובן לקהל חיצוני ששמע עלי ורוצה להתנסות באוכל בריא תוך התחשבות גם במגבלות תזונתיות. עכשיו אני יודעת בדיוק מה ההרכב של האוכל שהמטופלים שלי מקבלים וזה מדהים".

לבריאות מש מונבט (צילום: נועם נכון,  יחסי ציבור )
מש מונבט. בריא וטעים | צילום: נועם נכון, יחסי ציבור

האוכל שמציעה וידבסקי טבעוני (וללא גלוטן) ברובו, ומתבסס על שימוש בדגנים מלאים, קטניות מונבטות, ירקות טריים ומבושלים, ושמנים בריאים מכבישה קרה. חלק מועט מהמנות כוללות גם דגים. בכל יום ראשון ורביעי היא מבשלת ושולחת את המנות ומספר ימים לפני כן ניתן לקבל את התפריט במייל. בין המנות ניתן למצוא תבשיל ירקות בתבלין ראס אל חנות על מצע קינואה לבנה עם אפונה ובזיליקום בתוספת סלמון, טונה אדומה או טופו (45 שקלים), פשטידת בורגול ודלעת (30 שקלים), קציצות מש מונבט ובטטה עם ירק (32 שקלים), פשטידת קינואה בטטה וכרובית (32 שקלים), קציצות קינואה ועדשים מונבטות (23 שקלים), מרק מיקס שעועית עם עלי מנגולד ופלפלים בתוספת דגן מלא (25 שקלים) ועוגיות טחינה טבעוניות (20 שקלים). 

מי שלא יכול להשקיע סכומים גדולים במשלוחי האוכל יכול להשתתף בסדנאות הבישול שווידבסקי התחילה להעביר בבית הקרן ברמת גן, או בסדנאות שהיא מתחילה בעוד שבוע בקליניקה שלה בתל אביב. שם, במשך שלוש שעות היא מלמדת על חומרי הגלם, רטבים בריאים, מנות קלות ופשוטות להכנה ומנפצת מיתוסים אודות מאכלים בריאים. 

ולאן את רואה את העסק מפתח?
"אני רואה את ההצלחה והביקוש האדיר בדוכן בדיזנגוף סנטר ואני חושבת שזה תהליך של התפתחות. הדוכן שלי נפתח רק בתחילת הקיץ והוא תפס תאוצה מאוד לכן, אני רואה את "לבריאות" כרשת שמשלבת ומספקת אוכל בריא על בסיס יומיומי, בשילוב עם קליניקה נטורופטית".

לבריאות - לפרטים. טלפון: 052-6164466.

>> לכל חדשות האוכל