סוליקה. השף אבי ביטון פותח מעדנייה חדשה בתל אביב
אחרי חודשים ארוכים של שמועות, בעוד כשבועיים תיפתח המעדנייה החדשה של השף אבי ביטון, שנתיים אחרי שעזב את מסעדת אדורה. המעדנייה החדשה קרויה על שם סבתו של ביטון, סוליקה, והיא תהווה מתחם קולינרי של ממש. חוץ מאוכל מוכן שיכלול גם מנות עיקריות (40-55 שקלים למנה) וממרחים, סלטים (5-8 שקלים למאה גרם) ודגים כבושים, תמצאו במקום גם מעדניית גבינות וקצבייה, ומי שירצה בכל זאת לאכול במקום ולא לקחת הביתה ימצא גם כריכים בשריים בהם אפשר יהיה לשים כמה מהתבשילים ולשבת לאכול באחד מ-20 מקומות שתמצאו במקום.

סוליקה, איינשטיין 7, תל אביב.

סניף חדש לקפטן קארי, תל אביב
אחרי הסניף בשרונה מרקט, השף יונתן רושפלד פותח סניף שני למסעדה ההודית קפטן קארי. הסניף החדש ייפתח ברחוב דיזינגוף, והתפריט יהיה דומה לסניף הראשון בשרונה עם אוכל הודי מסורתי כמו עוף טנדורי, בקר ראג'ה מון, ביריאני טלה ועוד. לסניף החדש צפויות להצטרף בקרוב מנות חדשות שיוגשו כולן בלחם נאן.

קפטן קארי. דיזינגוף 149, תל אביב. 03-6095960

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה
פסטיבל האוכל הכפרי ה-17 יוצא לדרך והוא יתקיים בתאריכים 12-31 במאי ביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות. בין המנות אותן ניתן יהיה לטעום במהלך הפסטיבל אפשר למצוא את הפוקאצ'ות המיוחדות של עדי יוגב במושב צפרירים, הצ'אפטי בנוסח קנייתי של מקאנה בשריגים וצ'אפטי מהודו במטבח של איתי ונורית במושב מטע ועוד. 

לפרטים נוספים 

לאנצ'ר: אתר חדש שימצא עבורכם את העסקיות הכי משתלמות
את אתר לאנצ'ר הקימו שני החברים תום אבן ותמיר פומרנץ. מטרת האתר היא לעזור לכם למצוא את כל המסעדות שמגישות עסקיות באזור בו אתם נמצאים, והוא גם יציג לכם בלחיצת כפתור צילום של תפריט העסקיות של אותה מסעדה כך תדעו בדיוק מה מצפה לכם שם. האתר נמצא כרגע בגרסה ראשונית ובהמשך יכלול מסעדות מכל רחבי הארץ ולא רק מתל אביב.

לאתר

יאקימונו הילטון נפתחת מחדש, תל אביב
מסעדת יאקימונו שבמלון הילטון תל אביב עברה שיפוץ והרחבה (כמעט 20 שנה אחרי שנפתחה לראשונה), והיא משיקה את עצמה מחדש בפעם השנייה מאז הקים אותה אבי כהן ז"ל ב-1998, עם מנות חדשות בתפריט והקפדה על כשרות. בין המנות החדשות בתפריט ניתן למצוא מנות סשימי כמו קורודאי שו פונזו - פרוסות סשימי דוראד רויאל מגולגלות עם מלפפון ג'וליין ואצת וואקמה ברוטב פונזו; רולים כמו שירו-אקה מאקי סושי - רול טונה אדומה קצוצה, אבוקדו, טנוקי עטוף בסשימי צרוב של בס הסלע עם צנון חריף; ואוסויאזושי פרש - סלמון, טונה, גריי מאלט וירקות על מצע אורז בבטרה. בתפריט ניתן יהיה למצוא גם מנות מהמטבח היפני החם כמו שירומי זאקנה בזיל - דג גריי מאלט מבושל בחלב קוקוס, בזיליקום וצ'ילי חריף מלווה באורז סושי; ובלאק קוד - דג קוד שחור במרינדה של מיסו עשוי בגריל, בליווי אטריות שעועית ועוד. 

יאקימונו הילטון, מלון הילטון, הירקון 205, תל אביב. 03-5202128

יאקימונו (צילום: מיטל סולומון,  יחסי ציבור )
כבוד למטבח היפני בישראל. יקימונו | צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור

סופה של מסעדת ביס'לה, תל אביב
מסעדת ביסל'ה של השף נעם דקרס ואשתו דפנה (שכללה שלושה סניפים) נסגרה השבוע הסופית. בפוסט שפורסם בפייסבוק של המסעדה נכתב: "לצערנו (הרב מכדי לתאר) הנהלת החברה החליטה לסגור את ביסל'ה במתכונתה הנוכחית. לו יכולנו, היינו שומרים על ביסל׳ה עוד שנים רבות, אבל הנהלת החברה החליטה ולשיקוליהם טעם אחר כדרכן של החלטות עסקיות. ולנו, לא נותר לנו אלא להצטער ולהמשיך הלאה. זה עצוב, אפילו עצוב ממש, אבל אנחנו מקווים (ודי בטוחים) שזו לא תהיה פרידה ארוכה". 

מסעדת גריג חוגגת שנה ומארחת את השף יורם ניצן
מסעדת גריג של השף עידו פיינר תחגוג שנה להיווסדה בארוחה מיוחדת עם השף יורם ניצן ב-17.5. את התפריט לערב חגיגות השנה בנו עידו ויורם יחד. הארוחה תחל בפתיחים שונים, ותמשיך עם מנת הלובסטר עם הקפלטי של גריג. המנה העיקרית, שורט ריב מפורק, תוגש לצד ירקות מחוות קיימא בארותיים (חווה חקלאית בשיתוף הקהילה המהווה מסגרת חינוכית ותעסוקתית לנוער שאינו במסגרות פורמליות), הארוחה תסתיים במחווה לקינוח ממסעדת מול ים - פרשנות עדכנית לקינוח הפסיפלורה ושוקולד לבן. מחיר הארוחה הוא 300 שקלים לסועד. 

גריג. אחד העם 15, תל אביב. 03-9030677

מסעדת גריג (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
מסעדת גריג | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

יריד בירה במתחם השוק החדש בעפולה
מתחם השוק המתחדש בעפולה יארח את יריד הבירה בשבת הקרובה (13.5) עם מגוון של בירות מהארץ ומחו"ל, מכולות פופ אפ של אוכל, מעצבי אופנה וסבב ג'אמים של אמנים מקומיים. 

לפרטים

פופ אפ הקינוחים של נטלי לוין ואלון שבו חוזר, תל אביב
ב-17 לחודש ייפתח פופ אפ פטיסרי ליום אחד בלבד עם טארטלטים צבעוניים ממש כמו בפריז. המכירה תהיה פתוחה לקהל הרחב בין השעות 17:00 ל-20:00 ותתקיים במועדון Nine Rooms שביפו. המכירה תתקיים במקביל למסיבת תה מסורתית שתיערך במקום בשני סבבים, ובה יוגשו בין היתר גם קינוחי ביס קטנטנים של שבו ולוין, לצד כריכונים ומשקאות. מסיבת התה צהיה בתשלום נפרד ובהזמנת מקומות מראש. בין הטארטלטים שניתן יהיה לקנות: טארטלט אננס ובזיליקום, טארטלט פיסטוק מרציפן ושוקולד, טארטלט קפה אינסופי, טארטלט פבלובה, טארטלט עגבניות ירוקות וליים ועוד. מחירי הקינוחים ינועו בין 25-35 ש"ח לטארטלט. 

לפרטים נוספים 

פופ אפ קינוחים של נטלי לוין ואלון שבו (צילום: נטלי לוין,  יחסי ציבור )
פופ אפ קינוחים של נטלי לוין ואלון שבו | צילום: נטלי לוין, יחסי ציבור

תפריט עסקיות חדש במסעדת תל יצחק
מסעדת תל-יצחק מרחיבה את שעות הפעילות גם לשעות הצהריים ומציעה תפריט עסקיות שיוגש בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00. העסקית במקום כוללת: מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית ושתייה קלה/חמה, ומחירה נקבע לפי מחיר המנה העיקרית (75 שקלים/125 שקלים). בין המנות הראשונות: קרפצ'יו בקר עם שמן זית, פרמזן, עלי רוקט ובלסמי מצומצם; סלט עגבניות ופולנטה - קוביות פולנטה מטוגנת, ארטישוק, זיתים, שמן זית וחומץ בלסמי; סלט ישראלי קצוץ עם שמן זית, לימון וטחינה; וחציל בלאדי שרוף עם לאבנה ופסטו. בין העיקריות: פרדלה שחורה - פטריות שימאג'י, פטריות יער, כמהין, רוטב שמנת וגרמולטה (89 שקלים); ריזוטו פטריות וארטישוק - חמאה, כרישה ופרמזן (89 שקלים); ופיצה גבינות וארטישוק - מוצרלה, גאודה, פטה, פרמז'ן, ארטישוקים, רוקט וחמוציות (85 שקלים).

