אוכל
אוכל

נזיד בקר ביין אדום

מתחממים עם תבשיל עשיר וסתוי של בשר, ירקות והרבה יין, שכולו נעשה בסיר אחד

|mako אוכל| פורסם13:37
נזיד בשר וירקות- מרקים ונזידים (צילום: robynmac, Istock)
צילום: robynmac, Istock
Rating:4.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (7 מנות):

  • 1 ק"ג בשר בקר לגולש, חתוך לקוביות או רצועות
  • חצי כוס שמן זית / קנולה
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 בצל סגול קצוץ קטן
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים דק
  • 1 קופסת עגבניות כתושות (800 גרם), או 3-4 עגבניות קצוצות
  • 1 בקבוק יין אדום יבש (כמוקברנה)
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • מלח

אופן ההכנה:

1בסיר עם תחתית עבה מאד (ושמתאים גם להכנסה לתנור, מכוסה) מחממים את שמן הזית ומטגנים את קוביות הבשר. מתבלים בפלפל.

2מוסיפים את השום, הבצל והגזר ומטגנים יחד עד להזהבה קלה של הירקות.

3מוסיפים את העגבניות הכתושות ומביאים לבעבוע עדין. טועמים ומוסיפים פלפל שחור, אם צריך.

4יוצקים את היין על הבשר ומערבבים יחד היטב. מכסים ומביאים את התבשיל לרתיחה.

5מוסיפים לסיר עלה דפנה וגבעול רוזמרין טרי. משלב זה אפשר להמשיך לבשל את התבשיל על הכיריים, או להעביר לתנור שחומם מראש לחום בינוני. מכסים וממשיכים לבשל על סף הרתיחה לפחות שעה נוספת.

6בוחשים מדי פעם ובודקים אם הבשר מוכן. מוסיפים מלח, אם צריך, רק לקראת סוף הבישול.

*כדאי להגיש את הנזיד עם פירה ירקות שורש.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il