מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אוסטרלים התכוננו: אייל שני פותח סניף של המזנון במלבורן

אחרי פריז ווינה - אייל שני ממשיך במזימתו הנהדרת לכבוש את העולם עם פיתות הגורמה שלו, והפעם הוא הולך עם זה רחוק. ממש רחוק. מה בהמשך? סניף נוסף בניו יורק, איך לא

ריטה גולדשטיין
פורסם:
המזנון
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק
מאה הדברים הטובים בישראל - המזנון
כובש עוד יעד. אייל שני|צילום: נמרוד סונדרס

השפים הישראלים ממשיכים לכבוש את העולם, והפעם מדובר ביעד בלתי צפוי. השף אייל שני, שכבר פתח בשנים האחרונות סניפים של מזנון, רשת פיתות הגורמה שלו, בווינה ובפריז - מגיע למלבורן, אוסטרליה. ההתרחבות, שתקרה בחודשים הקרובים, היא שלב לפני יעד נוסף שמתכוון שני לכבוש - איך לא, ניו יורק.

את התפריט של מזנון מלבורן מתכנן שני לגבש בשבועות הקרובים. בעוד שבועיים הוא יגיע לעיר האוסטרלית, שנמצאת במרחק הלא סימפטי של למעלה מ-20 שעות טיסה מישראל, כדי לחקור אותה ואת חומרי הגלם שלה ולגבש תפריט שיכלול קלאסיקות של המזנון לצד חידושים שמתאימים לזירה המקומית. מה בטוח יהיה כאן? פיתות, כמובן, במגוון מילויים שונים - צמחוניים, בשריים, דגים ופירות ים.

המזנון
איך אנחנו אוהבים. פיתה של המזנון|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

את פתיחת המזנון במלבורן מבצעים שני וקבוצת המסעדות "החבר'ה הטובים" עם אותם שותפים שעתידים לפתוח עמו את שלוחת המזנון בניו יורק, שתתרחש רק לאחר ההתאקלמות בזירה האוסטרלית. אמנם אוסטרליה פחות מכירה את איש העגבניות או את עולם הפיתות הישראלי, אבל אין לנו ספק שבהמשך להצלחה בבירות האירופיות הסגריריות, גם האוסטרלים יגלו שאין על פיתה טובה, בייחוד כזאת שמגיעה עם טחינה וכרובית.

פרסומת

ואייל שני כמובן לא לבד: בשבועות האחרונים אנחנו עדים לצמיחה והתרחבות של הקולינריה הישראלית בניכר: השף מאיר אדוני פתח לפני כשבוע אתמסעדת נורהיוקרתית שלו בניו יורק, וכבר קוצר מחמאות. גם השף אסף גרניט פתח להרצה את המסעדה החדשה שלובלגן בפריז- זאת אחרי הצלחה לא מבוטלת בסצנת האוכל בלונדון עם המסעדותפאלומרוברברי.

מצאתם טעות לשון?