ליד-ה, מעדנייה חדשה למסעדת מחניודה, ירושלים

קבוצת מחניודה של השפים אורי נבון ואסף גרניט לא מפסיקה להתרחב. אחרי מסעדת מחניודה המצליחה, בר האוכל ההומה היודלה ובר החברים המחתרתי ה-DKL, השבוע נפתחה לפעילות מעדנייה חדשה מבית מחניודה, שנקראת "ליד-ה". במעדנייה תמצאו ממבחר המוצרים שמכינים למסעדה, כולל פסטות, טחינה גולמית ייחודית, תערובות תבלינים שיצרו השפים הירושלמים, ממרחים, גבינות, מוצרי כמהין (ואף פטריות כמהין טריות, בעונה), ואפילו ערכה להכנה ביתית של הפולנטה המושלמת של המסעדה. יש אפילו חוברת מתכונים של מנות המסעדה, שתוכלו לקחת הביתה. המעדנייה פתוחה בימי חול בין השעות 10:00 ל-18:00 וביום שישי עד השעה 14:00. בימי שישי יציעו כאן גם אוכל מוכן לרכישה הביתה.

ליד-ה. דקל 3, ירושלים  

לוקס - מסעדה חדשה בחיפה

השף עלאא מוסא, שף מסעדת אלמרסא בעכו, פותח מסעדה חדשה בחיפה, עם תפריט ים תיכוני שמשלב גם את המטבחים הצרפתי והאיטלקי. בין המנות: פילה מוסר ים על ריזוטו פריקי עם תרד בר ושעועית ירוקה (92 שקלים); פירות ים בחמאת עגבניות שרי ולימון כבוש (69 שקלים); וסביצ'ה על קרם חציל, לימון כבוש שחור וביצי טוביקו (46 שקלים).

לוקס. הנמל 13, חיפה. 077-2060970

ימי שני של יין במסעדת ג'וז ולוז, תל אביב

במהלך חודש מרץ תארח מסעדת ג'וז ולוז בכל יום שני מהשעה 18:00 אירוע חגיגות יין. במסגרת האירוע תארח אשת היין שירה גרנות דמויות מפתח מעלם היין בישראל - ביניהן איתי בן חיים, עם מופע של מוזיקה ויין (12.3); טל פלטר מיקב פלטר (19.3); ודניאל ליפשיץ, בנושא יינות בורגון (26.3).

ג'וז ולוז. גבולות 5, תל אביב. 03-5606385

שירות משלוחי העוגיות נייט קוקי מרחיב את אזור המשלוחים

שירות משלוחי העוגיות התל אביבי נייט קוקי מרחיב את אזור שירות המשלוחים שלו, ומעכשיו אפשר להזמין את העוגיות מרחוב סלמה בדרום תל אביב ועד קו הירקון בצפון העיר, כולל הצפון החדש.

להזמנת עוגיות

מסעדת טמפופו מבת ים פותחת סניף בנס ציונה

מסעדת טמפופו היפנית, שקיימת כבר 18 שנה, פותחת סניף חדש במליבו סנטר בנס ציונה. בין המנות בתפריט: לחמניות באן (41 שקלים), שרימפס בפנקו (32 שקלים), דים סאם (28 שקלים), מרק אודון (30 שקלים) ורול האש - עם ספייסי סלמון, אבוקדו ושיטאקי, עטוף בטונה ופלפל צ'ילי חריף (55 שקלים).

טמפופו סושי בר. חיים בר לב 2, מליבו סנטר, נס ציונה. 08-6424800

תפריט ושף חדשים במסעדת קנטה, תל אביב

השף גיא ברמן (שילה, רפאל, קפה אירופה) נכנס למטבח של בר המסעדה - הקנטה שעל גג גן העיר בתל אביב, ומשיק תפריט חדש שמבוסס על אוכל רחוב נגיש. בין המנות: קלמרי פדרון - קלמרי טרי מטוגן עם פלפלי פדרון (44 שקלים); וקרפצ'יו ארטישוק - ארטישוק חרוך, מרנג לימון, תימין, פניני בלסמי וצ'יפס בזיליקום (44 שקלים).

קנטה. אבן גבירול 71, תל אביב. 

מסעדת קנטה (צילום: לאפה מדיה, יחסי ציבור)
מסעדת קנטה | צילום: לאפה מדיה, יחסי ציבור

מנות חדשות במסעדת פומו, תל אביב

המסעדה האיטלקית פומו מוסיפה לתפריט מנות וביניהן: ניוקי שרימפס עם עשבי תיבול, אפונה וביסק; בוראטה ארטישוק עם שום, בזיליקום, זיתים, שמן זית ובלסמי; סשימי טונה עם טונה אדומה, שומר, נענע, שמן זית וגספצ'ו עגבניות צהובות; ופסטה ציידים עם בייקון, פילה בקר, פטריות פורצ'יני ופורטבלו, עגבניות שרופות ועוד.

POMO. הברזל 11, רמת החייל, תל אביב. 09-9225320

ניוקי שרימפס, פומו (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
ניוקי שרימפס, פומו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

שבוע יוון בשוק צפון, תל אביב

ב-20-23 בחודש ייערך בשוק צפון שבוע יוון, שיכלול מכירת מוצרים מיוון בדוכנים, הופעות יווניות (ב-20-22.3 בשעות הערב וביום שישי 23.3 ב-12:00) ושני שפים שיגיעו מיוון ויכינו בדוכנים השונים מנות יווניות כמו פילה לברק על הפלנצ'ה בסטייל יווני, סלט שריפמס וסלק, גבינת סגנקי מטוגנת בדבש, שיפודי סופלקי עם צ'יפס זוקיני, מאפי תרד וגבינה עם מטבל פטה, קציצות עגבניות ושמנת, קלמרי על ממרח פאבה ועוד.

שוק צפון. ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב

מנות חדשות ברשת פריים, תל אביב

רשת המסעדות האסייתיות פריים מוסיפה לתפריט שש מנות חדשות: פרייד רייס עוף (62 שקלים), פרייד רייס בקר (74 שקלים), נודלס צ'יקן שרימפס (82 שקלים), פואה גרה ופל (72 שקלים), קצ'ויה רול (62 שקלים) וקינוח זוגי של קרמבל עוגת גבינה עם קרם מנגו וקרם מסקרפונה (69 שקלים).

פריים. ראול ולנברג 2, תל אביב; הראשונים 2, ראשון לציון; טרמיל 3, נתב"ג

תפריט חדש במסעדת רוברטה וינצ'י, פרדס חנה כרכור

המסעדה האיטלקית רוברטה וינצ'י משיקה תפריט חדש שכולל לזניה בטטה וגורגונזולה דולצ'ה, עם בשמל, מוצרלה ומרווה (62 שקלים); סקלופיני סלמון סטרצ'טי, עם שעועית ירוקה וחמאת לימון (88 שקלים); תבשיל בקר, ניוקי, פטרוזיליה ופרמזן (95 שקלים); וסלטימבוקה נתחי שייטל צרובים, עם ברזאולה, מרווה, יין לבן ופולנטה רכה (98 שקלים).

רוברטה וינצ'י. אחוזה 43, פרדס חנה כרכור. 04-6037377

אוסובוקו עגל, רוברטה וינצ'י (צילום: אבנר אלקרס, יחסי ציבור)
אוסובוקו עגל, רוברטה וינצ'י | צילום: אבנר אלקרס, יחסי ציבור

פסטיבל הלימון במסעדת התרנגול הכחול, תל אביב

מסעדת התרנגול הכחול של שף שאול בן אדרת תחגוג ב-11-15 בחודש את פסטיבל הלימון, עם תפריט שכולו מנות עם לימון. בעבור 199 שקלים יקבלו הסועדים ארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מתוך התפריט. בין המנות: מרק לימון - ציר עוף תאילנדי ארומטי וכיסוני דלעת יפנית; סביצ'ה לוקוס על גוואקמולי, קוויאר לימון וסלסת לימון וצ'ילי; שרימפס, קלמרי, אספרגוס, זוקיני ודפי לימון בטמפורה על איולי לימון, סלרי וג'ינגר; מוסר במרינדת כורכום ולימון ופסטה טרופיה רוסטיקלה בקרם חמציצים וליים; ואסאדו בבישול ארוך עם רוטב של צ'ילי, לימונים, תפוזים וקלמנטינות.

התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, תל אביב. 03-5443349

תפריט מנות מיני לתחילת השבוע במסעדת טש וטשה, תל אביב

בימי ראשון ושני יציעו במסעדה הגיאורגית טש וטשה תפריט מיני גרוזיני שכולל שלוש מנות מהתפריט ב-99 שקלים ויין ללא תחתית ב-49 שקלים. בין המנות לבחירה: פחאלי ובדריג'אני - צמד גלילות חציל וצמד פחאלי תרד וסלק; לוביו - ממרח שעועית אדומה ולבנה מוגש עם לבאש חם; קוטלטי - קציצות פרסה טבעוניות בליווי טחינת אגוזי מלך; ואזיס דולמה - עלי גפן ביתיים במילוי בשר ואורז בליווי יוגורט שום; ובייבי חורציאני - מאפה סירה במילוי בשר ומעל גבינה מותכת או טחינת אגוזים.

טש וטשה. בית אשל 31, שוק הפשפשים, תל אביב. 03-6771373

תפריט מיני גרוזיני, טש וטשה (צילום: מריאנה סטבנאווה, יחסי ציבור)
תפריט מיני גרוזיני, טש וטשה | צילום: מריאנה סטבנאווה, יחסי ציבור

תפריט ספיישל מאמא בסניף קפה קפה ביגאל אלון, תל אביב

סניף קפה קפה ביגאל אלון מארח בשעות הצהריים את ברטה ברדס, אמו של מנהל הסניף. ברטה מכינה במסעדה, בנוסף לתפריט הרגיל, מנות כמו דג עם קוסקוס וירקות, פילה דג פריך על מצע אורז כתום, חריימה, לזניה, קישים בעבודת יד, סלט טבולה, סביח ועוד.

קפה קפה יגאל אלון. יגאל אלון 53, תל אביב. 077-4080588

תפריט ארוחות בוקר במסעדת שותא, קיבוץ שמרת

מסעדת שותא תפתח את דלתותיה גם בשעות הבוקר, ותגיש ארוחות בוקר בימי שני עד שבת בשעות 09:30-13:00. בין המנות: שותא קאן - טוסט בלחם בריוש עם ממרח בזיליקום, גבינת מוצרלה ועגבניות או גבינת שמנת וסלמון בעישון ביתי; ושותא ספרדית עלומה - פולנטת קמח תירס עם חמאה, פטריות מוקפצות וביצה עלומה שמתאימה גם לצליאקים. כל המנות מוגשות עם לחם הבית, סלט ירקות, ירקות אנטיפסטי, גבינות, חמאה וקונפיטורה ביתית.

שותא. קיבוץ שמרת. 04-8219208

צ'יז קייק פקטורי מגיעה לראשון לציון

רשת דוכני עוגות הגבינה האמריקאית צ'יז קייק פקטורי פותחת סניף ראשון בראשון לציון, במתחם G סינמה סיטי. הסניף החדש יהיה החמישי של הרשת וימכור גם הוא את 14 סוגי עוגות הגבינה שנמכרים בשאר הסניפים. אגב, בקרוב יגיעו לארץ גם שני טעמים חדשים.

ערב מקסיקני בימי שני במסעדות שגב אקספרס

בכל יום שני יחגגו במסעדות שגב אקספרס בראשון לציון וברמת החייל ערבים מקסיקניים. בין המנות: נאצ'וס של שגב עם גוואקמולה, פריחולס, סלסת עגבניות, חלפיניו וגבינת צ'דר (45 שקלים); סביצ'ה בורי - פרוסות דג בורי כבושות בליים טרי, גוואקמולה, שמנת חמוצה, חלפניו וכוסברה, עם טורטיות פריכות (59 שקלים); ופיצה מקסיקנית חריפה - פיצה קריספית עם עגבניות, תירס קלוי, נקניקיות חריפות, חלפיניו וטבסקו (74 שקלים).

 

ערב מקסיקני, שגב אקספרס (צילום: עידן ירדני, יחסי ציבור)
ערב מקסיקני, שגב אקספרס | צילום: עידן ירדני, יחסי ציבור

ארוחת סוף שבוע גלילית במסעדת אדלינה, קיבוץ כברי

השף רושדי דכוור ממסעדת אדלינה יגיש במסעדה בימי חמישי-שבת מנות מאזור הגליל, ביניהן: מאפה תרד בר, חמציץ וגבינת ברינזה, סומאק ובצל ירוק בבצק קראנצ'י, עם רוטב טחינה, עשבי תיבול ויוגורט (46 שקלים); מסאחן – בשר זנב מפורק בבישול ארוך על מצע לחם דק, עם בצל מקורמל, צנוברים וסלט עלי בייבי (54 שקלים); קישוא ממולא בבשר עגל, בצל וצנוברים, עם רוטב יוגורט ושום בתוספת פריקי (91 שקלים); ולסייני (לשון השור) – ממולא באורז ועשבי תיבול, עם שתי צלעות טלה ברוטב לימון, שום ושמן זית (128 שקלים).

אדלינה. קיבוץ כברי. 04-9523707

מנות חדשות ברשת אגאדיר לכבוד האביב

רשת אגאדיר מוסיפה לתפריט כמה מנות מרעננות לכבוד בוא האביב: מיקס פטריות - עם יין לבן, תרד, בצל סגול, חמאה, ביצה רכה וגבינה בולגרית (47 שקלים); אנדיב - סלנובה, אנדיב, צנונית, בצל סגול, שקדים קלויים וגבינה כחולה בוויניגרט קלאסי (38 שקלים); נקניקיות מרגז עם סלט עגבניות פיקנטי, טחינה וקרם לימונים כבושים (39 שקלים); ומסקרפונה - שכבות מוס מסקרפונה עם טוויל וניל, פירות העונה ופיסטוקים (35 שקלים).