המאפייה החדשה ששווה להכיר בזיכרון יעקב
ארז וליאת הוא מקום חדש שמשלב מאפייה ובית קפה במדרחוב של זיכרון יעקב. יש כאן לחמי מחמצת שנאפים במקום, כריכים מצוינים, מרפסת נעימה שמשקיפה על הרחוב ואווירה של סוד שכונתי. בדיוק מסוג המקומות שהיינו רוצים ליד הבית

כבר ברור שלא צריך הרבה מעבר לכריך טוב, מאפה טעים, ברוסקטה מעניינת וקפה ליד בשביל להפוך כל יום לנעים יותר. לא במקרה, לחם טוב במיוחד הוא גולת הכותרת של לא מעט מקומות שמושכים אליהם קהל: וויילד ברד בכפר דניאל שמגישים בה את אחת מארוחות הבוקר המדוברות בישראל, מינגוס בשוק תלפיות החיפאי וכריך המורטדלה הטעים שלהם, סאלי בחיפה שם בנו תפריט שלם על בסיס לחם מצוין, ולומא בזיכרון יעקב, שם אופים פוקצ'ות שמהן מרכיבים כריכים מעולים.


עכשיו מצטרף לזיכרון יעקב שחקן חיזוק חדש, ששמו כשם הזוג שעומד מאחוריו: "ארז וליאת". המקום משלב מאפייה ובית קפה בחלל מרווח במדרחוב של זיכרון יעקב. יש פה מקום לעגלות ולחיות מחמד, אומנות על הקירות וריח משכר של לחם מחמצת שמורגש כבר כשמתקרבים. יש גם אזור ישיבה נעים בחוץ, על מרפסת שצופה למדרחוב, לוקיישן מרכזי ופופולי במושבה.

כבר בכניסה רואים את ארון העץ הגדול ובו כיכרות לחם מסודרות על מדפים. יש פה לחם שיפון שומשום, לחם זיתים, כוסמין מלא, לחם מורשת מקמחים עתיקים, לחם שיפון מלא ועוד (29 שקלים לכיכר גדולה). על הדלפק מונחים כריכים (38 שקלים לכריך), כל אחד והלחם שלו. ביום הגעתי היו בתצוגה כריכים עם סלט ביצים ללא מיונז, כריך טבעוני עם ירקות קלויים ופסטו, כריך גוואקמולי עם שרי ועקצוץ צ'ילי וכריך פסטו, שרי, חסה לליק וגבינה בולגרית.

מדי פעם יוצא מגש ברוסקטות. טעמתי ברוסקטה עם תערובת גבינות עם בצל מקורמל, פטריות מקורמלות, קונפי שרי וגרידת לימון (29 שקלים). אפשר גם להזמין מגש טעימות עם פרוסות של הלחמים השונים וממרחים שמכינים במקום על בסיס שמן זית, ללא סוכר או חומרים משמרים: פסטו, מטבוחה, שום קונפי, טפנד, גבינה ועגבניות מיובשות לצד גבינה וזיתים (50 שקלים).

יש בוויטרינה גם מאפים מתוקים כמו ברד פודינג מלחם מחמצת עם ביס עשיר ולא מתוק מדי (28 שקלים), וגם עוגת גזר טבעונית. מאפים מלוחים יוצאים לקראת הצהריים. בחלקו השני של החלל פועלת עמדת קפה, והאווירה מזכירה מאפיית לחמים קטנה בכפר צרפתי, עם נגיעות של בית קפה שכונתי. מאחורי ארון הלחמים אפשר לראות את ארז בפעולה, לצד התנורים ושולחן הלישה. כל כיכר שנמכרת במקום עוברת תחת ידיו ונאפית שם.

ליאת אחראית לשירות, מדברת עם כולם, מכירה את הלקוחות ומקבלת אותם בחיוך. היא עזבה את עבודתה כעובדת סוציאלית, ארז עזב את מקצוע האדריכלות ובשנים האחרונות הם אפו ומכרו לחם בירידים, בשווקים או מהבית. עכשיו יש להם מקום קבוע ולא צריך יותר לחפש את הלחמים המעולים שלהם. לנו נשאר רק לקנא בתושבי זיכרון יעקב.
המייסדים 48, זיכרון יעקב. שני-שישי 07:30-16:00. כשר
