לפני יותר מחצי שנה דיווחנו לכם כאן על התוכנית לפתוח סניף של מסעדת סרפינה, חביבתם של הסלבס בניו יורק, אצלנו בארץ, והנה זה סוף סוף קורה. לסרפינה (serafina), מסעדה איטלקית שהחלה דרכה בניו יורק, היו עד כה לא פחות מ-37 סניפים ברחבי העולם, בין היתר בבוסטון, ההמפטונס, מיאמי, טורקיה, הודו, דובאי, יפן, ברזיל ודרום קוריאה, ועכשיו עם פתיחת הסניף בישראל היא מונה 38 סניפים.

המסעדה התמקמה במתחם איינשטיין BLVD, בלב שכונת מגורים ברמת אביבממש ליד סוליקה של אבי ביטון והמקום של דוד ויוסף. על הבאתה לישראל אחראים האחים חג'ג', בשיתוף יקי כביר מקבוצת TYO היפנית. כביר סיפר לנו כי המסעדה היא למעשה סניף בזכיינות שיפעל בישראל - בליווי צמוד של הבעלים של מסעדת המקור. "הבעלים חושבים שתל אביב זאת אחת הערים המגניבות", אמר, "יהודים משפיעים שיושבים בסרפינה בניו יורק כל הזמן מדברים איתם על תל אביב, והם גם היו פה כמה פעמים וראו שהקולינריה פה מדהימה. הם פשוט נדלקו על תל אביב".

פיצה מרגריטה, סרפינה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פיצה מרגריטה. סרפינה תל אביב | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

את הסניף של סרפינה בישראל יוביל השף אבי בלינסקי (מוזס, טאיזו וכתית), שגם עבד בעבר במסעדת המישלן של מושיק רוט באמסטרדם. בלינסקי עבר השתלמות בניו יורק, שנועדה להכשיר אותו לעמוד בראש סניף של הרשת המצליחה.

מסעדות סרפינה מסביב לעולם ידועות כמקומות שסלבס מרבים לבקר בהם - אם זאת ביונסה, ליידי גאגא, ג'סטין ביבר, ואפילו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שנמנה עם הלקוחות הקבועים במקום. כביר מקווה שגם בישראל תהיה המסעדה מוקד משיכה לכל המי ומי, אך גם מתחייב כי היא לא תהיה מקום יוקרתי או יקר. "סרפינה היא מקום עם אווירה חמימה ורגועה, ומה שהופך אותה למסעדה כל כך מוצלחת ומושכת הוא האוכל האיטלקי האיכותי והעובדה שהוא וליו פור מאני. הכל ביחד עם האווירה הביתית, הכיפית והחמימה והאירוח שהוא תמיד עם חיוך, עושה את העבודה". 

ניוקי ארביאטה, סרפינה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
ניוקי. הסניף ה-38 | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

האוכל של סרפינה תל אביב זהה ברובו לזה המוגש בסניפי המסעדה בארצות הברית, עם דגש על פסטות בעבודת יד. בין הראשונות המוגשות במקום: פוקצ'ה מהטאבון עם סלסת עגבניות, שמן זית ובלסמי (22 שקלים); קרפצ'יו בקר עם שמן זית, בלסמי מיושן, רוקט ופרמזן (58 שקלים); וקרודו דג ים עם שמן זית לימוני, מנטה ופיסטוק (68 שקלים).

בין הפסטות: סטרוזפרטי טלה עם תרד, עגבניות מיובשות, יין לבן, חמאה וגבינת צאן (82 שקלים); פטוצ'יני פטריות עם שמנת מתוקה, פטריות יער ופרמזן (72 שקלים); ופפרדלה ראגו עם תבשיל בקר, ירקות שורש, ציר בקר וחמאה (82 שקלים). בין העיקריות: שניצל סרפינה בתערובת פירורי לחם ועשבי תבלין עם סלט ארוגולה ועגבניות (74 שקלים); המבורגר 200 גרם עם גבינת גורגונזולה, רוטב יין אדום, לחמנית בריוש, ירקות וצ'יפס (76 שקלים); וניוקי רוזה עם שרי צלויות (118 שקלים).

המסעדה פתוחה להרצה עד אמצע נובמבר בימים שני-שבת מ-18:00. מאמצע נובמבר תהיה פתוחה לקהל מ-12:00 בצהריים בכל ימות השבוע.

סרפינה תל אביב. איינשטיין 10, רמת אביב. לא כשר. 03-6579080