סושי רום הרצליה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מקום קטן ושכונתי. סושי רום | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

הרצליה היא עיר שיש לה את כל הנתונים הדרושים ליצירת סצנת אוכל משגשגת. עיר שמתגורר בה קהל פודיז גדול מאוד, וממוקמת בקרבת תל אביב וערים נוספות שמצמיחות בשנים האחרונות עסקי אוכל מגניבים רבים, כמו הוד השרון. ובכל זאת, הפוטנציאל הקולינרי שלה לא מתממש במלואו. לכן, כששמענו על מסעדה קטנה וחדשה יחסית בעיר שמציעה סושי יוצא דופן, הרגשנו שאנחנו חייבים לבדוק את העניין בעצמנו.

רוצים לגלות עוד מסעדות מפתיעות? בואו לפייסבוק שלנו

סושי רום החדשה פועלת מזה מספר חודשים ברחוב נורדאו הגדול בעיר. זו מסעדה קטנטונת, ששייכת לקבוצת צעירים שנראה כי הם מלאים בכוונות טובות. הגענו לכאן במוצאי שבת קפואה במיוחד, בדרך חזרה מהצפון, והלכנו על טייק אווי הביתה. כמה שנראה כאן נחמד, בימי קרה שום דבר לא נחמד יותר מלאכול בפיג'מה, לצד התנור.

סושי רום רול סלמון (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
גם יפה וגם טעים. רול בסושי רום | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב


קבלת הפנים בסושי רום הייתה חיובית במיוחד והתחושה הייתה של מסעדה שכונתית אינטימית וחביבה. במבט ראשון, התפריט של המקום מזכיר את אלה של מסעדות אסייתיות פשוטות רבות ברחבי הארץ - מספר ראשונות חמות וקרות שנעות בין סלטים ומרקים אסייתיים למנות פופולריות כמו כנפיים תאילנדיות וסלט לאפ גאי עם עוף קצוץ. בגזרת העיקריות החמות תמצאו כאן סוגים שונים של קארי ומנות אטריות בסגנון תאילנדי.

אנחנו הגענו הנה בעקבות הסושי, והוא שמבדיל את סושי רום משלל מקומות רבים אחרים: מציעים כאן מבחר רחב יחסית של רולים ייחודיים למקום, והחלטנו להתמקד בהם. לצד אלה יש כאן גם שפע אפשרויות לרולים סטנדרטיים יותר וכן מנות ניגירי וסשימי.

עוד באוכל טוב: 


סושי רום אגאדשי טופו (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
הכי כיף לחורף. אגאדשי טופו | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

נצחונו של האגאדשי טופו

מתפריט הספיישלים בחרנו ברול מגורו גומא עם שיטאקה, אבוקדו, טמאגו וטוביקו כתום עטוף בטונה אדומה עם בצל ירוק ורוטב גומא (48 שקלים), הוקיאדו רול עם סלמון, אספרגוס, מלפפון וספייסי מיונז, עטוף באבוקדו וקוויאר איקורה (46 שקלים) ורול טרטר טונה עם טונה אדומה ואספרגוס, עטוף אבוקדו, טונה קצוצה ובצל ירוק (48 שקלים). הכפור החריג עודד אותנו להזמין גם מרק מיסו (21 שקלים) ומנת אגאדשי טופו (32 שקלים).

המנות נארזו בקפידה ושרדו את הנסיעה לתל אביב היטב. מרק המיסו נמזג בנדיבות והיה קלאסי ומצוין, עם נוכחות נעימה ולא שתלטנית של טופו ואצות, אבל היציאה המפתיעה של הארוחה הייתה מנת האגאדשי טופו. היות שאנחנו סאקרים של האגאדשי המיתולוגי של מסעדת אונאמי מתל אביב, קשה היה לנו לאתר מנת אגאדשי במסעדה אחרת בארץ שתוכל להתחרות בה, אבל האגאדשי של סושי רום בהחלט נותן פייט. הוא בעל ציר עשיר, והטופו בו פריך ונהדר. 

סושי רום טרטר טונה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
רולים עשירים שלא לוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב


שלישיית הרולים שנבחרה הייתה יפיפייה, וממבט בנעשה בפס הסושי שממוקם ממש בחזית המסעדה, ניכר כי הרולים נעשים בהקפדה ומקצועיות (וגם בגודל ביס נכון וכיפי, שקשה כל כך למצוא בארץ). הם היו טעימים מאוד, כיפיים ועשירים, ועשויים מחומרי גלם איכותיים (הדגים טריים והירקות פריכים וטובים). אי אפשר להגיד שמדובר כאן בסושי עילי שהוא מהז'אנר של מסעדות היוקרה היפניות בישראל, אבל זה גם כל הכיף כאן, כי לא המקום ולא הסושי שמוגש בו מתיימרים לייצג את הז'אנר הזה. לראייה, הרולים המיוחדים כאן הם שעטנז צבעוני וכיפי של דגים וירקות שממש לא נצמד לקלאסיקה. ועל אף שלרוב השעטנז הזה לא בהכרח יוצא טוב, הפעם מדובר בבול קליעה. אוכל אסייתי פשוט וכיפי, שנמצא בלב שכונת מגורים בהרצליה ומהווה אפשרות מעולה לארוחת ערב או צהריים בעיר. הופתענו.

סושי רום. נורדאו 4, הרצליה. ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי-שבת 23:00-11:30. לא כשר


>> לכל חדשות האוכל