מצאנו את השווארמה הכי זולה בארץ
במה שונה השווארמה שמצאנו במקום צנוע בקריות, שעולה 30 שקל לפיתה, משווארמות שמחירן נושק ל-60? שונה, אבל לא מספיק בשביל להצדיק כזה פער. זו השווארמה (הטובה) הכי זולה שמצאנו בישראל, וזה מה שחשבנו עליה

לקח לנו זמן למצוא מנת שווארמה ב-30 שקל. למה דווקא 30? כי שמענו שיש מועדוני לקוחות שמציעים שובר הנחה למנת שווארמה, שמוזיל את מחירה ל-30 שקל, מה שגרם לנו לחשוב - לאן הגענו שצריך שובר הנחה לשווארמה, ואיך זה שאוכל רחוב מהנפוצים בישראל הפך ליקר כל כך?

ברוב השווארמיות מחיר המנה נע היום בין 40 ל-60 שקלים. יש שווארמות גימיק, כמו זו של הנכד של אברם בראשון לציון, שעשויה מ- 100 אחוז כבש ועולה 82 שקלים לפיתה, או השווארמה של מומי באילת שמגיעה בפיתת שניצל מטוגנת ועולה בערך אותו הדבר. לאלה איננו מתייחסים פה. השווארמות המפוארות של הכרמל שסקרנו פה עולות 42-50 שקלים לפיתה, השווארמות המפורסמות של מישל בחיפה ושל BBQ מיראז' בעוספיא עולות 45 שקלים ו-49 שקלים בהתאמה.


אז מה מקבלים בפיתה שעולה 30 שקלים?
את השווארמה המיוחלת מצאתי בקריית ים, במקום בשם שווארמה החברים. מדובר בשווארמייה שכונתית פשוטה וצנועה עם שני עובדים רציניים ומרוכזים בעבודתם, שמטפלים בסבלנות מופתית בתור ארוך של לקוחות שיודעים לדרוש גם קצת שומן מהסיח, תוספת סלטים ורטבים.

כשהגעתי למקום בשעה 15:00 היה רק סיח שווארמה אחד - שווארמה הודו. בשעות מוקדמות יותר יש גם שווארמה עגל שעולה אותו המחיר כמו הודו. מבחר תוספות נאה מאוד הכולל כרוב אדום, חומוס, כוסברה, כרוב כבוש, סלט ירקות קצוץ (שיש בו בעיקר מלפפון), בצל בסומאק, רוטב שום וטחינה. חצי מנה עולה 25 שקלים, לאפה או בגט עולים 35 שקלים וצלחת או מגש אישי - 50. הפיתה - 30 שקלים.
את המנה אורזים כאן לתוך פיתה טובה, גמישה ואיכותית. לא מהסוג הפלאפי והאוורירי במיוחד שאפשר לפגוש היום אבל עדיין, אחלה פיתה, בגודל ממוצע. הזמנתי מנה ללא תוספות, רק עם טחינה, וקיבלתי פיתה יפה עמוסה בבשר. הבשר כאן מתובל מאוד, כי בשר השווארמה כאן רזה יחסית, והוא מקבל את הטעמים שלו מהתיבול המאסיבי. והטעם? טעים! מלוח במידה, בטעם של שווארמה של פעם, לפני שהיא הפכה למנת גורמה. אחלה מנה בשביל 30 שקל.
לפרוטוקול נציין שבעיר התחתית בחיפה מצאנו גם שווארמה זולה יותר, ב-25 שקלים - במקום ותיק מאוד בשם אבו האני, שמתפעל לבדו איש מבוגר מאוד. השווארמה הזו הייתה לא מוצלחת לטעמנו, יבשה מאוד ולא טעימה, וגם הפיתה הייתה קשה והטחינה חמוצה ודלילה מאוד.

ומה עם שווארמה עגל?
שווארמת מבשר עגל וכבש הכי זולה שמצאתי עולה 38 שקלים לפיתה. מוכרים אותה בשווארמה מיכל בצומת קריית אתא והיא מצוינת ממש! חצי מנה עולה 25, מנה 38 שקלים ולאפה ובגט מתומחרים ב-41 שקלים.

מצאתם שווארמה זולה יותר? ספרו לנו בתגובות!
שווארמה החברים. שדרות ירושלים 3, קריית ים. ראשון-חמישי 10:00-20:00, כשר; שווארמה מיכל. צומת קריית אתא, חלוצי התעשיה 11. ראשון-חמישי 09:00-24:00, כשר
