פחות משנה חלפה מאז פתח טום אביב את המקום הראשון בהובלתו, מסעדת קוקו במבינו האיטלקית בתל אביב, וכבר הוא פותח מקום נוסף. המקום, שנקרא Fat Cow (פרה שמנה), ייפתח בתחילת יולי הקרוב במקום המבוקש שבו פעלה טוטומה ברחוב דיזנגוף בתל אביב, גם היא של בוגרת "מאסטר שף" (דליה אלחדף), ויתמקד בבשרים, וליתר דיוק בהמבורגרים. כמו קוקו במבינו, גם את פאט קאו פותח אביב בשותפות עם אורי רז ואיתי ביטון, והפעם גם עם הקצב ואיש הבשרים שגיא טריגר (שלו קצבייה בשרונה מרקט בשם טריגר בוצ'ר אנד בר).

כפי שאנחנו יודעים, מקומות של המבורגר כבר קיימים בארץ בשפע, אך לפחות לטענת הבעלים, הפעם מדובר במשהו אחר. "אנחנו אומנם עושים פה המבורגרייה אבל הגישה שלנו היא של סלואו פוד", מסביר אביב, "יהיה רק סניף אחד כזה, זאת לא תהיה רשת. ומבחינת ההמבורגר הלכנו לגישה אחרת לגמרי - אין אצלנו ירקות על ההמבורגר ואין כמעט תוספות. רק המבורגר קלאסי עם איולי שבו אנחנו נותנים לקציצה לדבר".

בנוסף, מסביר אביב, חוויית השהייה במקום לא תהיה כמו של אוכל מהיר אלא תזכיר את זו שמספקת קוקו במבינו. "יהיה פה גם טייק אוויי, אבל בשורה התחתונה אתה בא כדי לשבת כאן. לצד ההמבורגרים יהיו גם קוקטיילים מבוקבקים מגניבים ואלכוהול, ומה שיפה זה שבגלל שיש לנו שותף שהוא קצב, אנחנו נהיה במחירי רחוב. מחירים כמו 40 או 50 שקלים להמבורגר הבסיס".

המבורגר על טהרת המינימליזם

ההמבורגר הקלאסי שמציעים בפאט קאו הוא בהחלט עסיסי, ללא תבלינים מיותרים, ועושה את העבודה היטב לקרניבורים שאוהבים טעמי בשר עשירים בלי יותר מדי קשקושים מסביב. הוא מגיע בלחמנייה מתקתקה עם איולי נעים, והחפות מקישוטים בהחלט חושפת מוצר באיכות טובה, שעשוי להפוך ללהיט דווקא בגלל המינימליזם שבו. על פיתוח הקציצה עבדו כאן חודשים ארוכים, ואחד מהסודות שלה הוא קצוות אנטרקוט נברסקה שנטחנו פנימה אחרי יישון של ארבעים יום. לפי אביב מדובר בחוויה שדומה יותר לסטייק בלחמנייה, "חוויית ביס אחרת".

טום אביב ראשית (צילום: ערן אלסטר)
הפעם הוא הולך על המבורגר. טום אביב | צילום: ערן אלסטר

מלבד ההמבורגר הזה יוגשו במקום עוד מנות בודדות, כולן על טהרת הבשר. בתפריט תמצאו למשל צ'יזבורגר עם גאודה; מנה שנקראת דיסטרקטד- המבורגר מפורק על הפלאנצ'ה עם  פונדו גבינות של צ'דר לבנה וכתומה ורוטב על בסיס וויסקי ג'ק דניאלס, סרירצ'ה ובירת גינס; המבורגר מפורק מוחרף; ומנה למי שכל המושחת הזה לא עושה לו את זה, של פרגית מתובלת בסגנון קיסר.

אתה באמת מרגיש שחסרים המבורגרים בעיר?
"אני בהתחלה הייתי נגד לפתוח עוד מקום של המבורגרים, כי אני לא מאמין במה שכולם אומרים עכשיו, שאין כסף במסעדנות אז בורחים לאוכל מהיר. לדעתי יש כסף גם במסעדנות. לא נעשים מיליארדרים, אבל עם ניהול נכון והבנה אפשר להרוויח. אז לא רציתי לברוח למקום של המבורגרים, אבל השותפים שלי מאוד רצו ואני אמרתי סבבה, אבל נעשה המבורגר בדרך שלי, בלי גימיקים. אנחנו לא נופלים לסתם דוכן אוכל מהיר, וזה ממש לא כי שבענו ממסעדנות, שזאת בדרך כלל האמירה של שפים".


מאוהב בקוקו במבינו

עכשיו, עם שתי מסעדות, אביב כבר מושקע כולו בתחום, ומנסה להימלט מתדמית כוכב הריאליטי. הוא לא חושב שהפתיחה של מסעדה שנייה כל כך מהר היא קפיצה מעל הפופיק, אלא מאמין שההצלחה של קוקו במבינו והרעש סביב המקום מעידים על כך שהוא יוכל להחזיק את הראש מעל המים בתחום הקשה הזה. "החרדה הכי גדולה שלי זה שאני בסוג של היבריס", הוא אומר, "אבל אין לי שובע. קוקו במבינו זה עסק מדהים, אני ממש מאוהב במקום הזה. אבל במקביל הראש ממשיך לרוץ. וגם השותפים שלי אנשי מסעדנות והם חושבים קדימה".

מה עוד אתם רוצים לעשות?
"אני חושב שהמילה חוויה היא הדבר הראשון שמניע אותנו לפעולה. כשאנחנו מוצאים משהו שאנחנו יכולים להפוך אותו לחוויה, אנחנו מתלהבים. אם זה אוכל לטיני או יווני, אנחנו מביאים חוויה שלא מתחילה ונגמרת באוכל. זה גם כל המוזיקה והאווירה שמסביב. הקוקו במבינו היא חוויה יותר נשית מבחינתנו, עם הניאון הוורוד וכל התפאורה הנשית, הפאט קאו תכלול 5-6 מוצרים ותהיה חוויה יותר גברית איך שאנחנו רואים את זה".

למי שדואג, כמו קוקו במבינו, גם הפאט קאו תהיה מסעדה שתצטלם היטב לאינסטגרם: יהיו בה תא צילום וקומה עליונה שתשמש כחלון ראווה לרחוב, שתהיה בו תצוגה משתנה.

פאט קאו. דיזנגוף 265, תל אביב. ראשון-שבת 12:00-24:00. לא כשר