מזלונה מעדנייה גני תקווה (צילום: שי אפשטיין,  יחסי ציבור )
מזלונה. תכלס, הופתענו | צילום: שי אפשטיין, יחסי ציבור

קילומטרים על גבי קילומטרים של שעמום קולינרי, עם הבלחות בודדות של רשתות קפה מוכרות, נגמעים בדרך אל גני תקווה בואכה קריית אונו. איכשהו היזמים עוד לא עלו על הפוטנציאל של המקום הזה, והותירו אותו צמא למסעדות ובתי אוכל טובים. לכן כל כך שמחנו לגלות שם פתאום את מזלונה - מעדניית שף שלא ידענו על קיומה, ומרגע שנתוודענו אליה התחלנו להפיץ את הבשורה.

עוד מקומות טעימים בפייסבוק שלנו

מזלונה, מעדנייה מעוצבת לעילא, קיימת כבר בערך שנה, ומציגה לראווה חומרי גלם משובחים מקיר לקיר - וגם אוכל מוכן שאפשר לאכול במקום או לקנות הביתה. האנשים שמאחוריה הם איש ההייטק לשעבר אלדר ניר, שמאס בהנדסת תוכנה והחליט להשקיע את ימיו בפיתוח התחום הקולינרי במקום מגוריו קריית אונו, ולילך שפית (כן כן, זה שם המשפחה שלה), טבחית שלמדה ועבדה בלוס אנג'לס ולאחר מכן הפעילה קייטרינג ביתי בארץ. יחד הם גיבשו את הקונספט של מזלונה במשך כמעט שנה: הם נסעו בכל הארץ וליקטו את הגבינות האהובות עליהם ממחלבת שירת רועים ומשק שוורץ, אספו גבינות מיובאות כמו מנצ'גו ספרדית ופרמג'יאנו רג'יאנו איטלקית, בחרו יינות טובים ואימצו את שמן הזית של מסיק מגל, וגם נקניקים של לבקוביץ', פסטות יבשות של דה צ'קו וסוגי סיידר ובירות שונים. "לפני שהתבססנו כאן היית צריכה לנסוע לשוק לוינסקי בתל אביב בשביל דגים טובים או גבינות, שלא לדבר על אוכל מבושל איכותי, שממש אין באזור הזה", אומרת לילך.

מזלונה מעדנייה קריית אונו (צילום: שי אפשטיין,  יחסי ציבור )
על המנות: לילך שפית | צילום: שי אפשטיין, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

 

על האוכל המוכן אחראית לילך, שמרכיבה מדי יום תפריט טרי וחדש שכיף לראות מבעד לוויטרינה הרחבה - כולל הרבה אופציות לצמחונים ולטבעונים. מה למשל? סלט כרוב עם גזר, חמוציות וסלרי בוויניגרט תפוחים; סלט וייטנאמי של אטריות שעועית עם ירקות קריספיים וויניגרט אסייתי; סלט קינואה בשני צבעים עם אגוזי מלך, בצל ירוק ופטרוזיליה בוויניגרט בלסמי; ויש גם דגים כבושים, פסטות, לזניות ושלל מנות בשר או עוף. בסופי שבוע מרחיבה לילך את ההיצע ומכינה גם דגים בתנור, רוסטביף מיוחד ועוד. כל המנות מורכבות מחומרי הגלם הנמכרים במעדנייה, כך שאם תרצו תוכלו להצטייד בחומרי הגלם, לבקש מלילך את המתכון ולהכין את המנות בעצמכם.

מזלונה מעדנייה (צילום: שי אפשטיין,  יחסי ציבור )
אפשר לבקש מתכון יחד עם חומרי הגלם | צילום: שי אפשטיין, יחסי ציבור
 

בבוקר יחכו לכם במזלונה מיני כריכים מלחמי מחמצת ולחמניות שנאפים במקום - עם סלט ביצים, אנטיפסטי טבעוני וטחינה, סלט אבוקדו טרי ועוד. לפעמים יש גם מאפי שמרים.

והמחירים? מ-39 שקלים לקילו סלט גריסי פנינה, רימון ובטטה, או לקילו תבשיל שעועית טרייה וקוביות דלעת, דרך 49 שקלים לקילו פסטה ברוטב בולונז וירקות ועד 90 שקלים לקילו קציצות בקר ברוטב עגבניות איטלקי.

מזלונה. שלמה רבאון 1, גני תקווה, טלפון: 03-6324433

>> כל חדשות האוכל