סצינת הבליינות של היום היא לא סצינת הבליינות של פעם, וקשה לפספס את זה גם בלי להיות בליין. רק אלכוהול ומוזיקה כבר לא באמת מספיקים, והדור החדש של המקומות מציע גם אוכל טוב כחלק מהחוויה. קבוצת נוקס – מהקבוצות החזקות בחיי הלילה של תל אביב עם מקומות כמו בר הרובי, מנדלימוס, זובי זו והביר גארדן – החליטה ללכת עד הסוף עם רוח התקופה ולפתוח את הקנטה: בר מסעדה חדש עם תפריט רציני שבנה השף ירון מלכה (31), בוגר מסעדות מכוכבות מישלן בספרד, צרפת, ניו זילנד ושווייץ ומי שהוביל את המטבח של מסעדת קלואליס היוקרתית כשף תפעולי במשך ארבע שנים.

ירון מלכה קנטה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
מקלואליס לגן העיר. ירון מלכה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

יש לנו פייסבוק, בואו

התפריט בקנטה (כרגע בהרצה) קטן, נגיש ומשתלם, בלי פירות ים ודגים במאות שקלים לצלחת, אבל עם המגע המנוסה של מלכה. "הקנטה זה בר קולינרי שהוא הכי ההפך מקלואליס שיכול להיות", הוא מספר. "קלואליס הייתה מקום מאוד מוקפד, מעונב ומכוון לעשירון העליון, וזה מעבר מאוד חד. הקנטה היא מסעדה גדולה, 250 מקומות ישיבה, עם קהל בליינים תל אביבי יפה וצעיר. כאן אני לא באמת יכול לעשות ציורים על הצלחות וליצור דברים מאוד מורכבים כי האוכל חייב לצאת טוב ומהר".

התפריט של הקנטה מציע הרבה מנות לא גדולות במיוחד לחלוקה: ניגוב של כרובית – טחינה יונה, בורגול של כרובית טרייה, עגבנייה מגורדת ושמן זית (28 שקלים); סלקים בתנור עם קרם דלעת, גבינת טולום, שמנת חמוצה וענבים (28 שקלים); שרימפס אנד צ'יפס – שרימפסים מטוגנים על מצע צ'יפס שורשים בחיתוך דק, מוגש עם איולי ורוטב שרימפס חריף (57 שקלים); קרפצ'יו סינטה צרובה עם תאנים טריות, גבינת מרלו, שמן זית ובלסמי מיושן (53 שקלים) ועוד. מהשעה 23:00 יציעו בקנטה תפריט לייט-נייט מצומצם של מנות פופולריות מהתפריט הרגיל.

עוד באוכל טוב:



קבב טלה קנטה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
מנות קטנות ולא יקרות. קבב טלה בקנטה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

"לקפוץ בקטנה למקום ולאכול טוב" 

"להקים מקום מאפס זה משהו שלא עשיתי בעבר, וזה קרץ לי", מסביר מלכה את המעבר. "זאת הפעם הראשונה שאני מוביל מקום במאה אחוז והכל פה עליי. ויקטור גלוגר גידל אותי בקלואליס, נתן לי המון אהבה ופתח בפניי את כל העניין של בישול בחו"ל. יש לי המון הערכה אליו, אבל איפשהו הרגשתי שאני רעב לאתגר חדש ושהשגרה עשתה את שלה. אני גם חושב שהיום אנשים פחות רוצים ארוחה מובנית אלא מחפשים להרגיש חופשיים לבחור מה שהם רוצים ושזה יהיה בסדר גם לקפוץ בקטנה לאן שהוא ולשבת על בירה ומנה טובה בלי לבזבז יותר מדי. אני רואה עוד ועוד מקומות כאלה שצצים, אז כנראה שיש לזה ביקוש".

הקנטה התמקמה על הגג של גן העיר בתל אביב, מקום עם היסטוריה ארוכה של מועדונים ובתי קפה. החלק החיצוני של המקום יפעל כמסעדה, בעוד שבחלק הפנימי והמקורה המוזיקה תתנגן בוויליום גבוה והאווירה תהיה בליינית יותר, כך שניתן להתחיל את הערב בחלק אחד ולסיים בשני. "הקהל שלנו מאוד מחפש את המקומות האלה", אומר עומר עוז, אחד הבעלים של קבוצת נוקס, "הם עברו את המועדונים, הדאנס ברים והברים השכונתיים והיום הם מחפשים מקום רגוע, פחות צפוף עם אוכל ברמה גבוהה. כבר מעל שנה אנחנו מחפשים לפתוח מקום כזה ורצינו למצוא את הנכס המתאים. עד שהגענו לכאן - גג אורבני באמצע העיר. הגענו לתת קצת צבע לגן העיר".

קרפצ'יו קנטה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
קרפצ'יו בקנטה. המנות המובילות ממשיכות לתפריט לייט-נייט | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

בר קולינרי על גג אורבני - מזכיר קצת מקומות כמו הסורא מארה והאספרנטו, לא?
"החלק של הגג והחלק הפנימי של המסעדה מזכירים בהחלט את סורא מארה, אבל האוכל כאן הוא ברמה הרבה יותר גבוהה ואני לא מתבייש להגיד את זה. ויש כאן גם חלק ממוזג ולאונג'י שאין במקומות מקבילים נוספים בעיר".

קנטה (KANTA). קומת הגג של גן העיר, אבן גבירול 71, תל אביב. ראשון-שבת 20:00-אחרון הסועדים (פתוח עד השעות הקטנות של הלילה). טלפון: אין, ניתן להזמין מקומות דרך הפייסבוק. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל