מזו תקופה ארוכה שהמטבח הסיני לא זוכה לפרשנויות מודרניות בישראל (יש בארץ אי אילו מסעדות סיניות אך רובן וותיקות ונשענות על המטבח הסיני האותנטי). אחרי תקופת המתנה ושיפוצים של מספר חודשים, מסעדת צ'יינה קלאב החדשה של האחים שי ואייל קיצ'ס נפתחת לפעילות ב-1/1/19, ממש באותו המקום בו השניים הפעילו במשך שבע שנים את מסעדת דה באן האסייתית שלהם. 

דה באן הייתה פינת חמד בשוק הסואן וההודעה על סגירתה ביאסה זללנים רבים שהתמכרו ללחמניות האווריריות והנהדרות שעשו כאן, אבל האחים הגיעו עם המסעדה למיצוי מסוים והחליטו לקחת הפסקה מהתפריט שהגישו כאן במשך שנים ולהתחדש עם קונספט אחר. השניים יצאו לטיול בסין והונג קונג ורצו להביא את הטעמים שהם הכירו שם לישראל, אבל בצורה של מסעדה מודרנית וצעירה, באווירה בלתי מחייבת.

"אנחנו לא מתיימרים לעשות מטבח סיני אותנטי", מספר שי קיצ'ס, "יש בסין גם המון מקומות מאוד קשוחים ואי אפשר להכין כאן את אותו אוכל שהוא אחד לאחד כי ישראלים לא יקחו אותו היטב. אז אנחנו נישאר בצ'יינה קלאב כמו שהיינו בדה באן, ונגיש מנות בהשפעת המטבח הסיני אבל לא מנות סיניות כמו שמצפים למצוא אותן בסין".

צ'יינה קלאב חצילים (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
חצילים סיניים בצ'יינה קלאב | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
צ'יינה קלאב ברווז (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
אווז. אבל ליד יש פיתה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בצ'יינה קלאב לא הולכים על תפריט סיני קלאסי ומשלבים בהרבה מהמנות חומרי גלם ישראליים שלא בהכרח היו משויכים למטבח הסיני ואפילו יכולים להיראות זרים לו. למשל, יש כאן מנה ראשונה עזת טעמים של עגבניית מגי חלוטה שמוגשת בוויניגרט חומץ אורז שחור עם שמן כוסברה ושום פריך; מנת ספיישל של אגרול ממולא במעורב חלקי פנים בחמשת התבלינים הסיניים עם סויה חריפה וסלט כוסברה; מנת פקין דאק בגרסת המסעדה עם שוק אווז קונפי, הויסין ופיתה שתוגש בצד המנה לטבילה או מילוי ומנת ספייריבס טלה בכמון על אטריות אורז עם בצל סגול, כוסברה, ליים וצ'ילי.

בין המנות הנוספות כאן תמצאו חציל סיני עם סויה, שום פריך, כוסברה והויסין ומנת חציל נוספת בנוסח צ'ינקיאנג, ששונה במהותה ויש בה טעמים עמוקים יותר ברוטב על בסיס טחינה עם שעועית מותססת, סויה, וצ'ילי; סלט תפוחי אדמה בסגנון יפני עם מיונז שנעשה במקום, גזר ומלפפון בשמן שום שחור עם צ'יפס מקליפות תפוחי אדמה; מנת מאפו טופו טבעונית עם טופו משי, פטריות יער, מחית צ'ילי וסויה, שעועית שחורה מותססת ועלי כרובית פריכים; לברק שלם מאודה עם ג'ינג'ר, באק צ'וי וכוסברה; מרק וון טון עם כרוב ושמן צ'ילי וקונג-פאו - מח עם שמן צ'ילי סצ'ואני, בצל ירוק, בוטנים ופלפלים חריפים יבשים.

צ'יינה קלאב פלפל חריף  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פלפלונים חריפים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מדה באן ישמרו כאן על מנת הראמן וכן על מנת הקריספי צ'יקן. בינתיים, הדיונים בנוגע לשילוב לחמניות הבאן בחלק מהמנות או כמנת ספיישל ממשיכים. מה שבטוח הוא שגם הפעם הכיוון הוא אוכל בתמחור מתון שנע בין 21-48 שקלים למנה ראשונה ובין 26-94 שקלים למנות הגדולות יותר. גם בקבוקי וכוסות היין אמורים להיות מתומחרים באופן צנוע.

את הקונספט של צ'יינה קלאב ישמרו האחים קיצ'ס לפחות לשנה הקרובה. כדי לא להשתעמם, הם לא מעוניינים להתחייב על מסעדה שתשמור על אותו קו למשך שנים. "אחרי שנה נחליט מה אנחנו עושים הלאה", מוסיף שי קיצ'ס, "כדי שיהיה לנו עניין כל הזמן אנחנו חייבים לשנות". בינתיים, הם ממשיכים לפתח גם את דוכן אוכל הרחוב שלהם "כרמל", שפועל ממש בסמוך למסעדה, ומייעצים למבחר מיזמי מסעדנות ברחבי העולם. 

 

צ'יינה קלאב. הלל הזקן 18, תל אביב. טלפון: 03-6044725. שעות פתיחה: א'-ה' 18:00-23:00