המבורגר בדיקסי של חיים כהן (צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור)
בלי לחמנייה. ההמבורגר של דיקסי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

קלומפוס (48-66 שקלים), הגושרים 

ההמבורגר הכי צפוני בארץ הוא גם אחד המצטיינים בה. בדיינר האמריקאי הזה מגישים המבורגרים מתערובת עסיסית במיוחד של בקר או טלה, ויש גם המבורגר גבינות אחד שכולל שתי קציצות קטנות יותר עם המון צ'דר ביניהן. הלחמניות מצוינות ורכות, הצ'יפס מעולה ובסך הכל מדובר בהפתעה גדולה בצפון הרחוק, שיותר דרומיים צריכים להכיר.

קלומפוס. מתחם גן הצפון, כביש 99, הגושרים

המבורגר קלומפוס  (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
המבורגר בקלומפוס. הכי צפוני | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

בנג'ולינה (90 שקלים), קריית שמונה

לבנג'ולינה לא מגיעים בדרך כלל בשביל ההמבורגר, כי הוא מתחבא בתפריט מתחלף של המון מנות מצוינות ומעניינות, אבל שווה להזמין אותו בכל זאת. לא רק שמדובר בהמבורגר עצום למדי (300 גרם), הוא עשוי משפונדרה ושייטל, שהופכים אותו לעסיסי במיוחד, שמנמן ומושחת. הוא בדרך כלל מגיע עם רוטב סלק ויין וגבינה כחולה, אבל לפעמים מופיעות עוד גרסאות מיוחדות שלו, כמו למשל עם רוטב חרדל-שום וגבינת עיזים. המבורגר מושקע של מסעדה כמו שצריך.

בנג'ולינה. מתחם נופית חרמון, כביש 99, קריית שמונה. לא כשר

בנג'ולינה המבורגר פסטו אגוזים (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
המבורגר פסטו ואגוזים. בנג'ולינה | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

קציצה עגלגלה (43-62 שקלים), מושב מעונה

זה שיש מקום בישראל שנקרא בשם הסימפטי קציצה עגלגלה זה כבר לכשעצמו ראוי לתעודת הוקרה. איזה שם מקסים! מעבר לזה, מציעים כאן לא רק מילים יפות אלא המבורגרים מצוינים במשקלים שונים של מ-160 ועד 320 גרם. מי שמחפש מקוריות בהמבורגר שלו יכול לקבל כאן גם מנה בשם "שפוך" שהיא למעשה סוג של המבורגר מפורק מתקתק שעשוי מבקר קצוץ שנצרב עם בצל ועגבנייה ברוטב של שזיפים.

קציצה עגלגלה. מרכז מעונה, מושב מעונה. כשר

קציצה עגלגלה המבורגר בתוספת אננס צלוי (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
קציצה עגלגלה. המבורגר בתוספת אננס צלוי | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

כביש 90 המבורגר ובירה (47-59 שקלים), צומת מחניים

כל מי שגר באזור ראש פינה מכיר את ההמבורגרייה בכביש 90, אבל לכל השאר הפנינה הקטנה הזו היא עדיין בגדר סוד, והגיע הזמן לשנות את זה. ההמבורגרים פה מגיעים עסיסיים במיוחד, ואפשר להתפנק עם לא מעט תוספות שוות עליהם, כמו חמישה סוגי גבינות, פרושוטו ואפילו סלק או שום קונפי. יש גם המבורגר עם גבינת צ'דר בתוך התערובת, ואחד עם חזה טלה מעושן שחייבים לנסות.

