ירושלים עשירה במסעדות פועלים ותיקות ומשובחות, בחומוס טוב ובאוכל רחוב משגע - אבל גם מי שמחפש מסעדה אמיתית, כזאת עם שולחנות ועיצוב ותפריט, יוכל להסתדר בה בלי בעיות - ולראיה, הקלילות שבה ליקטנו 30 מסעדות שאנחנו יכולים להמליץ עליהן בלב שלם, כולן בירושלים ובסביבותיה. לכם נשאר רק לגזור ולשמור (או יותר טוב, פשוט לקחת את האוטו ולנסוע). 

מחניודה - פולנטה (צילום: יעקב הררי, אוכל טוב)
לא מוותרים על הפולנטה. מחניודה | צילום: יעקב הררי, אוכל טוב

מסעדות לא כשרות

מחניודה ויודל'ה: מעבר לכל מה שנאמר כבר על מחניודה - המסעדה, הכפיים, הרעש וההצלחה הבינלאומית - ההישג המשמעותי ביותר של שף אסף גרניט וקבוצת מחניודה הוא השינוי המבורך בכל מה שקשור לסקס אפיל של ירושלים. מחניודה הצליחה להאיר את העיר האפרורית בהילה נוצצת של אוכל מקומי טוב ומודרני. מה אוכלים כאן? שקשוקית - קבב מפורק עם טחינה, יוגורט, פסטו, עריסה ולימון כבוש; פולנטה וראגו פטריות, שהם מאסט למי שלא ביקר כאן קודם; ובסבוסה עם גלידת טחינה אלוהית, קצפת וסילאן. אגב, כשאנחנו אומרים מחניודה אנחנו מתכוונים באותה נשימה גם לבר האוכל יודל'ה ששוכן מול המסעדה, ושהוא המשך ישיר שלה עם אוכל מושקע לא פחות, אווירה שמחה והרבה אלכוהול.

מחניודה. בית יעקב 10, ירושלים. 02-5333442

מונא: מסעדת מונא חוותה כמה וכמה גלגולים: גיא סלוק מכר אותה לקבוצת מחניודה, שמצידה מכרה אותה גם היא - והפעם לשף מושיקו גמליאלי. למרות התהפוכות הרבות, גמליאלי מוביל את המקום בהצלחה, ויצר מסעדה רומנטית, עדכנית ויפהפייה, שתמיד כיף לבקר בה (גם בגלל האוכל וגם בגלל המבנה המרשים). האוכל נחלק למנות קלאסיות ומודרניות, ותוכלו למצוא כאן למשל ראמפ סטייק עם פטריות שיטאקה ופירה תפוחי אדמה; ניו יורק סטייק עם הולנדז חרדל; ניוקי עם קוקי סן ז'אק ומרמלדת שומר; וקבאטלי גזר עם זוקיני, חלב שקדים וצנוברים. 

מונא. שמואל הנגיד 12, ירושלים. 02-6222283

אדום פירות ים ירושלים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
הימור בטוח. אדום | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

אדום: מסעדת אדום הירושלמית הוותיקה היא פשוטו כמשמעו הימור בטוח. המסעדה, שמנוהלת על ידי קבוצת מסעדנים חזקה בעיר, היא פתרון מעולה לפגישה משפחתית גדולה או יציאה של כמה חברים. כל אחד יכול למצוא כאן מנה שתדבר אליו - מאוכל בסגנון אסייתי, דרך אוכל אירופי קלאסי ועד לסגנון מזרח תיכוני. מה למשל? מסבחת דג עם שרי, לימון כבוש, פטרוזיליה, צ'ילי ויוגורט מתובל; פטה כבד עם עוגיות חמאה וזרעי שומר עם צנונית כבושה וג'לי יין אדום; ניוקי ערמונים בחמאת פורצ'יני ושמן כמהין ושום; ופילה סלמון בקארי צהוב וירוקים. 

אדום. מתחם התחנה, ירושלים. 02-6246242

צ'אקרה: כבר שנים שצ'אקרה היא אחת מהמסעדות המובילות בירושלים, ונחשבת כמקום בילוי מרכזי בעיר וכמסעדה שאי אפשר לפספס איתה. השילוב בין ארוחת ערב ברמה הגבוהה ביותר, הרבה אלכוהול, ירושלמים יפים ומוזיקה הופך את צ'אקרה לאהובה במסעדות העיר. לדגים ופירות ים יש כאן מקום של כבוד בתפריט עם מנות כמו קלמרי פריך עם איולי חריף; קרפצ'יו טונה עם זרעי עגבניות ושמן זית; וסי בס בתנור עם עגבניות שרי וקונפי זיתי קלמטה ושום.

צ'אקרה. המלך ג'ורג' 41, ירושלים. 02-6252733

הסדנא: לקבוצת מחניודה הירושלמית יש שלל מסעדות ברחבי ירושלים (ועוד אחת בדרך - הפעם מסעדה צמחונית), והסדנא היא בעינינו המשפחתית שבהן. מסעדה גדולה ומזמינה שמגישה תפריט אקלקטי שמדבר לכולם. במנות יש דגש על בשרים מהגריל, לצד אפשרויות כמו פסטה פפרדלה טרייה בחמאת זעתר עם תרד וגבינת בושה; סלט תמנון עם שומר מוחמץ ובצל סגול; והמבורגר שמוכן במקום ומוגש עם תוספות כמו בייקון, ביצת עין או בצל מטוגן (המחירים נעים בין 54 ל-124 שקלים למנה).

הסדנא. דרך חברון 28, ירושלים. 02-5672265

מסעדת סאטיה (צילום: באדיבות המסעדה,  יחסי ציבור )
הגרסה האינטימית של אילן גרוסי. סאטיה | צילום: באדיבות המסעדה, יחסי ציבור

סאטיה: אילן גרוסי מוכר בעיר כמי שהוביל במשך שנים את מסעדת צ'אקרה, אך החליט לפני כמה שנים לצאת לדרך חדשה משלו עם מסעדה אחרת, שבה יוכל לבשל לסועדים באופן אינטימי. במסעדה החדשה שלו מציע גרוסי מנות כמו לינגוויני ומולים בחמאה ושום; כבד קצוץ עם קורנישונים, גרסיני וקימל; קלמרי רטטוי עם קרם חציל שרוף ולבנה; ופפרדלת חמאת סרטנים עם שרימפס ונתחי פילה בקר. נוסף לתפריט יש כאן גם אפשרות לארוחת טעימות. 

סאטיה. קרן היסוד 36, ירושלים. 02-6506808

זוני: כבר שנים שזוני פועלת בהצלחה בירושלים ומציעה מבחר ארוחות בוקר, צהריים וערב בכל שעות היום ובכל ימות השבוע. התפריט כאן רחב מאוד וכולל אפשרויות לבוקר כמו פרנץ' טוסט עם בייקון, אמנטל וביצי עין ודייסת שיבולת שועל עם סוכר חום, חמאה, מייפל ופקאנים; מנות צהריים כמו צלע בשר לבן ובייקון ברוטב חרדל ותפוחים ופילה בקר ברוטב ברנדי ופטריות יער; ומנות לילה כמו מולים, צ'יפס ובירה וכריך BLT עם בייקון, מיונז, אמנטל, חסה ועגבנייה.

זוני. יואל משה סולומון 15, ירושלים

דולפין ים: קצת קשה לקשור את ירושלים למסעדות דגים ופירות ים, אבל דולפין ים היא ממסעדות הז'אנר הוותיקות ומהיחידות בסגנון שפועלות בעיר. כבר 52 שנים שהמקום הזה מקיים בהצלחה את מתכונת מסעדות הדגים הישראליות - שולחן פתיחה של סלטים טובים ופיתות, ואז מבחר רחב של מנות עיקריות שנעות סביב דגים ופירות ים על הגריל או במבחר רטבים. גם למי שלא אוכל דגים ופירות ים יש מה לחפש כאן, כי בתפריט יש גם מנות בשרים ופסטות.  

דולפין ים. שמעון בן שטח, ירושלים. 02-6232272

איטליה זה כאן (צילום: My social, אוכל טוב)
אנה. מהכשרות השוות בירושלים | צילום: My social, אוכל טוב

כשרות ושוות

אנה: השף מושיקו גמליאלי, שאחראי על מסעדת מונא המוצלחת בבית האומנים, עשה זאת גם בגרסה הכשרה עם מסעדת אנה החלבית בבית אנה טיכו. מרגע שנפתחה היא ביססה את עצמה כאחת המסעדות המוצלחות ביותר שאפשר למצוא בעיר - אם בגלל המבנה היפהפה ואם בגלל האוכל המצוין. מגישים כאן ארוחות בוקר, צהריים וערב, ובהן אפשר למצוא פיצה מרגריטה עם מוצרלה, עגבניות ובזיליקום; ניוקי של אנה עם עגבניות לחות, אפונת שלג ותרד; ארנצ'יני עם פלפל וגבינה; וקינוח טארט לימון שהפך למנת חובה כאן.

אנה. בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים. 02-5434144 

אנג'ליקה: כבר שנים שמסעדת אנג'ליקה היא אחת המסעדות הכשרות הטובות ביותר בירושלים. השף מרקוס גרשקוביץ והשף טל גזית עוסקים כאן בקולינריה גבוהה, מה שאומר שהאוכל גם עולה לא מעט - אך היציבות והאיכות קנו להן קהל אוהדים רחב בירושלים. המנות כאן נעות מיציאות מקוריות כמו שווארמת דג ים עם ויניגרט צנונית ואריסה או חזה ברווז על קוסקוס עם ציר ברווז ושמן סלרי, ועד קלאסיקות כמו ריזוטו פטריות יער בציר עוף ויין לבן ופילה בקר עם גרטן תפוחי אדמה וחמאת כמהין.  

אנג'ליקה. ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056

כתף טלה , אנג'ליקה (צילום: טל גזית)
אנג'ליקה. מסעדה כשרה ומהימנה | צילום: טל גזית

אל דנטה: רוב מי שמגיע לירושלים לא שמע על מסעדת אל דנטה הוותיקה והכשרה של אסי איטח. אולי זה היעדר הצורך ביחסי ציבור מאסיביים ואולי הפעילות מתחת לרדאר בלב שכונת מגורים שקטה, אך ללא ספק מדובר באחד מהמקומות המקסימים ביותר שאפשר למצוא בירושלים - מסעדה איטלקית קטנה ואינטימית. התפריט כולל מבחר סלטים, פסטות טריות, פיצות ומנות דגים, ובין היתר תמצאו כאן אופציות כמו ניוקי ארטישוק עם חמאה, צנוברים, מסקרפונה ופסטו; פפרדלה פטריות עם שמן זית, שום, פטרוזיליה וצ'ילי; ורביולי סלק צלוי עם קונפי כרישה ואגוזי מלך.

אל דנטה. אוסישקין 50, ירושלים. 02-6251479

מדיטה: מדיטה היא ביסטרו ים תיכוני כשר ופופולרי במיוחד בירושלים שעל האוכל בו אחראי השף מוטי אוחנה. האווירה כאן משוחררת, האוכל מגוון מאוד, והתפריט מציע בין היתר קולרבי צלוי עם טחינה ירוקה וזעתר; פאני פורי במילוי טונה אדומה ואיולי טוגוראשי; מעורב ירושלמי של דגים עם טחינה ועמבה; כנאפה דניס עם קראסט טחינה וקדאיף על קרם כרובית וטאבולה שקדים; ומבחר נתחי בשר על הגריל כמו סינטה פריים ריב, שייטל ואנטרקוט.

מדיטה. דרך חברון 101, בית הנציב, ירושלים. 02-5664466

תפריט חדש במסעדת מדיטה (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
מסעדת מדיטה. מהמקומות הפופולאריים בעיר | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

סטיישן 9: למרות הפופולריות של האוכל האסייתי בישראל, בירושלים די קשה למצוא מסעדות אסייתיות שוות. סטיישן 9, שממוקמת במתחם התחנה הירושלמי, היא אחת מאלה שכן הצליחו, ומגישים בה אוכל תאילנדי, סיני, וייטנאמי ויפני. המסעדה מציעה מנות כמו סלט פפאיה; סינטה כבושה על ירקות שורש; גיוזה עוף; אגדאשי טופו; טום יאם; פאד תאי עם אטריות אורז וירקות, ביצה טרופה, בוטנים ועוף; פאד קפאו - בשר טחון וביצת עין על אורז וירקות; באן במילוי ברווז בסגנון פקין; ואסאדו על העצם במרינדת ברביקיו יפני. 

סטיישן 9. דוד רמז 9, ירושלים. 072-2125152

המוציא: בגרסתה הקודמת הייתה המוציא, מסעדתו הראשונה של המאסטר שף אבי לוי, מסעדה קטנטונת שעושה כבוד לאוכל הצפון אפריקאי. כיום מדובר במוסד של ממש, שכולל למעלה ממאה מקומות ישיבה ונמצא בין מקומות הבילוי המובילים בעיר. בין המנות: סיגר במילוי בשר חריף; פסטייה מרוקאית במילוי עוף ושקדים; מעורב המוציא עם שקדי עגל, טחול, שפונדרה, פרגית, בצל ופלפלים; מעקוד - פשטידת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ובצל ירוק; וספינג' במילוי כבד אווז. 

המוציא. יפו 113, ירושלים. 02-6310050

המוציא אבי לוי פסטייה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אבי לוי עושה את ירושלים. המוציא | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

גרנד קפה: מאז שנפתח בדרך בית לחם בשנת 2011 כבש גרנד קפה את תושבי האזור ולא רק אותם. מדובר בקפה-מסעדה שמציע שפע רחב של מאפים צבעוניים, עוגות ועוגיות, והכל באווירה מסוגננת מאין כמוה. יש כאן סצנת ארוחת בוקר מגניבה לצד מנות רציניות יותר להמשך היום - כמו לזניה פתוחה עם תרד ורוטב שמנת ושום; קנלוני שמנת ופטריות עם אגוזים ומוצרלה; פיש אנד צ'יפס עם קרם אפונה ואיולי; ובייגל סלמון מעושן מפורק עם צלפים וגבינת שמנת. 

גרנד קפה. דרך בית לחם 70, ירושלים. 02-5702702

לה רג'נס: לה רג'נס היא אחת ההפתעות הירושלמיות הגדולות ביותר. בתוך מלון המלך דוד המפואר מסתתרת מסעדה עם חזות מיושנת ואווירה מעט כבדה - אבל איזה אוכל! הצלחות היפהפיות של השף המוכשר דודו ביטון הן תצוגה מרהיבה של המטבח הכשר-מולקולרי, ובין המנות כאן תמצאו שניצל שחור של דג ים עם איולי חזרת; לדר עגבניות ממולא סלט דגי ים וגרניטה עגבניות; קונסומה עוף עם רביולי זנב שור; ועוף מושחם בכרוב בלימון וזעפרן. 

לה רג'נס. מלון המלך דוד, דוד המלך 23, ירושלים. 02-6208795

לה רג'אנס לדר עגבניות (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
גם יפה וגם טעים. לה רג'נס | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

קפה קדוש: לא תכננו לזלוג אל ז'אנר בתי קפה שאנחנו מתים עליהם בירושלים, כי באמת קצרה היריעה, אבל אי אפשר לדבר על קולינריה ירושלמית בלי להזכיר את קפה קדוש, שהוא אבן שואבת לכל מי שמבקר בעיר ומתפקד גם כמסעדה שמגישה ארוחות ערב וצהריים נהדרות. בין המנות כאן תמצאו שלל ארוחות בוקר פנטסטיות, מנות צהריים כמו ריזוטו שמנת-אפונה עם פטריות וקשקבל וניוקי תפוחי אדמה עם פרמזן ורוטב שמנת-פסטו, וכמובן גם רשימת מאפים, קינוחים אישיים ועוגות אינסופית. בקרוב עתיד המקום להתרחב ולהציע מבחר רחב יותר של פסטות וכן למכור הביתה את הלחמים והקינוחים בנקודת ממכר חדשה.  

קפה קדוש. שלומציון המלכה 6, ירושלים. 053-8094518

רופטופ: על מסעדת רופטופ שנמצאת על הגג של מלון ממילא המפואר אחראי השף קובי בכר המנוסה (אקס מול ים), שעושה כאן עבודה מוקפדת. בכר מציע תפריט ים תיכוני עם מנות כמו בוריק פטריות ותרד טורקי; ניוקי ים תיכוני עם קוויאר חציל ועגבניות קונפי; מח עצם צלוי בטאבון עם סלסת עשבי תיבול ואגוזי ברזיל לצד לחם כוסמין קלוי; וברווז בפיתה בעבודת יד עם טריאקי, סלט מלפפונים וכוסברה. אבל גם אם שמים את האוכל בצד, רופטופ מציעה את אחד הגגות היפים ביותר בעיר, ומשקיפה מלמעלה על חומות העיר העתיקה.

רופטופ. שלמה המלך 11, מלון ממילא, ירושלים. 02-5482230

קובי בכר מלון ממילא רופטופ (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
קובי בכר ברופטופ. עם נוף לעיר העתיקה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

ג'קו סטריט: השף זכאי חוג'ה הוא אחד הירושלמים האהובים עלינו. גם מוכשר, גם צנוע וגם הצליח להפוך את המסעדה שלו בלב שוק מחנה יהודה לאופציה לילית מגניבה, צעירה וטעימה במיוחד. חוג'ה מגיש כאן מנות כמו פריקסה טונה אדומה עם תפוחי אדמה ואריסה; רביולי כורדי בציר חמוסטה; וחריימה סלמון עם גרגירי חומוס. בצמוד למסעדה פועל גם בר אוכל אסייתי בשם ג'קו סאן שמגיש מנות אסייתיות מקוריות באווירת בילוי. 

ג'קו סטריט. אגריפס 74, ירושלים. 02-5817178

רביולי חמוסטה, ג'קו סטריט (צילום: עודד קרני, אוכל טוב)
כבשו את השוק. ג'קו סטריט | צילום: עודד קרני, אוכל טוב

1868: אם יש משהו שצריך להגיד על מסעדת 1868 הכשרה לפני הכל, זה שמדובר במסעדה יפהפייה, ששוכנת במבנה בן 101 שנים. את האוכל במקום מוביל מוביל השף יענקל'ה תורג'מן והוא מציע תפריט טעימות לצד מנות מקוריות להזמנה בתפזורת, בהן טרטר פילה בקר עם חלמון כבוש, טוויל תפוחי אדמה וקרם אפונה; כנפיים בגריל פחמים עם בצל במרקמים; ילוטייל צרוב עם הולנדייז פורצ'יני, ירקות קיץ וזוקיני מוחמץ; וצלי טלה עם טורטליני תירס וטונקה. מלבד 1868 פתחה הקבוצה שמנהלת את המקום גם בר אוכל יפני כשר ותוסס בשם JLM סושי מקומי, שמגיש סושי טוב ומנות כמו ראמן ולחמניות באן, סוג אוכל שמאוד חסר בעיר הקודש.

1868, ו-JLM סושי מקומי. המלך דוד 10, ירושלים. 02-6222312 

1868 (צילום: יחצ)
מסעדת 1868. במבנה יפיפה | צילום: יחצ

שותים ואוכלים

טלביה: בבר המסעדה הקלאסי של קבוצת מחניודה תוכלו לאכול יופי של ארוחות בוקר ולשתות קפה טוב, אבל הקסם האמיתי מתחיל בערב, אז מצליחה טלביה להפוך לבר יין מושקע עם מנות פשוטות ומעולות. כך למשל תמצאו פה פסטה בחמאה לימונית וקרצ'ופי עם גבינת בושה; טורנאדו רוסיני; שניצל וינאי עם חרדל ולימון; ונקניקיות לצד פירה וכרוב אפוי. עם כמה כוסות של יין טוב, זה כל מה שתצטרכו בלילה ירושלמי נעים.

טלביה. שופן 5, ירושלים. 02-5811927. לא כשר

בארוד: מברי האוכל הוותיקים והמוצלחים ביותר בירושלים. למען האמת, קשה לחשוב על מקומות שיש להם כל כך הרבה היסטוריה בעיר כמו בארוד. דניאלה לרר מגישה במקום שפע של מנות שמשתדכות היטב עם שפע גדול עוד יותר של אלכוהול, למשל פסטליקוס אגדיים עם חמינדוס, מטיאס כבוש עם תפוחי אדמה ושמנת חמוצה, ועוד מנות ותבשילים שמשתנים בהתאם למזג האוויר ומצב הרוח. מהמקומות הקסומים ביותר שיש לעיר הקודש להציע.

בארוד. יפו 31, חצר פיינגולד, ירושלים. 02-6259081. לא כשר

גטסבי: בעוד שבתל אביב צצים ברי קוקטיילים מפונפנים בזה אחר זה, ירושלים מתפארת בגטסבי - מקום שלוקח את תפריט הקוקטיילים שלו ברצינות המרבית ומציע קוקטיילים מיוחדים. כדי להספיג את האלכוהול מציעים במקום גם מנות טאפאס שונות ומושקעות לנשנוש. ממקומות הבילוי המהנים שאפשר למצוא בירושלים - לחובבי המשקאות. 

גטסבי. הלל 18, ירושלים. 054-8147143. לא כשר

המטבח של רמה נפתחה מחדש  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
המטבח של רמה. מסעדה יפיפיה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

הסביבה

המטבח של רמה: בלי שום קשר למיקום המהמם של המטבח של רמה (ולסיפור הטראגי של המסעדה, שנשרפה ושבה לאחרונה לפעילות) בישוב נטף הסמוך לירושלים, מדובר לטעמנו באחת מהמסעדות המיוחדות בארץ. יש כאן דגש על חומרי גלם מקומיים שגדלים באזור ועל אוכל שעושה כבוד גדול לאדמה שממנה הגיע. המקום מאפשר להזמין תפריט סגור בלבד, של ארוחה שלמה עם מנות קבועות שמשתנות לפי העונות. הוא פתוח רק בסופי השבוע ומגיש בראנץ', ארוחת צהריים או ארוחת ערב.

המטבח של רמה. נטף, הרי יהודה. 02-5700954. לא כשר

מומה קובנה (צילום: אוהד גיגי,  יחסי ציבור )
מבית משפחת חובב. מומה | צילום: אוהד גיגי, יחסי ציבור

מומה: אם לא בא לכם להרחיק עד ירושלים, או שסתם מתחשק לכם להימנע מהקדחתנות של העיר, מומה היא פתרון מצוין. המסעדה ממוקמת בקרבת מלון כרמים שבקריית ענבים, במבנה היסטורי לשימור. המקום מציע ארוחות צהריים או ערב עם מנות כמו קובנה עם טחינה ומטבלים; קרפצ'יו פילה בקר עם שום קונפי ורוקט; שרימפס מוקפצים עם סלסת עגבניות ושמנת; פסטה שחורה עם פירות ים בחמאה ושמנת; והמבורגר הבית עם צ'יפס הולנדי ומטבל איולי. 

מומה. קריית ענבים. 02-6459727. לא כשר

נאיה: כאמור, אם יש משהו שירושלים והסביבה אינן שופעות בו זה מסעדות אסייתיות. משום מה נדיר למצוא בעיר הבירה מסעדות אסייתיות ראויות, ולמשבצת הזאת נכנסה מסעדת נאיה שמאז שנפתחה הפכה ללהיט בקרב תושבי האזור. המנות כאן כוללות שלל אפשרויות של מנות אטריות, סלטים יפניים, דגים נאים, מרקים שונים, מנות מהגריל, מנות אורז וכמובן מבחר רולים של סושי (כמו כן אפשר למצוא כאן גם מנות ילדים). האווירה משפחתית מאוד וקלילה, והעיצוב מזמין ומרשים.

נאיה. שביל הלולים 154, בית נקופה. 02-9900070

נאיה (צילום: אסף קרלה)
אסייתית בהרי ירושלים. נאיה | צילום: אסף קרלה

חממת הסחלבים: קפה חממת הסחלבים הוא מהמקומות האהובים עלינו באזור ירושלים - בית קפה יפהפה שבו גם חנות סחלבים שמעטרים את המקום. על אף היותו בית קפה, המקום מציע גם מבחר של מנות "רציניות", כך שהוא כבר מהווה מסעדה של ממש שאפשר לאכול בה ארוחת צהריים או ערב. התפריט במקום כולל מבחר ארוחות בוקר כמו פוקצ'ה עם גבינת ריקוטה ותפוחי אדמה עם חמאת כמהין; פסטות כדוגמת פסטת ארטישוק עם עגבניות שרי, שמן זית, שום ונענע יבשה; רביולי גבינות ועגבניות מיובשות עם פטה ובזיליקום; ופיצה עם צ'ילי, רוקט, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה.

קפה חממת הסחלבים. קיבוץ מעלה החמישה. 02-5347500

מוזה בהר: עוד דוגמה מעולה למסעדה עם נוף שאפשר להתעלף ממנו היא מוזה בהר, שמשקיפה על הרי יהודה מהצד של היישוב שורש. המסעדה הגדולה מתאימה במיוחד לקבוצות ולמשפחות ותוכלו למצוא בה ארוחות צהריים וערב. בין המנות: מניפת חזה ברווז עם תפוחים מקורמלים וקציפת קלבדוס; סלט אנדיב עם סלנובה, אגס חלוט בזעפרן ופקאן סיני; רביולי כרישה עם בטטה קלויה; ותבשיל בקר בפורט ושזיפים. 

מוזה בהר. שורש. 02-6246897. לא כשר

מאג'דה: המסעדה המקסימה הזאת בעין ראפה מציעה אוכל מקורי במיקום פסטורלי. התפריט כאן משתנה כל הזמן לפי חומרי הגלם העונתיים וכולל מנות כמו קישואים במילוי אורז ובשר; פילה בס ממולא מנגולד וזיתי קלמטה עם פריקי; קציצות סרדינים עם עגבניות וערק; קובה סינייה עם בורגול ובשר בטחינה; גספאצ'ו עגבניות; תבשיל כתף טלה עם קוסקוס; ומסחן שוק אווז בפיתה עם בצל ושמן זית.  

מאג'דה. עין רפא. 02-5797108. לא כשר

פילה לברק, בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
גם בעין כרם. בראסרי עין כרם | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בראסרי עין כרם: עין כרם היא אומנם מקום יפהפה, אך היא ממש לא שופעת במקומות שאפשר לאכול בהם - המסעדות מרגישות תיירותיות ואי לכך מבאסות ברובן. בראסרי עין כרם מנסה להיות זאת שיוצאת מהסטנדרט הזה. תוכלו להשקיף על הנוף תוך כדי ארוחת צהריים או ערב, עם מנות כמו קטאייף שרימפס עם מסקרפונה ופיסטוקים; קרבונרה שחורה עם שרימפס וקוויאר סלמון; בורקס במילוי שקדי עגל; וקציצות בורי עם סומאק ובצל. 

בראסרי עין כרם. המעיין 15, עין כרם. 02-5665000. לא כשר