חודשיים חלפו מאז סיפרנו לכם לראשונה על סר עבדול, הבר-מסעדה הבלייני בשוק היווני ביפו שפתחה ליאור אוחיון מ"מאסטר שף" - וכבר הוא הפך לאחד המדוברים בתל אביב והאזור. אוחיון היא הראשונה ממתמודדי העונה לפתוח מקום כה גדול; סר עבדול מאכילה כ-150 סועדים בערב, ובסופי שבוע אף למעלה מ-200 סועדים.

על התפריט של המקום אחראית אוחיון (שלא נמנית עם הבעלים), ומבחינתה העובדה שאנשים מגיעים במיוחד מכל הארץ כדי לאכול את האוכל שלה - והם אכן מגיעים בהמוניהם - היא בבחינת הגשמת חלום. השם "סר עבדול" משלב, לדבריה, בין האופי האלגנטי שלה לבין המסורת היפואית.

ליאור אוחיון סיר עבדול  (צילום: יוסי מאמיה,  יח"צ)
ליאור אוחיון בסר עבדול. הגשמת חלום | צילום: יוסי מאמיה, יח"צ
סיר עבדול סלט ברווז  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סלט הברווז. רוצים את המתכון? | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
סיר עבדול טאקו  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הטאקו | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

נכון לעכשיו אוחיון נמצאת במסעדה מדי יום למעט ערבי שישי, שבהם היא בגן יבנה (שם היא מתגוררת עם המשפחה), ומפקחת שהכל מבוצע כמו שהיא רוצה (לפחות מהניסיון שלנו לידה במטבח, מדובר בבוסית קשוחה במיוחד).

אז מה בתפריט? אוכל ברים במנות קטנות, שמייצגות את הסגנון שהפגינה אוחיון במהלך העונה. בין היתר תמצאו פה את סלט הברווז המפורסם מ"מאסטר שף" עם המון ירוקים, ברווז קונפי ורוטב הדרים; לחמעג'ון מהטאבון; טאקו קטנים במילוי של סביצ'ה חמצמץ, בצל כבוש ובצל מטוגן; סביצ'ה קישוטים עם מלפפון, גזר, פרחים אכילים ורוטב לימון תפוז; ופופקורן דגים.

סיר עבדול סביצ'ה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הסביצ'ה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
ליאור אוחיון (צילום: אלמוג גבאי)
ליאור אוחיון | צילום: אלמוג גבאי

צוות "חי בלילה" פגש את אוחיון בערב סרביס במסעדה, ושמע ממנה על התוכניות לעתיד, חיי הדייטינג, שכרגע מבוססים על שידוכים שמגיעים מכל כיוון אפשרי, והמציאות שאחרי הפריים טיים.

סר עבדול. פנחס בן יאיר 4, השוק היווני, יפו. לא כשר