כביש 90 המבורגר ובירה. צומת מחניים. לא כשר

כביש 90 המבורגר ובירה (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
כביש 90 המבורגר ובירה | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

ריצ'רד בורגר בר (45 שקלים), נצרת

נכון שרוב האנשים שמגיעים לבקר בנצרת לא ממש מגיעים לכאן בשביל ההמבורגר, אבל אם בכל זאת התעורר בכם החשק, המקום הקטן והחמוד הזה שווה ביקור. ה"איטליז המודרני" (תחנת עצירה מעולה בפני עצמה) הסמוך מספק לו בשר טרי ואיכותי והקציצות כאן הן קטנות וגבוהות יחסית, מה שהופך אותן לעסיסיות במיוחד. התוספות משתנות לפי מצב הרוח, אז אל תתביישו לשאול מה יש, ואל תשכחו גם לשים אחד או שניים מהמבחר הענק באמת של הרטבים פה. רק תבדקו אם פתוח לפני שאתם באים, כי שעות הפתיחה לא לגמרי קבועות.

ריצ'רד בורגר בר. רחוב נאמסוואי (מול מלון רימונים), נצרת. לא כשר

המבורגר, ריצ'ארד בורגר בר (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
ריצ'ארד בורגר בר | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

סינטה בר (69-84 שקלים), חיפה

בסינטה בר החיפאי אתם צריכים קודם כל לבחור את סוג הקציצה - קלאסית מבקר, אחת מתערובת של בקר וטלה, קציצת קצבים מאנטרקוט וסינטה או אחת שכולה מבשר עגל - עוד לפני שבכלל התחלתם לבחור תוספות. גם הקציצה הבסיסית ביותר מגיעה כאן עסיסית וטעימה, אבל לפעמים כיף להתפנק בבורגר הקצבים מלא הטעם, שמגיע עם גבינה בושה, בייקון טלה וריבת בצל.

סינטה בר. שדרות מוריה 127, חיפה. לא כשר 

המבורגר, סינטה בר (צילום: ישראל אלפסה,  יחסי ציבור )
המבורגר, סינטה בר | צילום: ישראל אלפסה, יחסי ציבור

B12 תחנת בשר (55-69 שקלים), ביתן אהרון, פולג ותל אביב

B12 מבינים דבר או שניים או עשרה בבשרים, ואת כל הידע וההבנה הם לוקחים איתם גם לעולמות ההמבורגר - מוצר שלכאורה קשה לטעות איתו, אבל קשה אפילו יותר להבריק איתו. כאן מדובר בהמבורגר מצוין לחובבי הבשרים - הוא מגיע בשתי גרסאות (בשתיהן ההמבורגר גדול, לא תמצאו פה המבורגרים קטנטנים): המבורגר ריב אנטרקוט עם טעמי בשר מעושנים והמבורגר קצבים על בסיס נתחים שמוגשים במקום. שני ההמבורגרים מוגשים בג'פרנה - שילוב שובר מוסכמות של ג'בטה ופרנה.

B12. מתחם ביתן אהרון | גיבורי ישראל 22, נתניה | קרליבך 12, תל אביב. לא כשר

B12 MEAT STATION המבורגר (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
B12 MEAT STATION המבורגר | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

עד העצם אקספרס (27-43 שקלים, או 45-60 לארוחה מלאה), במרכז ובשרון

נכון שמדובר ברשת, ונכון שמדובר בהמבורגרים דקים למדי ולא ממש בשרניים, אבל משהו במנת ההמבורגר של עד העצם אקספרס עושה לנו את זה בטירוף. השילוב של לחמנייה שמנמנה עם קציצה קצת פריכה וקצת עסיסית מזכיר לנו רשתות אמריקאיות שוות כמו שייק-שאק או פייב-גאייז, בקטע טוב. ככה עושים המבורגר פשוט, זול וטעים.

עד העצם אקספרס. תל אביב, נתניה, הוד השרון, רמת השרון, פתח תקווה, כפר סבא

המבורגר, עד העצם אקספרס (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
המבורגר, עד העצם אקספרס | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

דיקסי גריל בר (59-87 שקלים), תל אביב

מוסד הבשרים והשחיתות הוותיק יגיש לכם את ההמבורגר שלו 24 שעות ביממה, כך שזללני לילה או בוקר ימצאו פה תמיד את מבוקשם. למרות שיש כאן גם המבורגרים שגרתיים יותר בלחמנייה (וגם אחד מפלצתי של 400 גרם לרעבים במיוחד), אנחנו פה כדי לדבר על הגרסה שמגיעה דווקא נטולת לחמנייה, עם ריבת בצל, שום קונפי, גבינת עיזים ורוטב יין אדום. אם כבר שחיתות, אז כמו שצריך. התוספות הנדיבות ועזות הטעם מחמיאות לקציצה העסיסית, ומדובר בארוחה שתיתן לכם את חוויית ההמבורגר המלאה, בלי להעמיס עליכם לחם מיותר.