תל יצחק. בכניסה לקיבוץ תל יצחק. 09-7411110

תפריט עסקיות חדש במסעדת סמואל, תל אביב
מסעדת סמואל של השף שמואל בן בסט שנפתחה לפני כחודשיים מרחיבה את שעות הפעילות ומשיקה תפריט עסקיות צהריים. התפריט יוגש בימים ראשון עד חמישי בשעות 11:30-17:00 והוא מציע מספר אופציות. אפשר לשבת לצהריים של קטנות וראשונות כמו מטיאס כבוש (28 שקלים), טרמה (26 שקלים), תסוס וקלמטה (12 שקלים), וקטנות רבות נוספות או ראשונות (כל הראשונות מוגשות עם פיתה סופלקי) כמו סיגאר בלקני של בצק פילו במילוי בשר בקר וטלה (23/42 שקלים), או ממנת פפריצאס קון קזו - פלפל ממולא בגבינת פטה בציפוי פריך על רוטב עגבניות (28 שקלים). בין העיקריות: שישקבב טורקי על פיתה עם אורז פילאף וצזיקי/טחינה (56/68 שקלים); סופלקי כבש על פיתה עם ירקות שרופים וצזיקי/טחינה (66/79 שקלים); וברבוניות טריות ופריכות (74 שקלים).

סמואל. ידידיה פרנקל 64. 03-9012630

מסעדת בית שלום מארחת את השף עומר עילואן, מטולה
שף מוסטפא סלילי ממסעדת בית שלום במטולה יארח את השף עומר עילואן (לשעבר מסעדות חג' כחיל ועלה גפן) לסוף שבוע בו יוגשו שתי ארוחות  בימים חמישי ושישי (18-19 במאי) החל מהשעה 19:00 בערב. המנות של מוסטפא: עלי גפן ממולאים, קובה על מצע סלט עדשים שחורות, מוסחאן עוף, אוסבוקו טלה, ולקינוח: קרם מהלביה, עוגת סולת אישית וכנאפה ביתית. המנות של עומר: סלט שדה הגליל, לבנה ביתית, חציל בלאדי, לחמעג'ון, מקלובה דג, סינייה חלאבי וחזה אווז.

בית שלום. מטולה.04-6940767 | 053-7707845

ארוחה בהפתעה במסעדת אוזריה NextDoor, תל אביב
מסעדת אוזריה משיקה סדרה של "ארוחות בהפתעה". הארוחה הראשונה בסדרה תהיה בסימן ארוחה ברוח האביב. מספר מקומות מוגבל והערב יתחיל בשעה 19:30 עם מנות מסתובבות ויינות של חברת ibbls. בשעה 20:00 יוגשו מגוון מנות למרכז שולחן והסועדים יזכו למבחר טעמים שונים. לצד הארוחה ניתן יהיה להזמין מתוך תפריט אלכוהול ייחודי שיותאם עבור המנות השונות. הארוחה הראשונה תתקיים ביום ראשון (14.5) בשעה 19:30. המחיר: 250 שקלים. 

אוזריה NextDoor. מטלון 44, תל אביב. 03-5330899

אוזריה (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
אוזריה | צילום: דן לב, יחסי ציבור

אפוגטו בר: גלידריית פופ אפ חדשה בתל אביב
החל מהיום ועד ה-20.5 ולמשך 10 ימים, יפעל בתל אביב האפוגטו בר שיגיש אפוגאטו ב-10 שקלים במסגרת שיתוף פעולה של קפסולות קפה עלית עם גלידת וניליה. האפוגטו בר ברחבת הסינמטק בת"א יפעל בין השעות 16:00-22:00 במסגרת פסטיבל דוקאביב 2017.

שדרת אוכל חדשה ברחוב קק"ל בבאר שבע
עיריית באר שבע, באמצעות החברה הכלכלית ומינהלת העיר העתיקה והתיירות החלו לאחרונה בביצוע עבודות לחידוש ושידרוג שדרת האוכל ברחוב קק"ל בבאר שבע. בשדרה המדוברת תמצאו את בתי האוכל הבאים: קבב אמונה, בית הלאפה, הלגה (נקניקייה בטעם חברתי), המטבח התוניסאי, המקסיקני, פסטה בר criollo, מלאווח בר, סושי בר, סנדוויץ' תוניסאי ופיצה על גחלים, ואליהם יצטרפו בתי עסק חדשים בחודשים הקרובים.

האתר טבעוניות נהנות יותר חוגג 5 שנים במסעדת אואזיס, תל אביב
האתר טבעוניות נהנות יותר חוגג חמש שנים להיווסדו במשתה אביבי במסעדת אואזיס של רימה אוליברה. בין המנות בתפריט (שיהיה נתון לשינויים): סלט רצועות זוקיני נאות עם שמן פטריות כמהין לבנות; פטריות מלך היער צרובות על הגריל בתמצית פורצ'יני; טרטר נקטרינות עם פניני טפיוקה, שמן קפיר ליים ובזיליקום תאילנדי; לזניה ירקות עם "ריקוטה טופו", בזיליקום ורוטב עגבניות; וראגו של עדשים צרפתיות עם אספרגוס על הגריל. טווח המחירים יהיה בין 26 ל-28 שקלים למנה.

אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022

ערבי פיצות בשאקאלאד, קיבוץ עין חרוד איחוד
בית הקפה והקונדיטוריה שאקאלאד מרחיב את ימי הפעילות שלו, ובימי רביעי יתקיימו במקום ערבי פיצות הנאפות במקום עם תוספות מיוחדות לבחירה כמו גבינת עיזים, סלמון מעושן, אננס צ'ילי, לימון כבוש, אנשובי, פלפל שיפקה ועוד.

שאקאלאד, קיבוץ עין חרוד איחוד. 04-6486229

יום הולדת 4 למסעדת אריא, תל אביב
מסעדת ARIA תחגוג 4 שנות פעילות ותארח שפים מובילים מישראל. ביום שני (15.5) יארח השף גיא גמזו את סעיד אבולעפיה יחד עם אימו סוזן אבולעפיה לערב ערבי אסלי הכולל ארוחה בקונספט Sharing שתוגש למרכז השולחן במחיר של 180 שקלים לאדם. בימים רביעי-חמישי (17-18.5) יארח גמזו את השף מידן סיבוני לסשן פרואני-יפני שיכלול בר קרח פירות ים פתוח שנבנה במיוחד לשבוע החגיגות ויוצג בקומת המסעדה, וממנו יוכלו לבחור האורחים את המנה שירצו. 

אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב יפו. 03-5296054

מסעדת אריא, ARIA (צילום: יחסי ציבור)
מסעדת אריא, ARIA | צילום: יחסי ציבור

מסעדת חג' כחיל מתחדשת בשף ותפריט חדשים, תל אביב
השף קוסאי שלוש (אל באבור) הצטרף למסעדת חג' כחיל ביפו ויצר תפריט חדש עם מנות כמו: מוגרביה - תבשיל נתחי עוף עם גרגרי חומוס ומפתול ביתי במעטפת בצק (100 שקלים); סיאדייה - קדירה של אורז עם תבשיל ירקות שורש ודג/שרימפס (120 שקלים); פת'יה - בשר עגל עם טחינה ויוגורט על מצע לחם קלוי ושקדים (80 שקלים); דג בעג'ין - לברק ללא אידרה במילוי עשבי תיבול, שום וחמאה, אפוי בתנור במעטפת בצק (120 שקלים).

חג' כחיל. רזיאל 18, תל אביב. 03-6831239 | 03-5188866

ערב סושי ואוכל אסייתי במסעדת ביילאסאן, עכו
מסעדת ביילסאן (בלב העיר החדשה בעכו) תקיים ערב שכולו על טהרת הסושי לצד מבחר מנות מהמטבח האסייתי. הערב יתקיים ביום חמישי (11.5) החל מהשעה 20:00. בין המנות: שיפודי סלמון (35 שקלים) וטונה צרובה (42 שקלים); רול סושי 8 יחידות אינסייד אאוט או רגיל עם סלמון או טונה (30 שקלים); קריספי צ'יז סלמון וגבינה צהובה (35 שקלים), סנדוויץ סושי (35 שקלים); או קומבינציה סלמון/צמחוני/טונה הכוללת: 4 יחידות פוטומאקי, 8 יחידות מאקי, 8 יחידות אינסייד אאוט, ו-2 יחידות ניגירי (75 שקלים).

ביילסאן. בן עמי 19, עכו. 04-8550959