כל זמן הוא זמן טוב לבאן

A post shared by BUNZ (@bunz_israel) on


את לחמניות השמרים הלבנות והאווריריות שנושאות את השם באן (או באו אם תרצו) זכינו להכיר כאן בישראל לפני מספר שנים. לקח קצת זמן עד שהצלחנו לעכל את הנוכחות של לחם מסוג אחר במטבחי ישראל או בכלל לקשר בין המילה לחמניות למטבח האסייתי (שהסתכם עד אז מבחינתנו בעיקר באורז ובנודלס). אך מאז כניסתם של הבאנים לחיינו, כמעט כל מסעדה אסייתית שמכבדת את עצמה כוללת בתפריט שלה לפחות גרסה אחת ללחמניות השמרים הללו; עם בשר, דגים, פירות ים או שלל אפשרויות מילוי טבעוניות או צמחוניות.

היום כבר אפשר לספר שבקרוב ייפתח בארץ (לראשונה) מקום שלוקח צעד אחד קדימה את החיבה הישראלית לבאנים, ויוקדש כל כולו ללחמניות הפופולריות. המקום החדש ייקרא BUNZ ויוביל אותו אחד השפים המוכרים יותר בארץ, רועי סופר, מי שהוביל כמה מסעדות אסייתיות בעבר. המוכרת שבהן הייתה מסעדת פנגיאה שנסגרה כבר לפני למעלה מעשר שנים. אחריה פנה סופר לכיוון איטלקי יותר עם מסעדת סרדיניה ביפו, ולאחר מכן גם תפס את המושכות של מסעדת בינדלה בגלגולה ראשון. בתקופה האחרונה יצר סופר את התפריט של מסעדת אוקינאווה היפנית, מה שהוביל אותו לשוב ולעסוק באוכל האסייתי ממנו בחר דווקא להתרחק בשנים האחרונות.

הבאן. באן או באו? תלוי איפה אתם נמצאים. מקוריאה ועד ליפן, מטיבט ועד טורקיה והוואי, לכל עבר נפוץ הבאן. גם אצלנו

A post shared by BUNZ (@bunz_israel) on


באן עוף סו ויד,חזה אווז מעושן,ממרח צ'ילי ופולי סויה,חסה ועשבים #Bun#chicken smoked duck breast.chilie &soybean spread.lettuce.herbs #asianfood #japanesefood #boa #food#foodporn#foodgazam#instafood#lovefood#foodie#goodstagram Chefsofinstagram#chefstalk#israelifood#tlv#telaviv#israeli_kitchen#igisrael#gargeran#dinner#lunch#four_magazine

A post shared by roysoffer (@roysoffer) on


באנז תהיה מסעדת אוכל רחוב קלילה אשר תתמקם בבניין בו פעל בנק דיסקונט בפינת הרחובות הרצל ולילנבלום בתל אביב. המקום נכנס זה עתה לתקופת שיפוצים וייפתח בעוד כחודש, כשסופר יהיה אחראי על התפריט וגם יתפקד בתור אחד השותפים במקום. עם המקום החדש חובר סופר לקבוצת שפים מובילים שעומדים בראש מסעדות סטריט פוד ומתרחקים מעט מסצנת מסעדות היוקרה כמו אייל שני והמזנון, יובל בן נריה ומיאזקי, שגב משה ושגב קונספט, ויונתן רושפלד וקפטן קארי (לא נתפלא אם גם המטרה של סופר היא להתפתח ולפתח בסופו של דבר את באנז לרשת ארצית).

כל המנות בבאנז יכללו באנים שונים (בין 2-3 יחידות באן למנה). הלחמניות עצמן ייאפו במקום לפי מתכון שמפתח סופר בחודשים האחרונים ויגיעו אליכם שהן מלאות במילויים שונים שטרם נקבעו סופית. בין האפשרויות עליהן דובר כרגע תוכלו למצוא באן במילוי עוף בסו וויד, חזה אווז מעושן, וממרח צ'ילי ופולי סויה. כדי לחקור את תחום הבאן בילה סופר בתקופה האחרונה בלונדון וחזר חמוש בהשראה לבניית התפריט הסופי. נכון לימים אלה הובטח לנו כי בינתיים במקום החדש (ובהתאם לקונספט המשוחרר) יהיו גם מחירים נוחים, ועד שהוא יפתח את שעריו נמשיך לעקוב בשקיקה אחרי חשבון האינסטגרם המגרה שנפתח לו לאחרונה.

BUNZ. הרצל 17, תל אביב. הפתיחה בקרוב