דיקסי גריל בר. ישאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ, תל אביב

המבורגר בדיקסי של חיים כהן (צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור)
המבורגר בדיקסי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

הדסון (75-89 שקלים), תל אביב

ההמבורגר של מתן אברהמס בהדסון הוא אחד מהישירים ביותר בישראל - כשאנחנו אומרים ישיר אנחנו מתכוונים בלי שטויות, תוספות או משיכת תשומת לב מאלמנטים שהם לא הבשר המשובח. זהו המבורגר לאוהבי בשר, שמחפשים קציצה שבה ניתן לחוש בכל נגיסה בבשר איכותי, שנקצץ גס ונארז היטב. אנחנו אוהבים גם את ההמבורגר הקלאסי כאן ובייחוד את הביפבורגר קצבים, שמוכן על בסיס נתחי הסטייקים הפופולריים במקום.

הדסון. הברזל 27, רמת החייל. לא כשר

הדסון בורגר (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
הדסון בורגר | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור


ויטרינה (ארוחת המבורגר - 65 שקלים להמבורגר, צ'יפס ושתייה), תל אביב

אין כתבת המבורגר בלי ההמבורגר של הוויטרינה. מוסד הסטריט פוד הזה כבר הפך לאובססיה של חובבי המבורגרים ונקניקיות באשר הם, ובאמת שאין צורך להכביר במילים מעבר למה שכבר נאמר. בשורה התחתונה, יש כאן אחלה של המבורגר שמצליח להיות אינטליגנטי ומקורי ולשלב קציצה טובה עם לחמנייה מצוינת, עלי רוקט מעט חריפים ובצל מקורמל (או ריבת בייקון - אז הוא נקרא בסט קואוסט, אם אתם בסניף לילינבלום).

ויטרינה - אבן גבירול 54, תל אביב | ויטרינה לילי - לילנבלום 40, תל אביב. לא כשר

ויטרינה לילנבלום המבורגר ריבת בייקון צ'דר (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
ויטרינה לילינבלום. המבורגר עם ריבת בייקון וצ'דר | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

סוסו אנד סאנס (34 שקלים להמבורגר בלי תוספות), תל אביב

ההמבורגר של השף עומר מילר ושותפו המסעדן דוד טור כבר הציף את חשבונות האינסטגרם של כל אכלן בישראל. מדובר בהמבורגר קטן יחסית, בתוך לחמנייה רכה וטובה, וכיף לאכול ממנו גם כי הוא אסתטי במיוחד וגם כי הוא לא ממשיך איתך שעות אחרי כן ומיתרגם לתחושת עייפות פיזית ונפשית. את הסוסו שלנו אנחנו אוהבים רגיל או עם סלט ביצים, אבל הכיף פה הוא שיש עוד מיליון תוספות מגוונות ומושחתות לבחור מהן.

סוסו אנד סאנס. רוטשילד פינת הרצל, תל אביב | בן גוריון פינת דיזנגוף, תל אביב. לא כשר

המבורגר, סוסו אנד סאנס (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
המבורגר, סוסו אנד סאנס | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

מיט בר (68-79 שקלים להמבורגר במסעדות, 47 שקלים להמבורגר בדוכן בשרונה מרקט), תל אביב והרצליה

ההמבורגר של מיט בר מכובד כמעט כמו המוסד שאליו הוא שייך - המבורגר שיש לו המוני חסידים ברחבי הארץ ושקיבל אות כבוד בדמות דוכן שלם שמוקדש רק לו בשרונה מרקט בתל אביב. בדוכן מדובר בהמבורגר מעט קטן יותר ובגרסה משוחררת יותר של שירות והקפדה, בעוד במסעדות (בהתאם למחיר הגבוה יותר) הקציצה גדולה יותר ולטעמנו גם שווה יותר ומוגשת עם תוספות מגוונות (בהנחה שאתם חסידים של המבורגר ולא תתמקדו בנתחי הבשר שבמסעדות).

