mako
פרסומת

15 השווארמות הכי טובות בכרמל

חיפה תמיד הייתה עיר של השווארמה הכי טובה בארץ, אבל לאחרונה דאליית אל-כרמל ועספיא הפכו גם הן למוקד עלייה לרגל עבור חובבי שווארמה מכל קצוות הארץ, ולא רק בזכות "שווארמה 11" המצטיינת שמצדיקה את ההייפ סביבה. אחרי שהסתובבנו ואכלנו עשרות פיתות, איתרנו את השווארמיות הטובות ביותר בכרמל (ובארץ)

לין לוי
פורסם:
אצל האחים
השווראמה המעולה של שווארמיית 11 בדאליית אל-כרמל | צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

אהבה לשווארמה היא פולחן. הבנתי את זה כשהסתובבתי מוקדם בבוקר בין השווארמיות של חיפה, דאליית אל-כרמל ועספיא וראיתי אנשים מעמיסים לאפות ופיתות בין 9 ל-11 בבוקר כאילו כבר אמצע היום.

פגשתי מגלפים מקצוענים, צולים מיומנים ומגלגלי שווארמות שעובדים בריכוז מופתי; ראיתי כמויות בלתי נתפסות של תוספות אפשריות, טעמתי רטבים טעימים והגעתי למסקנה אחת ברורה: אם אתם אוהבים שווארמה או רוצים לטעום את הגרסה הטובה ביותר של אוכל הרחוב הכי ישראלי - סעו לכרמל. אחרי שעלינו לדאליית אל-כרמל, עלינו שוב לעספיא ואז ירדנו לחיפה (שבתוכה עלינו וירדנו ועלינו וירדנו שוב), ריכזנו את 15 השווארמות הכי טובות בארץ. ומה עם המחירים? טווח המחירים לחצי מנה: 25-35 שקלים טווח המחירים לפיתות: 42-50 שקלים וללאפה: 49-60 שקלים.

גאנם
אצל גאנם | צילום: לין לוי, mako אוכל
מה שכן, שימו לב לעניין אחד קטן, אך חשוב מאוד: שעות הפעילות שכתובות בגוגל לא תמיד תואמות את המציאות. כלל האצבע הוא שלקראת 12 כולם פתוחים, כשהחרוצים ביותר מוכנים עם סיח כבר ב-09:00 ומעמיסים לאפות אימתניות ללקוחות המכורים. וחשוב לציין פרט נוסף: בחיפה יש לא מעט שווארמות בעלות שמות זהים, אבל מדובר בעסקים שונים. במקרים אלה כדאי לשים לב לאן הגעתם, כי זה יכול להיות מבלבל.

חיפה

סבאח

לפי האגדה האורבנית, השווארמה של ואדי ניסנס קיימת מאז 1987. יש בסבאח סיח שווארמה אחד ענק ומפואר, כמות צנועה של תוספות, עובד אחד מקצועי שמרוכז בעבודתו ולא מרים את עיניו מהדלפק וקהל לקוחות שממתין בסבלנות למנה ענקית מפוצצת בבשר. זאת אחת השווארמיות המפורסמות של חיפה והשווארמה שמוגשת כאן עשויה מבשר עגל עסיסי ביותר, בעל טעמים טובים וחזקים של תיבול מקצועי.

פרסומת

מחירים: פיתה 45 שקלים, חצי מנה 30 שקלים, לאפה 55 שקלים, צלחת 65 שקלים.
דרך אלנבי 37, חיפה

סבאח
הסיח של סבאח | צילום: לין לוי, mako אוכל

אל אייל

בשווארמייה הדרוזית המדוברת והקטנה ממרכז הכרמל פועלים 3 עובדים, ותור קבוע של לפחות 10 לקוחות ניצב בה בכל זמן נתון. אדם אחד מכין בפנים את הסלטים, השני על הקופה והשלישי מכין את השווארמה. עבור הממתינים בתור זה כמו לחזות בהצגה, בזכות שיטה ייחודית שכמוה טרם פגשתי: את כל התוספות מעמיסים על הכף שאליה גם מגלפים את הבשר. מערבבים הכל יחד ואז מעמיסים לתוך הפיתה, כך שמקבלים קצת מכל התוספות בכל ביס, וגולת הכותרת היא גילופים קטנים ועדינים של בשר טעים ביותר. בתוך מה שמוגדר כחצי מנה מעמיסים כמות לא הגיונית של בשר, מה שהופך את 15 דקות ההמתנה למשתלמות מאוד.

מחירים: פיתה 50 שקלים, חצי מנה 32 שקלים, לאפה 60 שקלים, צלחת 70 שקלים.
שדרות הנשיא 130, חיפה

אל אייל
הפיתה הענקית של אל אייל | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

חאזן צ'ק פוסט

יעילות היא שם המשחק כאן. המקום ענק, נוח ומסודר להפליא. יש עמדה גדולה ונוחה עם חמוצים וחציל מטוגן, מקרר עם סקוויזרים מלאים בטחינה ועמדה עם קנקן קפה לסיים איתו את הארוחה. במהלך השבוע ניצבים 2 סיחים: הודו ועגל (כשהגענו ביום שישי היה עגל בלבד) וצלוחית קטנה של צ'יפס יוצאת עם כל מנה. ולמה יש חאזן בצ'ק פוסט וגם חאזן פורד בעיר התחתית? מדובר בבני דודים. הבשר הוא בדיוק אותו דבר בשני הסניפים: אותו טעם, תיבול וצורת חיתוך. מדובר בשווארמה מאוד מוצלחת, שומנית במידה הנכונה ועם תיבול שמדגיש את טעמי הבשר. השירות מאוד נעים ואדיב וזה פשוט מקום שכיף לאכול בו.

מחירים: פיתה 48 שקלים, חצי מנה 35 שקלים, לאפה 53 שקלים, צלחת 65 שקלים.
ההסתדרות 58, צ'ק פוסט. חיפה

חאזן צ'ק פוסט
חאזן צ'ק פוסט | צילום: לין לוי, mako אוכל

אמיר צ'ק פוסט

מטרים ספורים מהיכל השווארמה של חאזן נמצא ההיכל המתוקתק של אמיר. את הבשר אורזים כאן לתוך פיתה אלסטית ובעלת דפנות פנימיות מוכנות לספיגה. צלוחית צ'יפס כלולה במחיר המנה וגם חמוצים כמובן. זאת שווארמה של מקצוענים ומרגישים את זה בכל ביס: הבשר מעודן, חתוך דק ויש לו ארומה מדהימה של צלייה ותיבול עדין. כל השולחנות במקום מלאים באנשים שיושבים ואוכלים בשקט, בזמן שמאחורי הדלפק צוות העובדים מעניק שירות לבבי וקשוב לכל אחד ואחת.

פרסומת

מחירים: פיתה 48 שקלים, לאפה 53 שקלים, צלחת 65 שקלים.
שדרות ההסתדרות 56, צ'ק פוסט. חיפה

שווארמה אמיר צ'ק פוסט
שווארמה אמיר צ'ק פוסט | צילום: לין לוי, mako אוכל

חאזן פורד

‏בדרך יפו יש כמה שווארמיות צמודות זו לזו: חאזן פורד, האחים, האחים ג'רבי, ג'יבלי ובית השווארמה של משה. התחרות, כך נראה, עושה טוב לכולם. בחאזן פורד ישנה עמדת סלטים גדולה בשירות עצמי עם צלוחיות אדומות קטנות שכל אחד מוזמן לקחת ולהעמיס לתוכן מה שרוצה. בין הסלטים והתוספות: קרעי פיתה מטוגנת, חצילים מטוגנים, פלפלים חריפים, חמוצים ו-2 סלטי כרוב. על כל שולחן מונחים סקוויזרים עם טחינה ועמבה, והצ'יפס יוצא עם כל מנה. הפיתה אלסטית ומנומרת, הבשר קצת יותר מתובל מהשווארמות האחרות ומאוד עסיסי. יש במקום גם סיח של שווארמה פרגית ורוטב שום שהוא שדרוג אמיתי למנה.

מחירים: פיתה 50 שקלים, חצי מנה 35 שקלים, לאפה 57 שקלים, צלחת 80 שקלים.
דרך יפו 140, חיפה

חאזן פורד
חאזן פורד | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
חאזן פורד
הפיתה של חאזן פורד | צילום: לין לוי, mako אוכל

האחים

‏נתחיל בזה שיש שווארמייה עם השם הזה גם בכתובת דוד אלעזר 10. אנחנו היינו בזאת שנמצאת ברחוב דרך יפו, סמוך לחאזן פורד. השווארמה כאן שומנית מאוד, אולי שומנית מדי לטעם חלק מהסועדים. השוס כאן הוא כמות בלתי נתפסת של תוספות הכלולות במחיר של מנת שווארמה, מלא סוגים של חמוצים ו-4 רטבים שונים, סלט גזר ולימונים כבושים. כל זה בנוסף לחומוס ותוספות נוספות שבעמדת הרכבת המנה. אפשר להרים כאן אחלה ארוחה ולמלא את כל השולחן בתוספות. כשהיינו במקום בבוקר יום שישי, סיח הודו עדיין לא היה מוכן, אבל גם הוא מוגש כאן. הצ'יפס כלול במחיר המנה והמקום עצמו נקי, גדול ומרווח, נוח מאוד ומסודר.

מחירים: פיתה 50 שקלים, חצי מנה 33 שקלים, לאפה 57 שקלים, צלחת 75 שקלים, מנה זוגית 130 שקלים, ל-3 סועדים 175 שקלים ול-4 סועדים 200 שקלים.
דרך יפו 136, חיפה

אצל האחים
פס אינסופי של תוספות | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
אצל האחים
פיתה מפוארת מאוד. האחים | צילום: לין לוי, mako אוכל
אצל האחים
הפיתה של האחים | צילום: לין לוי, mako אוכל

גנאם

גם במקרה הזה יש שווארמה באותו השם גם ברחוב עספור 19. אנחנו היינו בגנאם שברחוב אלנבי. מדובר במקום שקיים כבר 30 שנה והיום מנוהל על ידי הנכד של גנאם. הוא לא גדול, אבל משופץ ונעים מאוד. יש כאן רוטב שום מיוחד ושווארמה מהטעימות ביותר בחיפה. היה לה טעם שונה מהשווארמות האחרות, טעם של סטייק אמיתי עם שומניות בינונית ומרקם של סטייק איכותי. היא הזכירה את השווארמות הטעימות של נצרת, הבשר גולף לנתחים גדולים יחסית והייתה לו ארומה ממש טובה. בסוף הארוחה מקבלים פה קפה קטן עם בקלאווה.

פרסומת

מחירים: פיתה 50 שקלים, חצי מנה 30 שקלים, לאפה 60 שקלים, צלחת 80 שקלים.
אלנבי 41, חיפה

גאנם
גאנם | צילום: לין לוי, mako אוכל

אמיל

שווארמה אמיל היא שווארמה חלוצה בארץ. היא נפתחה בחיפה בשנות ה-60 ומאז ועד היום מגישים בה את אותה המנה. הסיח מורכב מבשר עגל עם שומן כבש (השמועות מספרות על 80% עגל ו-20% שומן) שנכנס לפיתה קטנה וגמישה עם כמות הבשר נדיבה. הכול מתקתק כאן בשקט מופתי כשעל הקיר מתנוסס השלט של מדריך האוכל Gault Millau המכריז על אמיל כזוכה בתואר אוכל רחוב הכי טוב בישראל לשנת 2020. נקי כאן מאוד, מלא אור ונעים אפילו כשיש תור. המנה עצמה מינימליסטית: מוסיפים לתוך הפיתה רק פטרוזיליה, בצל ועגבנייה שנחו מתחת לסיח השווארמה וספגו את המיצים שלו. התיבול כמעט אינו מורגש, מלח ופלפל לכל היותר. טעם הבשר נוכח במלוא תפארתו, אבל הביס קצת יבש. הבצל מוסיף מתקתקות, אבל הוא נמצא בתחתית הפיתה ומורגש רק לקראת סיום המנה.

מחירים: פיתה 45 שקלים. חצי מנה 25 שקלים, צלחת 90 שקלים, מגש אישי 50 שקלים, מגש בינוני 145 שקלים, מגש גדול 190 שקלים.
שדרות המגנים 68, חיפה

שווארמה אמיל
השווארמה של אמיל | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

פייר

אצל פייר, שעבד מלא שנים אצל אמיל ולפני חצי שנה פתח שווארמייה משלו במרחק יריקה, התור מתחיל כבר מבחוץ. פייר הוא איש נחמד מאוד, אדיב וזריז והוא מכין פיתה זהה בגודלה לזו של אמיל. הבשר שלו בעל אותו טעם נקי מתיבול ובאותה מידה של שומניות מופחתת. אז מה ההבדל בין שני המקומות? התוספות. אצל פייר יש פס של סלטים וממרחים: כרוב, בצל בסומאק, טחינה, חומוס, עמבה, רטבים בדרגות חריפות שונות, חסות ועלים עם בצל חי, סלט עגבניות עם בצל, סלט ירקות, פטרוזיליה, עגבנייה וחמוצים. אבל השווארמה, היא כמעט בדיוק אותה שווארמה כמו אצל אמיל.

מחירים: פיתה 45 שקלים, חצי מנה 30 שקלים, שווראמה בצלחת 80 שקלים. יש בו גם סלט שווארמה, שווארמה-הום פרייז וחומוס עם שווארמה – כולם עולים 60 שקלים.
דרך יפו 43, חיפה

שווארמה פייר
השוואמה של פייר | צילום: לין לוי, mako אוכל

דאליית אל-כרמל

11

הסיח ב-11 היה מוכן כבר בשעה 9:30 ובמקום עמדו כבר 4 לקוחות שחיכו ללאפה. למה קוראים למקום 11? כי 10 זה הכי טוב וכאן רוצים להיות יותר טובים מההכי טוב. וזה מצליח להם. זו באמת השווארמה הכי טעימה שטעמתי מכל השווארמות בכרמל. השירות, האדיבות, השפע, מידת השומניות המדויקת וטעם הבשר – כולם הצטיינו. יש כאן גם ממרח שום, סלטים טריים ולכל מנה חותכים גם קצת מהשומן שנח מעל הסיח העצום. כמות הבשר שנכנסת ללאפה היא בלתי נתפסת וגם לתוך הפיתה מעמיסים כמות נדיבה מאוד. הסועדים במקום היו כולם לקוחות חוזרים, וקל להבין מדוע הם חוזרים לכאן.

פרסומת

מחירים: פיתה 45 שקלים, חצי מנה 30 שקלים, לאפה 55 שקלים, צלחת 70 שקלים, צלחת זוגית 110 שקלים, מגש גדול עם שווארמה וסלטים 140 שקלים.
בוויז: שווארמה 11 דאליית אל-כרמל

שווארמה 11
השווארמה של 11 | צילום: לין לוי, mako אוכל
שווארמה 11
11 זה כי זה יותר טוב מ-10 | צילום: לין לוי, mako אוכל

שווארמתי

גם השיפוד של שווארמתי היה מוכן כבר ב-9:30. מדובר במקום קטן ונעים שמרגיש כמו צימר משפחתי, רק עם 2 סיחי שווארמה קטנים בכניסה (פרגית ועגל). את הפיתות שומרים כאן במתקן אידוי ולפני שהבשר נכנס לפיתה מפזרים עליו תיבול סודי של תערובת תבלינים. כל זה יוצר שווארמה בעלת טעם שונה ומיוחד. הבשר עצמו קצת יותר לעיס כאן, אבל הוא מאוד טעים ויש לו ארומה מודגשת של כבש. המנה נדיבה מאוד והשירות לבבי.

פרסומת

בוויז: שווארמתי דאלית אל כרמל

שווארמתי
שווארמתי | צילום: לין לוי, mako אוכל
שווארמתי
שווארמתי צנועה וטעימה | צילום: לין לוי, mako אוכל

אל אמל

לאמל באים בשביל השווארמה ונשארים בשביל הופעת הכינור שהוא ישמח להרים בשבילכם. המקום הזה קיים 30 שנה והוא נקי ומסודר כמו בית מרקחת. הכל בו מתוקתק ואמל הוא איש נעים וחייכן. הפיתה קצת פחות אלסטית מאחרות, עבה יותר ומחזיקה טוב את המנה. הבשר חתוך לחתיכות עבות והוא מאוד ארומטי, מרגיש כמו אנטרקוט פרוס עם טעמים נקיים של בשר.

פרסומת

מחירים: פיתה 45 שקלים, חצי מנה 30 שקלים, צלחת 70 שקלים, מגש קטן 120 שקלים, מגש גדול 145 שקלים.
בוויז: אל אמל דאלית אל כרמל

אל אמל
גילופים עבים - אל אמל | צילום: לין לוי, mako אוכל
אל אמל
המקום מצוחצח כמו בית מרקחת | צילום: לין לוי, mako אוכל

ובס

השווארמה של ובס היא החדשה ביותר בדאליית אל-כרמל והיא נפתחה לפני 9 חודשים. הסיח נצלה כאן על גחלים של עץ תות. את הטחינה וגם את העמבה מכינים במקום והבשר בהל, שמורגש מאוד בריח וגם בטעם. הבעלים של המקום אוהב לציין שאת רזי הכנת השווארמה הוא למד בבודרום בטורקיה ואת תערובת התבלינים הסודית הוא מרכיב יחד עם הקצב שלו ממעדניית אחסאן. העבודה עם הפחמים מאפשרת שליטה טובה ומדי פעם מדליקים אותם כדי לצרוב את הסיח. כל זה הופך את הטעם של הבשר לייחודי מאוד והוא טעים מאוד גם בלי כל תוספת. הסיח מורכב מ-60% עגל ו-40% כבש.

פרסומת

מחירים: פיתה 42 שקלים, חצי מנה 27 שקלים, לאפה 49 שקלים, צלחת 65 שקלים.
בוויז: שווארמה ובס דאלית אל כרמל

ובס
שווארמה על גחלים של עץ תות - ובס | צילום: לין לוי, mako אוכל

אלחדיד

אצל אל חדד מצאנו סיח שווארמה קטן יחסית, כשגם כאן מפזרים מעל הבשר תבלין סודי אחרי שמגלפים אותו מהסיח ולפני שאורזים אותו לתוך הפיתה. הסיח מורכב מעגל וכבש והפיתה בשרנית וגמישה, דומה לפרנה מרוקאית. הבשר מאוד טעים וקצת מזכיר שווארמת הודו. הוא לעיס ונחתך לפרוסות עבות וגדולות יחסית.

בוויז: שווארמה אל חדיד דאלית אל כרמל

שווארמה אל חדיד בדליאת אל-חדיד
שווארמה אל חדיד בדליאת אל-חדיד | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
שווארמה אל חדיד. דליאת אל-כרמל
שווארמה אל חדיד. דליאת אל-כרמל | צילום: לין לוי, mako אוכל

עספיא

BBQ מיראז'

שווארמייה שפתחה לפני 3 שנים והפכה לסנסציית רשת הודות לשיטת צלייה מיוחדת. הטריק הוא בתלייה האופקית של השיפוד ובזה שהוא נצלה על גחלים ומקבל טעם מעושן. הבשר מסתובב והשמן לא נוטף לתחתית אלא נספג לאורך הסיח כולו. מדי פעם העובדים במקום מדליקים את הגחלים בעזרת מאוורר והבשר מקבל חריכה נוספת. מגיעים לכאן בין היתר בשביל הלאפה שמניחים על סיח הבשר כשהיא בתוך רשת צלייה מיוחדת כדי שתספוג את המיצים הטעימים שלו. הפיתה צנועה בגודלה לעומת פיתות אחרות, אבל הבשר טעים מאוד בזכות שילוב בין עגל וכבש ובזכות תיבול עדין יחסית עם נוכחות מורגשת של צ'אנקים קטנים של שומן. עמדת הסלטים להעמסה עצמית כוללת קישואים מטוגנים, צ'יפס ומיני חמוצים שאפשר לשדרג איתם את הארוחה.

מחירים: פיתה 49 שקלים, לאפה 59 שקלים, צלחת 49 שקלים.
בווייז: BBQ מיראז'. הכביש הראשי, עספיא. שני-שבת 11:00-16:00, לא כשר

הפיתה של מיראז
BBQ מיראז | צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
שווארמה עם שואו - BBQ מיראז'
שיפוד אופקי | צילום: לין לוי, mako אוכל