זה כבר כמה שבועות שאנחנו עוקבים אחרי רשת הכריכים פאזל-פוד ולא בטוחים מה אנחנו חושבים עליה. מצד אחד: מדובר בקונספט שאנחנו מחבבים (הרכב לעצמך כריך), בהובלתו של השף המוערך דניאל זך (כרמלה בנחלה, אסיה מוניקה). מצד שני: מדובר ברשת בת לריבר האסייתית שאכזבה אותנו מאוד ממש לאחרונה. אם זה לא מספיק, סניף הפיילוט הראשון של פאזל הוקם ופועל במתחם המזון של קניון ויצמן בתל אביב, בסמוך לבית החולים איכילוב - מקום שמבחינתנו לא קשור לשום דבר טעים או מעורר תיאבון.

אתם עוד לא בפייסבוק שלנו?

מכיוון שלא פוסלים מקום רק על סמך הבניין הסמוך לו, הגענו לקניון ויצמן והחלטנו לנסות בעצמנו (לרשת יש גם סניף פעיל בקניון עזריאלי בחולון). התפריט של פאזל-פוד מבוסס בעיקר על כריכי בשר, וכולל חלק של כריכים להרכבה עצמית וחלק אחר של כריכים שכבר נבחנו ונכנסו לנבחרת הנמכרת כמו Po’Boy - אונטריב צלוי בבגט עם רוטב צ'ילי ברביקיו, חסה, מיונז ברביקיו, ומלפפון כבוש (49 שקלים); כריך קרל לואיס - חזה עוף צרוב בגריל, לחם בריאות, סלט קייל, טחינה ירוקה, סלט גזר, לימון כבוש, אבוקדו, פלפל קלוי ועגבנייה (36 שקלים); וכריך ג'ננה בסוואנה - עוף מעושן בלחמניית פרנה, איולי לימון ירוק, חסה, פלפל קלוי, סלט גזר, פטרוזיליה, צ'אטני צ'ילי אננס ועגבנייה (43 שקלים).

פאזל פוד כריך מנהטן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
הרבה אפשרויות בחירה בפאזל-פוד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אם בחרתם בהרכבה העצמית תצטרכו - כך על פי הקומוניקט - לבחור סוג בשר (מתוך 15, או אופציה צמחונית), סוג לחם (מחלה מתוקה ועד לחמניית בריאות או מנה בצלחת), ירקות, רטבים, תוספת בתוך הכריך ותוספת לצד הכריך. כל מרכיבי הכריך, כך נאמר לנו, טריים ומוכנים במקום. בקיצור, מדובר בכמות אינסופית של אפשרויות בשריות, וכמות זערורית בהתאם של אפשרויות צמחוניות וטבעוניות.

אלא שבניגוד להבטחות, כשהגענו לסניף עצמו נתקלנו בתפריט הרצה מצומצם מאוד, שלא לומר בנאלי: כריך המבורגר, כריך אנטרקוט בלחם פרנה, כריך חזה עוף וסביח צמחוני. על הדרך סיפר לנו הבחור החמוד בדלפק על האפשרות להרכיב כריך לבד, והוסיף שרוב הלקוחות מנצלים אותה פשוט כדי להוסיף אקסטרה תוספת בשרית לכריך קיים. תמיד חלמתם על כריך עם עוף מעושן מעל המבורגר? זה המקום בשבילכם. בוקר טוב ישראל.

נקודה אחת אפשר לזקוף לזכותם של פאזל-פוד, והיא שהם לוקחים את עצמם ברצינות. כן, גם כרשת מזון מהיר. למרות המיקום הבעייתי באמצע הפוד קורט של קניון ויצמן, הרשת, כך הוסבר לנו, מעשנת לעצמה את הבשר וטוחנת את ההמבורגרים במקום. בימינו המתועשים זה בהחלט משהו שאי אפשר לזלזל בו.

עוד באוכל טוב:

פאזל פוד כריך בשר מפורק (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
לפחות בתמונות זה נראה טוב | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
 

אחרי כל זה, אפשר להתפנות למבחן הטעימה: הזמנו כריך אנטרקוט בלחם פרנה שעליו נאמר לנו שהוא הפופולרי ביותר במקום, והמבורגר בלחמנייה שמנמנה שעליו סופר שהוא השני בדירוג המבוקשים, בתוספת צ'יפס. שני הכריכים היו ממש בסדר - הבשר היה חביב, ההמבורגר היה עשוי היטב (אם כי הקציצה לא הייתה אחידה והתפוררה לקראת סיום המנה) והירקות בכריך היו פריכים וטובים. ובכל זאת, לא הרגשנו שפאזל-פוד נותנת איזשהו ערך מוסף על פני המזללות הקיימות. בטח לא כשמכניסים לשקלול את הצ'יפס, שלא היה מוכן עד הסוף וביאס רצח, ואת העובדה ששני הכריכים בתוספת של צ'יפס קטן ושתייה (לכל אחד) עלו לנו 101 שקלים - שזה, עם כל הכבוד, 50 שקלים לארוחה - וממש לא רחוק משם ניתן להשיג ארוחה טובה פי כמה (בסניף אבן גבירול של הוויטרינה למשל) במחיר נמוך יותר.

בשורה התחתונה: הכריכים של פאזל-פוד לא רעים. יש מצב שאל מול מגוון הרשתות המשמימות שבקניון ויצמן או בעזריאלי שבחולון, הם אפילו מהווים אופציה מרעננת וחביבה לארוחה בשרית, אם אתם ממש חייבים לאכול ולא יודעים איפה. אבל כשבוחנים את התמונה הכללית של הרשת החדשה מבית האימפריה של ריבר, אנחנו חייבים להודות שציפינו ליותר. 

פאזל-פוד. מתחם המזון קניון ויצמן, תל אביב; מרכז עזריאלי, הרוקמים 26, חולון. 03-6568766, 3652*. ראשון-שבת, 12:00-24:00. לא כשר

> לכל חדשות האוכל