המסעדה קארי אדום (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קארי אדום ב"המסעדה". בלי מלכודים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

באופן מאוד בלתי מפתיע, הקונספט של מנות גדולות במחירים נמוכים מוכיח את עצמו שוב ושוב: מחוץ למסעדות הרשת קינג ג'ורג' ומסעדת השדרה משתרך תור כמעט תמידי מאז שנפתחו, לפני כמה שנים. עכשיו פותח אחד היזמים של המסעדות האלה ומי שהיה שותף בהקמתן, אמיר בן שטרית, מקום חדש בראשון לציון שייקרא "המסעדה", ובו יציע תפריט זול במיוחד - מקסימום 30 שקלים למנה - תוך ניסיון לשמור על סטנדרט קולינרי גבוה. 

עוד חדשות בפייסבוק שלנו

"משהו בקינג ג'ורג' סטה מהכוונה המקורית"

"התחלתי ממסעדת השדרה בשדרות בן גוריון בתל אביב כשהיא הייתה בשיאה ומשם עברתי לקינג ג'ורג', כשהמקום עדיין לא היה רשת זכיינות", מסביר בן שטרית. "אחרי שנים של פעילות עם מסעדת קינג ג'ורג' החלטתי להתרענן עם מסעדה חדשה, ולשנות את הקונספט. למקום החדש החזרתי את השף הראשון של קינג ג'ורג', שמוליק שחם, שמכיר את התחום על בוריו ויודע למכור אוכל במחיר זול, בלי לפגוע באיכות או בגודל המנה".

לפי בן שטרית, ההתרחבות של קינג ג'ורג' פגעה עם השנים בתמחור המתון שהציבה לעצמה המסעדה כמטרה. "משהו בגדילה של הרשת קצת סטה מהכוונה המקורית, והצורך בחידוש ממש זעק בעיניי. רציתי גם לעדכן פריטים שנראו לי מיושנים בתפריט ובעיצוב".

עוד באוכל טוב:



המסעדה קרפצ'יו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קרפצ'יו במסעדה - 15 שקלים למנה ראשונה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

"המסעדה" תיפתח רשמית מחר, 19 במאי, ועם הזמן מתכנן בן שטרית להפוך גם אותה לרשת. התפריט של מסעדת המסעדה מציע מבחר סלטים ב-10 שקלים, מנות ראשונות כמו קרפצ'יו בקר, פולנטה עם שמן כמהין או מנת סביח עם קרם חצילים ב-15 שקלים ומנות עיקריות שכולן מתומחרות ב-30 שקלים בלבד. בין עיקריות תמצאו מנות פופולריות כמו המבורגר או שניצל, וגם פילה סלמון עם פירה ושוקרוט עם צימוקים; פסטה ירוקה עם שמנת פסטו, קישואים, אפונה ושעועית; ומעורב ירושלמי עם סלט עגבניות חריף וטחינה.

המסעדה כריך רוסטביף (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
עד 30 שקלים. כולם מרוויחים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

"אין מלכוד. אנשים לא פראיירים"

"כולם יחפשו את המלכוד מאחורי מנות טובות וגדולות שמתומחרות ב-30 שקלים - אבל אין כזה. אנשים הם לא פראיירים, לא משנה כמה זול תהיה, אם האוכל לא יהיה טעים המקום לא יעבוד", אומר בן שטרית. "אנחנו מגישים כאן אוכל פשוט שהוא בגובה העיניים. אני לא נדבן, אני פשוט מסתפק בלהרוויח פחות על כל מנה, וכמובן שבעקבות זה נפח העבודה יעלה. בנוסף, אם מסעדות מגלמות במחירי המזון עלויות של שכר דירה וחשבונות, אני במכוון מחפש מיקומים שבהם שכר הדירה יהיה סביר ולא אצטרך לגלגל עלויות גבוהות לסועדים. זה מה שעשינו גם עם קינג ג'ורג' בתחילת דרכה. המטרה עכשיו היא להחזיר עטרה ליושנה ולהבהיר לאנשים שאפשר למצוא גם ב-30 שקלים ארוחה טובה".

המסעדה. סחרוב 22, ראשון לציון. 03-9613388. ראשון-שבת 12:00-00:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל
>> מתכונים לשבועות