מיט בר. שרונה מרקט, תל אביב | הסדנאות 4, הרצליה | שדרות חן 52, תל אביב 09-9546000, 03-6956276

המבורגר מיט בר (צילום: מיטל סולומון,  יחסי ציבור )
המבורגר מיט בר | צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור

דלישס המבורגר (44-89 שקלים), תל אביב

קציצה בשרנית ושמנמנה שאנחנו שמחים להגיד לה "כן" בכל הזדמנות שיש לנו (אם אפשר עם ביצת עין או קורנביף, הו, קורנביף, מעל, ובירה קרה בצד). לא בכדי כה רבות מהקציצות שלנו ברשימה שייכות למעדניות וקצביות - מקומות שיודעים לטפל בבשר לפני שהם מגישים אותו, דבר שכל כך חסר בהרבה מסעדות והמבורגריות ברחבי הארץ. דלישס הם לחלוטין מקום שיודע לתת כבוד לחומר הגלם וזה מורגש בכל ביס בתוצאה הסופית.

דלישס. שוק צפון, שוק אלנבי רוטשילד, תל אביב. לא כשר

אין תמונה
המבורגר דלישס


M25 מיט מרקט (64 שקלים), תל אביב

ההמבורגר של 25M משתלב היטב עם התפריט במקום, שמלהטט בין קלאסיקות עטורות שבחים כמו העראייס לבין ויטרינת נתחים מפתה שקשה לבחור ממנה. חובבי ההמבורגר ימצאו כאן קציצה במשקל 250 גרם בליווי של תפוחי אדמה, בצל, עגבנייה על האש וסלט ירקות טרי להשלמת הוויטמינים - והכל באווירת שוק הכרמל הלוהטת (תרתי משמע). ושוב - אותו שילוב נכון בין קצבייה שנחשבת לאחת הטובות בישראל למסעדה שמתבססת על הבשרים שמגיעים ממנה.

25M. סמטת הכרמל 30, תל אביב. לא כשר

המבורגר M25 (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
המבורגר M25 | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

ממפיס (59 שקלים לארוחה), תל אביב

מסעדת ממפיס הכשרה מצליחה איפה שרבים נכשלו - בהכנת המבורגר כשר ברמה גבוהה. כמה גבוהה? הנה, הוא הצליח להיכנס לרשימה שלנו. אמנם חוויית האכילה אינה מהמהנות ביותר (כיסאות פלסטיק באמצע רחוב קרליבך העמוס), וגם הצ'יפס לוקה בחסר (מהז'אנר הקפוא - ועדיין, מספק את הסחורה), אבל הקציצה עצמה היא הגליק כאן. קציצה טעימה, עסיסית ומהנה במיוחד - שמוגשת בתוך לחמנייה חביבה עם רוטב מצוין שנעשה במקום ומשדרג את המנה. בשורה של ממש לשומרי כשרות, ולא רק להם.

ממפיס. קרליבך 20, תל אביב. כשר

ממפיס המבורגר (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
ממפיס המבורגר | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

NG נווה צדק (84 שקלים), תל אביב

שוב חזרנו לשילוב שאנחנו רואים לכל אורך הכתבה: מסעדות בשרים עם המבורגרים מעולים. ואם כבר מסעדות בשרים - צריך לתת את הכבוד לאחת שהצליחה להפוך למוסד של ממש - NG בנווה צדק. שנים על גבי שנים שהמקום מספק מנות בשר ברמה גבוהה לקהל לקוחות קבוע שלא מפסיק לפקוד אותו. ב-NG נותנים להמבורגר כבוד מיוחד (ואף אמורים לפתוח רשת המבורגרים מבית המסעדה, שמוקדשת כל כולה להמבורגרים מושחתים) ומגישים אותו עם תוספות פשוטות אך טובות כמו בייקון, ריבת שרי או גבינת גאודה שמעטרות את הקציצה המעולה.

NG. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. לא כשר

NG המבורגר (צילום: רונן מלחן,  יחסי ציבור )
NG המבורגר | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

הבסטה (89 שקלים), תל אביב

ההמבורגר של הבסטה הוא אחד היקרים ברשימה שלנו והוא גם לא תמיד בתפריט, אבל שווה לצוד אותו, כי מדובר בקציצה בשרית וטעימה במיוחד. מכינים אותה ממכסה אנטרקוט, מה שמקנה לה טעם שמזכיר סטייק טוב, ועם איולי החזרת שמגיע איתה - מדובר בהנאה אמיתית. אם תפסתם אותו בעסקית הצהריים הכיפית, בכלל שווה.

הבסטה. השומר 4, תל אביב. לא כשר

המבורגר, הבסטה (צילום: מעוז אלונים,  יחסי ציבור )
המבורגר, הבסטה | צילום: מעוז אלונים, יחסי ציבור

בראסרי (64-69 שקלים), תל אביב

ההמבורגר של הבראסרי מצליח לשמור על מעמדו בפסגה כבר שנים ארוכות. הוא מגיע בשני משקלים (220 או 300 גרם), ועם אפשרות לתוספת גאודה בלבד. בלי משחקים ובלי יותר מדי אפשרויות - פשוט המבורגר מצוין וזהו. רק שלא תעזו להזמין את ההמבורגר בלי ליווי של צ'יפס מקלות מהמוצלחים בישראל. 

בראסרי. אבן גבירול 70, תל אביב. לא כשר

המבורגר בראסרי  (צילום: עידית בן עוליאל,  יחסי ציבור )
המבורגר בבראסרי | צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

אמריקה בורגרס (45-50 שקלים להמבורגר או צ'יזבורגר), תל אביב

לצד סוסו ובניו והוויטרינה נכנסת גם אמריקה בורגרס כמקום שנותן לך מיידית תחושת אמריקה מושחתת במיוחד. העיצוב והתפריט מדברים לחלוטין באנגלית והתור הארוך שיש כאן מדי ערב מעיד על כך שזה עובד. ההמבורגר של אמריקה (שנושא את השם המבורגר אמריקה) מוגש עם מיונז, קטשופ, בצל מקורמל, בצל סגול כבוש, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ. הוא מוגש גם בגרסת הצ'יזבורגר וכן באופציה חריפה עם מיונז צ'יפוטלה וטבעות בצל (אנחנו ממליצים להזמין כתוספות צד גם מלפפונים חמוצים מטוגנים וסלט קולסלאו שמנמן).

אמריקה בורגרס. אלנבי 112, תל אביב. לא כשר

פורט 19 (38-47 שקלים), תל אביב

הפינה התל אביבית הקטנה הזו התחילה בתור מקום לנקניקיות, אבל עם השנים הצטרפו לתפריט כמה וכמה המבורגרים מסוגים שונים, כולם מוכנים פה בכמויות קטנות יחסית, וזה מורגש. ההמבורגרים עסיסיים, מלאים בטעם וההתלבטות הרצינית היא איזה סוג לקחת. אנחנו אוהבים את השוויצרי עם גבינת האמנטל ושבבי הבצל המטוגן הפריכים או את הצרפתי עם גבינת בושה עזת טעם וריבת תאנים. אבל גם המקסיקני עם החלפניו והצ'יפוטלה או המבורגר הכבש עם הטחינה והלימון הכבוש לא קוטלי קנים.

פורט 19. שלמה המלך 2, תל אביב. לא כשר

 

המבורגר, פורט 19 (צילום: ארקדי פורטנוי,  יחסי ציבור )
המבורגר, פורט 19 | צילום: ארקדי פורטנוי, יחסי ציבור

קפה נואר (69 שקלים), תל אביב

זה לא סוד שרוב האנשים מגיעים לקפה נואר כדי לאכול פה את אחד מהשניצלים האימתניים שלהם. אבל אם בכל זאת הגעתם עם חשק למשהו אחר, גילינו פה המבורגר מעולה ולא מספיק מוכר. קלאסי, עדין, בלי יותר מדי רעש וצלצולים, אבל מבשר איכותי, עם צ'יפס טוב - וזה, בסופו של דבר, בערך כל מה שצריך.

קפה נואר. אחד העם 43, תל אביב. לא כשר

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים (39-49 שקלים), תל אביב

במוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים מגישים רק שני המבורגרים, וגם אותם אי אפשר ממש לשנות או להוסיף להם תוספות. מזל שהם כאלה טובים. אנחנו מציעים לכם לדלג עם הרגיל שמגיע עם גבינת גאודה מעליו וללכת ישר על "ההמבורגר של יושע", שמגיע עם תבשיל של כרישה בשמנת, רוטב יין אדום וגבינת קממבר. מושחת, עסיסי, מלכלך וטעים בטירוף. הפוטטוס הקראנצ'יים שמגיעים בצד במקום צ'יפס הם הדובדבן שבקצפת.

המוסד לסנדווצ'ים מיוחדים. אבן גבירול 67, תל אביב. לא כשר

 

ההמבורגר של יושע, המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
ההמבורגר של יושע, המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

אנגוסרי (39-75 שקלים), תל אביב

מזללת הכריכים הקטנה שצמודה למסעדת האם אנגוס מספקת תפריט כריכים ענק, שחלק גדול ממנו מוקדש להמבורגרים. כשיש קצבייה צמודה שאפשר לקנות בה בשר טרי או תערובת המבורגר מוכנה הביתה, לא ציפינו לפחות מבשר סופר-יכותי, ועדיין הופתענו מרמתה של הקציצה, שהייתה באמת מושלמת וטעימה מאוד. הלחמנייה קצת פשוטה מדי ומבאסת, אבל החבילה הכללית, במיוחד כשמוסיפים את התוספות הנהדרות כמו אסאדו פריך עם לא מעט שומן או גבינות רכות, שווה לאללה.

אנגוסרי. הארבעה 20, תל אביב. לא כשר

המבורגר, אנגוסרי (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
אנגוסרי | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

טראק דה לוקס (54-56 שקלים), תל אביב

המבורגר הטריילר-טראש של טראק דה לוקס הוא ההמבורגר המושחת הבסיסי, אבל זה מה שהופך אותו לכל כך טעים. לחמניית בריוש כיפית, קציצה לא גדולה אבל טעימה וגסה ותוספות קלאסיות של בייקון וצ'דר, שהופכות את הכל לכיף גדול, מלוח ושמנמן. המושחתים ביותר יכולים גם להוסיף עליו קציצת של מק אנד צ'יז מטוגן, אבל לא שמעתם את זה מאיתנו.

טראק דה לוקס. בן עמי 13, תל אביב. לא כשר

המבורגר, טראק דה לוקס (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
המבורגר, טראק דה לוקס | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

לה קרנה (38-50 שקלים, תלוי בסוג), פתח תקווה

קל לפספס את המקום הקטן במרכז פתח תקווה, אבל במקום החביב הזה מכינים המבורגר מצוין ממש, שמצליח להפתיע גם בגלל המיקום וגם בגלל המחיר. יש גם גרסה שלו עם פרוסות של אנטרקוט מסביבו, אבל גם בגרסה הבסיסית מדובר בקציצה מעולה, קצוצה גס וצלויה היטב, שמרגישים שמי שמכין אותה אוהב המבורגרים באמת. לרגע לא תרגישו שאתם מפסידים משהו בגלל שמדובר במקום כשר.

לה קרנה. חיים עוזר 1, פתח תקווה. כשר

המבורגר, לה קרנה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
המבורגר כשר. לה קרנה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

מיטבול (51-65 שקלים, תלוי בגודל ובסוג) ראשון לציון

ההמבורגרייה הזו בראשון לציון מגישה המבורגרים טעימים מהסוג שכיף להעמיס עליו תוספות, כי הבשר קצת פחות עז טעם. אבל מה? בתפריט מתחבא המבורגר ממזרי עם פלפל צ'יפוטלה בתערובת הבשר, ששווה את ההגעה לפה. הוא חריף, אבל לא יותר מדי, קצת מעושן, ולגמרי שובר שגרה. ועוד לא אמרנו כלום על הצ'יפס העמוס בשום ופטרוזיליה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.

מיטבול. דרך המכבים 8, ראשון לציון. לא כשר

המבורגר, מיט בול (צילום: אביעד בר נס,  יחסי ציבור )
המבורגר, מיט בול | צילום: אביעד בר נס, יחסי ציבור

מו ומו (72-82 שקלים), רחובות

אפשר להגיד שלמו ומו יש עבודה יחסית קלה: במסעדה עצמה יש קצבייה שמספקת בשר מעולה, וכל מה שצריך לעשות זה לטפל בו כמו שצריך. זה בדיוק מה שעושים כאן, וההמבורגר הוא המבורגר עם טעם אמיתי של בשר, כמעט כמו סטייק. בלי הרבה תיבול ותוספות, מדובר בהמבורגר למי שבאמת אוהב בשר נטו.

מו ומו. הרצל 177, רחובות. לא כשר

מו ומו המבורגר (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
מו ומו המבורגר | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

טרומן אנד קו (64-83, תלוי בגודל ובתוספות), אייר פורט סיטי

ההמבורגר של טרומן אנד קו הפתיע אותנו, אנחנו חייבים לציין. המיקום באיזור התעשייה, כשמסביב בעיקר יושבי משרדים שיסתפקו בארוחת צהריים סטנדרטית, לא מבטיח הרבה - אבל ההמבורגר היה מצוין, עם טעמי בשר טובים ובעיקר עסיסי מאוד. קחו את זה עם טבעות הבצל עליו. הפריכות שהן מוסיפות בכל ביס תורמת המון, והופכת המבורגר טוב לאחד שהוא מעולה ממש.

טרומן אנד קו, איירפורט סיטי. לא כשר 

המבורגר, טרומן אנד קו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
המבורגר, טרומן אנד קו | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

ערביקה (53-79 שקלים להמבורגר, תלוי בסוג), באר שבע

בבאר שבע יש כמה וכמה מקומות שמגישים המבורגרים טובים, אך חברינו שבדרום מוכנים להישבע שהטובים ביותר מוגשים בערביקה - מסעדת בשר כשרה שמציעה עמוד שלם בתפריט שמוקדש כל כולו להמבורגרים. תוכלו למצוא כאן המבורגרים מסוגים שונים - קציצה על בסיס צלעות בקר, קציצה מאנטרקוט, קציצה עם תערובת בשר טלה ובקר ואפילו אפשרויות טבעוניות. המנות פה מתחילות בגודל של 160 גרם לקציצה, ומגיעות עד לחמנייה שמכילה לא פחות משלושה המבורגרים ונושאת את השם טריפל ערביקה. המעוניינים יכולים להתנסות גם במיני המבורגרים במחיר נוח של 24 שקלים ליחידה.

ערביקה. הרצל 12, באר שבע. כשר

המבורגר, ערביקה (צילום: רם גיל,  יחסי ציבור )
המבורגר, ערביקה | צילום: רם גיל, יחסי ציבור

עומר'ס (44 שקלים), אילת

במקום המפתיע הזה באילת תוכלו לאכול המון סוגים של כריכים מעולים ומושקעים, אבל גם אם תבחרו בהמבורגר, לא תצטערו. הקציצה עשויה מבשר אנטרקוט קצוץ גס, וזה לגמרי מורגש. איולי הפלפלים שמשתדך פה במקום המיונז הסטנדרטי נותן איזה קיק נעים, והנה לכם ההמבורגר הכי טעים בעיר הדרומית.

עומר'ס. שדרות התמרים 83, אילת. כשר

עומרס אילת המבורגר אסאדו (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
עומר'ס. המבורגר אסאדו | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור