פיצה אמיליה רומנה
לקחו את תנור הפיצות של בית העם. פיצה באמיליה רומנה | צילום: אבירם דותן, יחסי ציבור

מספר חודשים חלפו מאז הסגירה המדוברת של מסעדת בית העם, של השף ערן שרויטמן, ברחוב לילינבלום בתל אביב. בעוד שרויטמן המשיך בדרכו, ונמצא בימים אלה בשלבים של פתיחת מאפייה משלו בעיר, במשך תקופה לא קצרה הנכס בו פעלה המסעדה עמד ריק. בתחילת חודש פברואר תיפתח שם מסעדה איטלקית חדשה מבית השף אבירם דותן - מהמסעדות לוצ'נה וג'וי הכשרות בירושלים.

פותחים את השבוע בפייסבוק שלנו

אמיליה רומנה תהיה טרטוריה איטלקית משולבת עם בר יין משתלם. בניגוד למסעדותיו בירושלים, כאן דותן יתמקד באוכל לא כשר. "הקונספט של המקום הוא טרטוריה איטלקית ובר יין עם יינות מכל המחוזות באיטליה", מספר דותן. "עולם היין הוא חשוב ומרכזי כאן, לכן כל היינות במקום יימכרו גם בכוסות במחירים שבין 25 שקלים ועד 30 שקלים לכוס יין איטלקי מצוין. יש לנו כאן מבחר של 12 יינות לבנים, שני יינות רוזה ועוד כ-15 יינות אדומים, כך שעם כל מנה יכול הסועד לנסות יין אחר במחירים מאוד נוחים. יש כאן רק שני בקבוקי יין שהם יוקרתיים יותר ולכן נציע אותם רק בבקבוקים".

עוד באוכל טוב:

 

סביצ'ה אמיליה רומנה
שלל מנות במחירים הוגנים | צילום: אבירם דותן, יחסי ציבור

המחירים הנוחים לא יסתכמו רק ביינות אלא גם באוכל שיציע כאן דותן. טווח המנות ינוע בין 28 שקלים ועד 89 שקלים, כאשר אף מנה לא תעלה מעל 100 שקלים. בתפריט של אמיליה רומנה יוצעו פסטות כמו טליאטלה פירות ים ועשבי תיבול או טליאטלה סלסיצ'ה (נקניקיית בקר איטלקית), ניוקי תפוח אדמה וקרם פרש עם פרמזן, ומנות קטנות כמו בוראטה על עגבניות ושמן זית; מעורב ים איטלקי עם שרימפס, קלמרי וסבידה על לחם בריוש; וסלקים צלויים על עשבים קצוצים עם גבינת כבשים מלוחה.

כחלק מהכניסה למיקום בו פעלה מסעדת בית העם שהתמקדה בפיצות, שמרו באמיליה רומנה על התנור המיוחד שהותקן במקום, ומציעים גם הם מגוון פיצות כמו פיצת סטייק אנד אגס עם שפונדרה ביצת עין, עגבניות צלויות, צ'ילי ורוקט; ופיצה אמיליה עם קרם פרש, מוצרלה, גבינת גרנה פדנה ורוקט.

קרפצ'יו אמיליה רומנה
לצד יינות במחירים משתלמים | צילום: אבירם דותן, יחסי ציבור

אחד מהאלמנטים המרכזיים במסעדה יהיה גלגל של גבינת גרנה פדנה - גבינה ממשפחת הפרמזן שמיושנת 12 חודשים (בשונה מהפרמזן) והיא רכה יותר מפרמזן. דותן יציע במסעדה מנת פסטה מסורתית שבמסגרת הכנתה מבעירים את החלק הפנימי של חצי גלגל גבינת גרנה פדנה. לאחר מכן מניחים עליו את הפסטה המוכנה עם הרוטב, מגלגלים בתוך הגבינה ומעבירים לצלחות, יחד עם הגרנה פדנה המותכת, שנמסה אל תוך הפסטה.

על מנת לשמור על הפעילות של המסעדות בירושלים ושל המקום החדש בתל אביב, מעתיק דותן את מקומו למודיעין, כך שיוכל להיות על הקו בין המסעדות. "אני אוהב את תל אביב ואת הקסם של העיר והאנשים בה", אומר דותן על הסיבה לפתיחת המסעדה בתל אביב. "חוץ מזה אני רוצה להיפתח לעולמות חדשים מבחינת קולינרית, גם כאלה שהם לא במגבלות הכשרות".

אמיליה רומאנה. לילנבלום 21, פינת הרצל. תל אביב. ראשון-שבת 18:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל