
נזיד בקר ביין אדוםמתחממים עם תבשיל עשיר וסתוי של בשר, ירקות והרבה יין, שכולו נעשה בסיר אחדתמי אקרמן|mako אוכל| פורסם19/10/1113:37 ![]() צילום: robynmac, Istock |
המצרכים (7 מנות):
אופן ההכנה:1בסיר עם תחתית עבה מאד (ושמתאים גם להכנסה לתנור, מכוסה) מחממים את שמן הזית ומטגנים את קוביות הבשר. מתבלים בפלפל. 2מוסיפים את השום, הבצל והגזר ומטגנים יחד עד להזהבה קלה של הירקות. 3מוסיפים את העגבניות הכתושות ומביאים לבעבוע עדין. טועמים ומוסיפים פלפל שחור, אם צריך. 4יוצקים את היין על הבשר ומערבבים יחד היטב. מכסים ומביאים את התבשיל לרתיחה. 5מוסיפים לסיר עלה דפנה וגבעול רוזמרין טרי. משלב זה אפשר להמשיך לבשל את התבשיל על הכיריים, או להעביר לתנור שחומם מראש לחום בינוני. מכסים וממשיכים לבשל על סף הרתיחה לפחות שעה נוספת. 6בוחשים מדי פעם ובודקים אם הבשר מוכן. מוסיפים מלח, אם צריך, רק לקראת סוף הבישול. *כדאי להגיש את הנזיד עם פירה ירקות שורש. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |