גרקו

למה חם? אחרי שכבשה את צפון תל אביב והפכה לאחת המסעדות הכי כיפיות בארץ, גרקו היוונית מתרחבת עם סניף חדש וענק באזור התעשייה של הרצליה. המסעדה החדשה של צביקי עשת מציעה לא רק את התפריט היווני הרחב שהתרגלנו לראות בתל אביב, אלא גם עמדת טייק אוויי של גירוס וסופלקי, בר פירות ים ודגים ותוספות חדשות ושוות כמו עופות בגריל ושלל וריאציות של פאבה (הגרסה היוונית הצהבהבה והטעימה לחומוס).

גרקו הרצליה. שדרות אבא אבן 9, הרצליה. 09-7404747. לא כשר

 גירוס (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גירוס בגרקו. כובש את הרצליה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ג'ירף

למה חם? בדרך כלל רשתות מזון גדולות וותיקות לא נכנסות לדירוג שלנו, אבל הפעם בחרנו להכניס את רשת ג'ירף, וליתר דיוק את סניף הדגל שלה ברחוב אבן גבירול בתל אביב, בזכות לא מעט שינויים וחידושים שנערכו בסניף לאחרונה. המקום שופץ באופן מקיף ונפתח מחדש עם מגוון מנות חדשות (וזה כבר שינוי מרענן מאוד). בין האפשרויות החדשות: מרק חורף סיני עם ציר בקר, נתחי בקר בבישול ארוך, וון טון עוף ואטריות סומן; ראגו אסייתי עם אטריות אודון דקות, ראגו של בשר קצוץ, כפיר ליים, ירקות שורש, שעועית שחורה וסויה; ומנת אטריות ביצים עם בשר בבישול ארוך, בצל ירוק, שום, ברוקולי, ותרד ורוטב סויה כהה.

ג'ירף. אבן גבירול 49, תל אביב. 03-6916294. לא כשר

ראגו אסייתי, ג'ירף (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
ראגו אסייתי בג'ירף. מחדשים וזה כיף | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

משק ברזילי

למה חם? אחת המסעדות הטבעוניות הכי טובות בישראל פתחה החודש מעדנייה חדשה ורחבת ידיים שמספקת מענה מעולה לצורך בחומרי גלם טבעוניים לרכישה הביתה, וכמובן גם אוכל מוכן שאפשר לאכול במקום בנוחות או לקחת הביתה - והכוונה כמובן למשק ברזילי בשכונת נווה צדק הציורית. במעדנייה החדשה תמצאו מגוון רחב של סלטים מגניבים ומנות עיקריות כמו חריימה קציצות אפונה, קציצות כוסמת פריכות, שווארמה מטופו עם פטריות, גולאש טבעוני, מג'דרה וקארי ירקות הודי. בין המוצרים לרכישה תמצאו לחמים טבעוניים, עוגות, ממרחים ושלל גבינות טבעוניות. 

משק ברזילי המעדנייה. אחד העם 8, נווה צדק. לא כשר

משק ברזילי לזניה (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
עכשיו גם מעדנייה. משק ברזילי | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

רסקו 67

למה חם? השף שלומי בן שימול (מי שעבר בכמה וכמה מסעדות תל אביביות במהלך הקריירה) החליט לשוב לצפון ולפתוח בקריית שמונה מסעדה כשרה ומבטיחה בשם רסקו 67. אנחנו הכי בעד חזרה למקורות, ועוד יותר בעד הזרמת דם טוב ומנוסה לאזורים פחות טרנדיים קולינרית. ברסקו 67 מציע בן שימול אוכל ים תיכוני עם נגיעות של המטבח הערבי, ומגיש תפריט קבוע מצומצם ומגוון ספיישלים. מה למשל? קבב עראייס מתובל בכמון ובהרט עם סלט עגבניות חריף, עמבה, פלפל צ'ומה וטחינה; לחמנייה מתוקה עם בשר שבושל 16 שעות, מיונז ביתי וצ'יפס; ומוסחאן - שוק עוף ללא עצם על פיתה דרוזית עם עגבניות ובצל סגול, צנוברים וסומאק. 

רסקו 67, קריית שמונה. 04-9942298. כשר

רסקו 67 סיגרים חומוס בשר (צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור)
רסקו 67. חדש בקריית שמונה | צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור

קוקו במבינו

למה חם? נדיר שמתמודד בתוכנית ריאליטי פורש בסופו של דבר כנפיים, מצליח להתגבר על הסחרור של דקות התהילה ופונה לעסוק מקצועית בתחום שבו הוא זה עתה התחרה. טום אביב, זוכה העונה הקודמת של "מאסטר שף" (ואחד מהמתמודדים החביבים עלינו באופן אישי) החליט שהוא לא יהפוך לחלק מהסטטיסטיקה, ופתח החודש את מסעדת קוקו במבינו האיטלקית במקום שבו פעלה מסעדה פאפאס. אם תגיעו לבקר תמצאו בר אוכל באווירה משוחררת, עם מנות מגוונות כמו קרפצ'יו בטטה מתקתק עם בטטה ששורפים בטאבון הפיצות, מקלפים ומשטחים על פלטת פיצה עגולה עם גבינת ברינזה מעל, בלסמי ואורגנו; טרטר מוסר על לחם שיפון; פסטת פפרדלה עם אונטריב מפורק; ומנה מעולה של טורטליני בחמאת זעתר ולבנה.

קוקו במבינו. הלל הזקן 12, תל אביב. 054-3377667. לא כשר

דיסקו טוקיו סלט ניסואז יפני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
הכי חם שיש. הרצל 16 | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

כרמל

 למה חם? דה באן היא אחת המסעדות הכי מקסימות באזור שוק הכרמל. עכשיו פתחו האחים קיצ'ס, הבעלים ומי שאחראים על האוכל במזללה האסייתית, ממש בסמוך, מקום חדש ושונה לגמרי. כרמל היא מזללת בשרים (עם אופציה צמחונית) שמתבססת על גריל ומגישה כרגע שש מנות בלבד (האפשרויות יתרחבו בהמשך). תמצאו כאן בין השאר פיתה עם קבב אדנה (קבב טורקי); מחאמר פרגיות עם סומאק וזעתר; מעורב חלקי פנים של טלה; פיתה במילוי שפונדרה בבישול ארוך; ופיתה עם נקניקיית מרגז. קחו בחשבון שההייפ סביב המקום רציני מאוד וכנראה תיאלצו להמתין בתור.

כרמל. הלל הזקן 18, שוק הכרמל, תל אביב 

עתידות: בימים הקרובים אסתובב עם ריח עמבה עז. פיתת קבב בכרמל #pitta #pittabread #kebab #israelifood #telavivfood #carmelmarket #streetfood #streetstyle #eater #food52 #tahini #israel #israelistreetfood #foodmarket

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

גריג

למה חם? לפני כשנה וחצי, כשסיפרנו לכם לראשונה על מסעדת גריג בתל אביב, הייתה בנו התלהבות שלא הצלחנו להסתיר. האוכל המסקרן, הרוח הצעירה של השף עידו פיינר (שהחל את דרכו במול ים המדוברת) ושותפו איש היין אורי כפתורי והגישה הייחודית ליין איכותי פשוט כבשו אותנו. לכן כל כך הצטערנו לשמוע השבוע שהשניים החליטו להמשיך הלאה ולסגור את המסעדה (לפחות עד המיזם הבא שלהם). החלק המנחם בסיפור הוא שיש עוד זמן לפקוד את גריג, עד הסגירה שתתרחש ב-15 בחודש. 

גריג. אחד העם 15, תל אביב. 03-9030677. לא כשר

דגה נאה #rawfish @jeremyj @idofeiner #summerfood

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

למה חם? היינו הראשונים לטעום בשבוע שעבר את הפיצה החדשה של השף עומר מילר, ולספר לכם כי השם שלה הוא לא אחר מסבא (למה? תשאלו את מילר). בינתיים עברו הרבה מים בנהר האינסטגרם, כולל שלט ענקי הנושא את הכיתוב "אין כמו סבא" שהשתלט על חלל הפיצרייה. בערב הפתיחה המקום לא עמד בעומס חובבי הפחמימות, והפיצות נגמרו מהר מאוד. עכשיו אנשי המקום כבר ערוכים בהרבה, אבל עדיין סביר שתיאלצו להמתין לא מעט בתור. המזל הוא שבסוף תזכו לפיצה מפוארת שהרכבתם בעצמכם (עם לא פחות ממאה תוספות אפשריות).

ואם הפיצה המדוברת החדשה אינה מספיק עומר מילר עבורכם, דעו לכם שהשף לא מפסיק להתרחב, ופותח בקרוב סניף חדש לרשת ההמבורגרים שלו סוסו אנד סאנס (לראשונה מחוץ לתל אביב) ברמת השרון, ולאחר מכן גם בראשון לציון. 

פיצריית סבא. שדרות רוטשילד 9, תל אביב. לא כשר

 

עומר: ריטה, רוצה פיצה? ריטה: לא ממש לא לסיכום, המגש נאכל ויש לי אופי חלש @omermiller #pizza #artichokes #tomatoes #instafood #foodgram #israelifood #italianfood #pizzacrust #pizzalover #pizzalovers #telavivfood #telaviv

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

הרצל 16

למה חם? אחד המקומות החדשים והמדוברים ביותר של התקופה, הרצל 16, נפתח ממש בסוף השבוע האחרון, ולמרות שמסעדת הדגל דיסקו טוקיו טרם נפתחה - מאז (וגם לפני כן) אנחנו שומעים עליו ללא הפסקה. בהרצל 16 מציעים ארוחות בוקר, צהריים וערב (ארוחות הצהריים והערב הן בדגש על מטבחים אסייתיים), עם אפשרויות שוות כמו המבורגר יפני המוגש כמו קלאב סנדוויץ', בלחמניית בריוש עם פלחי תפוחי אדמה וקטשופ יפני; עוף מטוגן בציפוי קוקוס עם רוטב יוגורט חמצמץ; כבדי עוף על הגריל עם בצל מטוגן; מולים בסאקה; וקינוחים כמו ברד פודינג על בסיס קרואסונים; רולדת תותים נוסטלגית; וסמורס בהכנה עצמית בטעמי הדרים ווניל.

מתחם הרצל 16 ודיסקו טוקיו. הרצל 16, תל אביב. לא כשר

לביבות בטטה אורנה ואלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
נתגעגע מאוד. אורנה ואלה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אורנה ואלה
אנחנו יודעים שזה נראה כאילו חלק חשוב מהרשימה החודשית שלנו עוסק במקומות שאנחנו אוהבים שנסגרים לנו בפרצוף, ולצערנו זה אכן המצב. העצב על סגירה של מסעדות אהובות הוא לגמרי אמיתי, במיוחד כשמדובר במקומות איקוניים. לכן המקום הראשון ברשימה החודשית שלנו מוקדש הפעם לאורנה ואלה. נקודת האור היחידה בסיפור הזה היא שיש לנו עד חודש מרץ להתפנק על קפה טוב לצד עוגות ומאפים נהדרים, או לשבת על מנת לביבות בטטה שיהיה קשה מאוד לשכוח.

אורנה ואלה. שינקין 33, תל אביב. 03-5252085

_OBJ